Nicușor Dan avea dreptate și voi sunteți fraieri

Îmi pare rău să va zic, dar Nicușor Dan a avut dreptate tură asta. Și oile stângist progresiste care au insistat că partidul să aibă o poziție oficială și unitară în legătură cu referendumul cpf au cauzat o ruptură serioasă, posibil letala într-un partid extrem de firav, doar așa, că vor ei o poziție oficială a unui partid pe o chestie care din nici o direcție nu intră în platforma partidului.

Care platformă ziceți?

Exact.

Asta a fost de la început USR. Un grup de oameni de diferite orientări politice, religioase, morale, sociale și ce mai vrei tu, uniți de un singur punct comun: anticorupția. Și cu cât îi forțezi mai tare să aibă puncte comune pe celelalte chestii, cu atât îi divizezi mai tare.

Și da, situația din țară e atât de nasoală încât chiar nu e nevoie ca un partid să fie unitar pe orice altceva.

Când peste jumătate din banii statului se pierd pe corupție, chiar nu contează daca puterea ajunge la un ateu, la un ultracreștin, la un tip de stânga sau la un tip de dreapta. ATÂT TIMP CÂT NU FURĂ, ORICUM E ĂLA E MAI BINE DECÂT ERA ÎNAINTE.

Orice ideologie ai avea tu și oricât de diferită ar fi de cea a politicianului, atât timp cât ăla NU FURĂ, tot o să se facă mai multe chestii pentru tine decât s-ar face de către un tip care ideologic e exact ca tine, dar bagă în buzunar. De-aia nici măcar nu e clar dacă USR e de dreapta sau de stânga. Că sunt acolo oameni din ambele categorii. Pentru că sunt de acord că IMPORTANT E SĂ NU FURI, NU SĂ AI O IDEOLOGIE UNITARĂ.

Sunt prea puțini oameni împotrivă corupției în românia că să îi divizezi în mai multe partide. anticorupti de stânga, anticorupti de dreaptă, anticorupti naționaliști, anticorupti globaliști, bla bla. dacă îi împarți pe toți în ideologii clare și concrete ies vreo 4 5 partide care nu au cum să treacă pragul electoral.
Dar oile au insistat la poziție unitară și conducerea USR a pus botul. și așa s-a mai dus o felie mică dintr-o chestie deja muribundă. S-a mai divizat puțin partidul pe o problemă pe care era evident că daca se forțează o poziție oficială, o să existe scindări. Așa,  că să fie mulțumit un electorat de maxim 50 000 de oameni.

USR nu a fost niciodată un partid cu o ideologie unitară. doar o mână de oameni hotărâți pe anticorupție. Iar cu fiecare forțare a unei ideologii unitare, cu atât se accentuează mai tare diferențele de opinie din interiorul partidului.
La ce va trebuie vouă poziție unitară în chestia asta cu CpF, oilor? trebuie și partidul pe care îl votați să fie tot o turmă? De ce să nu o lași așa, să voteze fiecare cum îl duce capul și să accepți că 80% din usr e anti referendum și 20% pro și să îi lași să fie și să voteze așa. că poate ai nevoie de aia 20% la următoarea chestiune?

Aa, in campania electorală USR-ul ți-a zis că e de acord cu tine unitar pe problema cu corupția și ai presupus, idiot fiind, că sunt de acord cu tine unitar și la chestiile despre care nu s-a vorbit? Ce prost ești.

Cu fiecare forțare de genul partidul devine mai mic și mai irelevant. dar mai bine definit. Până când o să rămână un fel de Remus Cernea: O chestie cu o poziție foarte clară, pe placul celor 50 000 de progresiști vegan-gay-delfiniști-stângiști dar complet irelevantă politic.

Dar na. asta i se pare prostului important. să ai o poziție oficială și unitară în față unui referendum penibil. Nu să ții în aceeași barcă singură brumă de oameni care-s împotrivă furatului din toată țara asta.

Sigur. Nicu Șordan e un bou fără charismă. Dar măcar înțelesese chestia asta. că atunci când țara arde nu îți trebuie o poziție oficială despre direcția în care își fac cărarea babele când se piaptănă. Și dacă din 50 de babe 2 se piaptănă invers, mare căcat. hai să lăsăm fiecare babă să se piaptane cum vrea și să ne întoarcem la adevărată problemă: că țara arde. Și da, n-a știut să exprime chestia asta la fel de bine cum mănâncă din șaormă.


NUU DOMLE. POATE ARDE ȚARA. DAR VREM CĂ BABELE SĂ SE PIEPTANE UNITAR. PÂNĂ NU REZOLVĂM ASTA, NU ARE ROST SĂ VORBIM DE FLĂCĂRI.
Și așa își dau proștii progresiști cu stângu în dreptu’ că le place lor să se zbată pentru drepturile homosexualilor. Ce corupți domle. Hai să ne zbatem să apărăm drepturile celor maxim 10 cupluri de homosexuali care ar putea vrea parteneriat civil în următorii 10 ani. și la modul unitar așa, nu fiecare după cum îl duce capul.

Ține minte ce a promis USR în campanie: că nu fură. Și atât. Asta e singura lor poziție unitară. Pentru asta i-au votat oamenii și atât. De ce să forțezi alte poziții unitare acum, când nu despre asta a fost vorba nici la înființarea partidului, nici la urna de vot. Ca să te simți tu mai reprezentat UNITAR? Ca să ce?
Asta e problemă electoratului tânăr progresist. Pe lângă faptul că sunt maxim 50 000. Sunt vehemenți și pentru ei contează mai tare chestiile ideologice decât alea concrete. Și ideologic au câștigat un partid care e de acord cu ei UNITAR. Dar concret o să sugă pulă psdului încă 100 de ani de acum înainte.

***

Comentarii (50)

  • VOC spune:

    Teoria asta merge până ajungi la guvernare. Atunci trebuie să ai o idee în ce direcție vrei să duci țara. O idee ceva mai detaliată decât „jos corupția!”.

    • Jane Făe spune:

      Jos corupția e suficientă ca idee de direcție pentru țară.
      De restul se ocupă oamenii, folosind banii care nu le-au mai fost furați.

      • VOC spune:

        Da, că în țările cu corupție mai puțină guvernul și parlamentul taie frunză la câini. Mai devreme sau mai târziu tot ar fi trebuit să ia o decizie politică în vreo privință. Nu poți să te ascunzi după deget la nesfârșit (ie: să fii politician și să nu faci politică).

        • Florin spune:

          Msi târziu da. Acum e sinucigaș de devreme

  • Dragos spune:

    Negrii cum se bat ?

    • omulbun spune:

      diseara cînd ajung acasa o sa pun aici un link catre faimosul clip cu „Peanut went in without his setup” în care doi copii se bat în încurajarile parintilor si care e super greu de gasit acum. Promit

  • Antipaxi spune:

    Ăști au făcut ca Stannis Baratheon, au început firesc și s-au pierdut în detalii de principii pe parcurs.

  • Cristina spune:

    Ma rog. Nu e de vina electoratul ca partidul nu se poate impune/remarca. Sa fim seriosi. Daca nu poti sa ii convingi pe cei care sunt partial de acord cu tine, cum poti sa-i dovedesti pe rechini?

  • catalin ion spune:

    dar se fut 21 de mil euro pe referendum si e o poveste care nu are teoretic urmari acum deloc. nu mi se pare ca sa fii anti referendum implica automat ca ai o pozitie fata de familia traditionala. doar fata de 21 mil euro care inseamna referendumul de acum si inca 21 mil pentru cand se va shcimba inevitabil, din nou, definitia casatoriei

  • Calin spune:

    Nicusor Dan este homofob. Un act prin notar pentru cei ce nu pot fi cununati pe cale religioasa ar trebui sustinut de el.

  • IoanaTao spune:

    Daca era baiat destept impaca si capra, si varza. Putea sa aiba o pozitie unitara pe tema referendumului fara s-o motiveze ideologic. De exemplu, „USR e impotriva organizarii referendumului pentru ca e o falsa problema, deci o cheltuiala inutila, pentru ca nu modul in care e definita in Constitutie familia o ameninta, ci saracia, coruptia, iar astea sunt temele de pe platforma USR.”
    Asa era multumit si grupul (majoritar) care era impotriva referendumului, si nici n-ar fi avut de ce sa se oripileze habotnicii, pentru ca nu era o pozitionare ideologica, ci una pragmaica, in concordanta cu platforma lor.

    Dar nu e baiat destept, e un catar histrionic.
    Si singurul responsabil prin atitudinea opaca si intransingenta cu care gestioneaza situatiile de toate scandalurile astea care o sa macine USR-ul (venirea lui Ciolos, referendumul).

    In rest da, sunt penibili toti cei care au votat USR stiind ca ND a refuzat constant sa-si asume o ideologie si acum se mira ca nicusor nu doreste ca partidul sa se pozitioneze idelologic cum le convine lor.

    • Vmo spune:

      Cred ca esti blonda sau gen. Cum putea el sa afirme chestia aia daca nu avea susținerea partidului?

    • omulbun spune:

      De fapt el asta a si zis si înca mai de mult de prin iarna, dar nu l-a ascultat nimeni, fiindca tot ce restul aveau în cap a fost „ce zici de Cpf ce zici de cpf ce zici de cpf”.

      În România nu merge sa stai pe margine, esti fortat sa ai o parere sau pozitie despre discutii din astea, chiar daca ti se pare tîmpit sa pierzi vreme cu ele. Asa se joaca în politica la noi. Si daca tu dai mingea în out, lasa ca îti atribuie altii o pozitie imediat si dupa aia te trezesti si ca nu îti controlezi tu imaginea. Nu poti sa joci pasiv.

      Adevarul e ca i-a facut PSD ul. Le-a aruncat mîta moarta în ograda si ei toti au început sa se bata pe ea. Ca PSD ul a fost ala care i-a somat practic sa ia o pozitie despre asta parca chiar în preajma alegerilor. Deja si atunci se vedeau fisuri, era clar ca n-o sa tina mult alianta asta unde erau oameni si de stînga si de dreapta si de tot ce vrei, cu singur numitor comun Anticoruptia. Cu A mare, ca daca îi întrebai exact la care coruptie se refera si ce vor sa faca, ai fi avut zece raspunsuri diferite la zece oameni.

      • Keo spune:

        Nu a fost PSD, a fost Cristian Ghinea, cică tehnocrat actual deputat. El si inca vreo cativa creduli .

        • omulbun spune:

          Ghinea a preluat mesajul dar aia care au început garagata nu erau de la PSD parca? Mi-e lene sa verific dar parca dragnea iesise sa spuna despre referendum si brusc a devenit subiect de discutie. Dupa care ghinea care e un oportunist s-a batut cu caramida în piept ca nu stiu ce, dar era ceva diferit mult de ce sustine acum

  • Babuinul progresist spune:

    Treaba e simpla. Si Nicusor si Ghinea sunt la fel de progresisti. N-au ei treaba cu referendumul , cu CPF,etc. Dupa ce nicusor l-a respins brutal pe ciolosica, s-a pus de un puci, foarte intelligent de altfel. Facem congress, luam majoritatea in biroul national, apoi fortam un subiect care arde. Asta s-a intamplat, ura profunda dintre cei doi a dus la Victoria aluia care a fost mai destept, adica ghinea. Planul I-a mers, nicusorul s-a dat cu santaje emotionale, ca imi dau demisia, mor, sariti frati usebisti ca ne ia monstrul partidul.
    Jedai Ghinea a convins marea masa de progay din partid ca el e the new hope, iar nicusorul e darth vader , si asa a reusit sa-l infringa .Durere si tristete, in tabara nicusorului, unde o parte din oameni sunt lepre din nastere, sa nu credeti cumva ca in jurul lui sunt oameni de valoare. Toti sunt pusi pe ciordit din redeventa data de stat, aia de 40.000 de euro/luna!!Credeati cumva ca e o lupta de principii ? :)))))))))
    Apoi ia demisia , na demisia, cum a facut avocatul ala hot ,dobrev, prins la butonat precum pesedeii. Pai daca avem principii, nu ne mai uitam in spate. Si in nici in caz nu aruncam cu cacat in consilierii care sunt de fapt cei mai buni oameni din partid.
    Cum vad urmarea : daca fratele progresist reuseste sa il tina pe fratele liber-progresist departe de partid, usr cu sau fara frantzuoaica, se apropie de ciolos si vom asista la o absortie prin fuziune nucleara.Apoi ciolos va zice ca el de fapt sprijina familia traditionala, ca nu e tampit, iar restul de progresisti lgbetisti ramin cu destu in cur .

    • omulbun spune:

      Cred ca ai cam multa încredere în capacitatile de manipulare din USR. Nicusoru era de mult satul sa fie sef de partid, sa apara la televizoare sa nu stiu ce. La un moment dat a zis ca el niciodata n-a vrut sa fie conducator de miscare sau ceva, ci doar ca era pasionat de chestia cu bucurestiul dar ca mereu cauta pe cineva sa preia conducerea, si el personal sa nu se bage. Însa, zicea, niciodata nu se întîmpla asta: tot timpul, de pe margine, se dadeau sfaturi, dar de bagat nu se baga nimeni sa si faca treaba. Uimitor, nu? În ROmânia?? N-o sa ma creada nimeni lol

  • Marius spune:

    Deci daca sunt maxim 10 cupluri nu are rost sa ne agitam, nu? Imi pare rau, dar ceea ce scrii aici e revoltator. Cand e vorba de drepturi umane fundamentale trebuie sa avem o pozitie ferma, cu totii, indiferent ca in campanie am votat anticoruptia. Asta nu inseamna ca nu am asteptari mai mari de la acesti oameni.

    Asa ca salut decizia USR-ului si a lui Nicusor Dan, in toata povestea asta arata doar ca sunt oameni si isi asuma o responsabilitate!

    • Laura spune:

      Bah eu cred ca ratezi esenta articolului.

      Bineinteles ca CpF si idiotenia lor de referendum ataca libertatile tuturor. Comunitatea LGBT e de test fiindca e o tinta usoara si nesemnificativa. Urmeaza varianta beta pe restrangerea drepturilor femeilor. Dar se sfarseste in acest beta mascareala asta. Daca nu se sfarseste acolo, atunci suntem prea idioti sa mai comentam la ce urmeaza.

      Intre timp coruptii sunt corupti si fura, si idiotii se cearta pe fumigenele pe care le dau ei. Si isi mai si mentin imaginea de partid „serios si cu frica de Dumnezeu”.

    • Ovidiu spune:

      Eu zic sa ne omoaram intre noi pentru zece cupluri, sa vedem care-i mai tare…

      • chiombi spune:

        pana la alea zece cupluri eu zic sa votam sa te futa pe tine cainii, asa ca test la democratie, dup-aia vedem cum facem cu altele.
        daca tot o dam in numere nesemnificative, tu, singur, te incadrezi.
        zic sa nu ne certam intre noi, sa lasam cainii sa te rezolve. partea buna e ca avem multi. si salbatici.

  • Ostap Bender spune:

    Ce plua mea tot ventilezi ideologiile in stanga si dreapta?. Progresisti, conservatori, stangisti, centristi etc aici e vorba de un singur lucru. Bun simt. Suntem in 2017 iar actiunile cpf sunt extremiste de anu 1400.
    Cum cacat sa nu sanctionezi o coalitie extremista? Pai daca acum o dai dupa tufis, ce ma face sa cred ca-n viitor n-o sa faci acelasi lucru cand cpf sau alti extremisti vor avea alte initiative de cacat? Si asta doar de dragul unor voturi de la extremisti?
    Ai declarat inainte de companie ca usr e partidul tuturor, asadar si cei lgtbqxyz. Acum nu mai esti si ii lasi balta? Plus ca s a votat democratic ca partidul sa se pozitioneze clar impotriva cpf. N a iesit cum ai vrut tu si iti iei jucariile si pleci? Du-te invirtindu-te si lasa pe unul cu coaie in locul. Pozitionarea clara impotriva cpf va pastra votantii de acum la care se vor adauga si altii pe parcurs. Daca eram in 1995 probabil atitudinea luk nicusor era buna. Dar suntem in 2017 iar oamenii in ro s-au mai schimbat, chiar daca sunt inca foarte multi prosti. Inclusiv subsemnatul, dupa autorul articolului. Peace! ✌️

    • S-hit spune:

      Tu esti unul dintre prostii moralisti si problema in Romania esti tu, nu retarzii de la tara care asculta manele, din simplul
      motiv ca aia nu pot mai mult, dar tu poti. Tu poti schimba ce se intampla acum in Romanka, dar alegi sa iti pese de non-probleme ca sa te simti
      superior din punct de vedere
      moral. Nu stiu ce ti-as putea explica in plus fata de articol de vreme ce inteligenta ta politica e zero. Pozitionarea de acum nu va pastra toti votantii USR si nu va adauga altii pe parcurs pentru ca uiti in ce tara traiesti. Mass media va avea munitie anti USR de acum in 20 ani. USR e anti
      coruptie si a scos 9 la suta la alegeri si tu ctezi ca casatoriile gay sunt un factor de decizie mai
      important decat coruptia? Ai o forma de autism? Nu, serios , ar fi o scuza
      legitima daca ai avea.

    • omulbun spune:

      e partidul tuturor dar asta nu înseamna ca

      1 – trebe sa aiba grija de toti

      2 – e coreea de nord asa ca nu poti sa pleci.

      Nicusor Dan e om mare. Grupul de oameni cu care facea chestii are acum alte pareri, asa ca pleaca. Daca nu facea asta, plecau homalaii sau ce din partid, asa ca tot pleca cineva. Tot asa ai fi fost suparat pe aia, sa zici ca „daca nu iese cum vor ei îsi iau jucariile si pleaca”? Partidul nu e loc obligatoriu, e ceva ce faci daca ai chef.

  • Luke spune:

    De acord cu ce zici ca s-au fript ca musca de bec, doar ca deocamdata nea Nicu a facut cel mai mare rau partidului. Pana la urma s-a votat o chestie „democratic”, nu-ti iei jucariile si pleci.

    Pe de alta parte Ghinea e un mare magar, cineva i-a pus intr-un comentariu la postul lui link la votul pe tema referendumului unde se vede ca individul s-a abtinut. Nu mai gasesc linku sa vad daca a raspuns ceva si mi prea scarba sa mai caut.

    • Ovidiu spune:

      Daca democratic 51% voteaza ca restul de 49% sa fie sclavii celorlalti e ok, nu?

  • tembelo galico spune:

    mey centaure, fara sa am shtudii statistice la dispozitie, din ce vazui eu pe fb, tot crestinopatii au impins de fapt controversa in usr.

    adica, au tinut neaparat sa profite de prezenta in parlament sa o arda medieval, chestie care le-a ridicat sanjele la cap libtarzilor. acu’, spune-mi matale cum sustinerea cpf a dus mai departe cauza anticoruptie, ca nu prea inteleg. chestiile astea ‘traditionale’ au o atractie gravitationala fantastica, cand programul tau politic e ca te duci la cateheza, aia e tot ce conteaza.

    daca dobrovie si restu’ tineau ciocu’ mic, iti garantez ca retorica cu ‘vai ce diversi suntem’ tinea in continuare. da’ e clar ca dobrovie va vota cu doua maini orice, ca, intelegi, dobrovie o fi anticoruptie, da’ in primu’ rand e pro ev mediu.

    ori nah, contraceptie folosesc, educatia segzuala prin scoli mi se pare un lucru bun, prin urmare usr sigur n-ar fi pupat vreun vot din parte-mi ever cu bajeatii aia. si mai sunt unii care au gandit la fel, asta e clar.

    cu alte cuvinte, lupta anticoruptie e super ok, da’ cu conditia sa nu riste sa se transforme in lupta pentru puritatea credintei, sau ceva.

  • Captain Obvious spune:

    „USR nu a fost niciodată un partid cu o ideologie unitară. doar o mână de oameni hotărâți pe anticorupție.”
    Diferenta dintre o mana de oameni hotarati si un partid este O IDEOLOGIE UNITARA.

    L-as ruga pe autorul articolului sa dea 1 exemplu de partid fara ideologie unitara care sa reziste intr-un parlament. Si nu zic doar din RO, de oriunde…

  • Sep spune:

    Piticule, de data asta ai cam bălmăjit-o. N-ai înțeles nimic. Pai dacă lucrurile astea neimportante nu trebuiau sa dezbine, exact Nicușor a gafat-o rău cu încăpățânarea lui. Așa ca nu știu de ce restul sunt de vina și el nu.. plus ca nu putea duce mai departe de 15% partidul asta, n-are mecla, șarm, spontaneitate, nimic.. lasă ca e de bine așa..

  • bogdan spune:

    Ce n-a inteles Sordan e ca publicul tinta al USR nu voteaza cu Sordan ci cu partidul anticoruptie care sustine un set de idei si promoveaza niste masuri cu care pot fi logic de acord. Problema lui e ca e un egomaniac mai putin autist ca Trump de exemplu si mult mai ne-carismatic. Practic, in momentul in care a iesit cu picioarele inainte din propriul partid pentru ca nu e de acord cu o masura cu care majoritatea partidului e de acord, a demonstrat ca nu poate fi nici politician.
    Deci chiar daca are dreptate, tot idiot e.

  • renata spune:

    Ai dato-n bară cu analiza.
    Usr a intrat în politică , doar cât să-i scoale pe bătrânii parlamentari care moțăiau, și să se așeze în locurile lor, deja încălzite, să doarmă mai abitir.
    Nicușor Dan e un om cu probleme de echilibru mintal, 60 de ședințe psihoterapice (câte 3 pe săptămână), îl rezolvă. Fie că pricepe ce are de făcut, fie că se retrage, în cunoștință de carențe personale.

    • UTA_Bătrâna_Doamnă spune:

      Da’ tu de unde morții ma-tii știi Renato?

      • Samanu spune:

        Nu ti mai prieste mirosu de tomberon aradene? De ce te bagi in seama? Lua o as pe mata la bairam de pusti cordit!

    • omulbun spune:

      Aoleu, cineva se uita des la antene.

  • Allen spune:

    Nu a vorbit nimeni despre UNITAR. Fiecare membru are drept la opinie și poziționare proprie pe tema de fond (drepturile), însă partidul e dator cu o poziționare atunci când se vorbește despre a schimba Constituția. Nu contează ce articol, când vorbim despre a schimba legea fundamentală a țării și, implicit, viziunea asupra societății în care trăim, partidul nu poate să fluiere și să privească în altă parte. Că de-aia e partid. Cu atât mai mult cu cât USR vorbește despre SCHIMBARE.

  • Markuss spune:

    Iti dau dreptate pana la un punct. De unde si pana unde exista ideologie la progresiștii de stânga? Pai tocmai lipsa deplina a unei ideologii bazată pe valori si principii ii caracterizează. Si înca ceva! Proporția aia de care vorbești 80-20 este tocmai pe invers. Problema este ca aia 20 sunt msi vocali decat cei 80. Minoritățile ne-au acaparat cu tot felul de pretenții si bullshit-uri. Ei, uite de asta a câștigat Trump care este un dobitoc, dar a fost singurul care a mizat pe majoritatea tăcută „a muncitorilor americani”. Na! Si a câștigat! Personal m-am saturat de toate Minoritățile astea create artificial care ne agasează zilnic cu tot felul de pretenții. Si, noi majoritatea, ce avem de zis. Din aia 50.000 care își pun poalele in cap ca sunt progresisti si stângiști întreabă-i cati se duc la vot. Iti spun eu, mai puțin de jumătate.

  • Anthony C. Brown spune:

    Întrerupătorul ăla e pus pe dos. desfa-i șuruburile și întoarce-l invers. Oricum e tare ideea ta, ajută noaptea.

  • Radu spune:

    Si „sa nu furi” e tot o penibilitate ideologica. Practic, dupa ala care fura se poate sa iti ramana mai multi bani, decat dupa un bou spalat pe creier, care nu fura, dar recita ca e nevoie de austeritate, pentru ca asa i-au spus lui la petrecerea de la ambasada.

  • A spune:

    Zici bine în teorie, în practică ai o mulțime de greșeli: tură, că, e de 2 ori, pulă și multe altele. Ce e, Răducu? Nu-ți mai pasă?

  • jos_cenzura spune:

    Nu sunt de acord că ideologia de stânga poate coexista cu anti-corupția. Stânga înseamnă un guvern mai puternic care de ocupă cu mai multe chestii (mai multe reglementări, mai multe programe, mai multă redistribuire a resurselor, mai multe cheltuieli guvernamentale). Cu cât are sfera de acțiune mai mare guvernul, cu atât va crea tentația de corupție – va atrage oameni care vor să profite de situație, chiar dacă primii fondatori erau idealiști visători. Să simplific argumentul: stânga înseamnă că e datoria guvernului să construiască stadioane (în loc să lase lucrurile în sfera particulară). Cine crede că guvernul poate construi un stadion fără să se fure, sau măcar să de acorde contracte cu statul umbrite de controversat, doar pentru că USR e la putere, este o persoană foarte naivă.

    • jos_cenzura spune:

      *să se acorde / *umbrite de controverse (fat fingers plus autocorrect, mea culpa)

  • sindi_cat spune:

    Cate pareri… Cati oameni cu opinii si mai ales cu solutii (una mai traznita decat cealalta)… O, Doamne…

  • Dwarfkids spune:

    „ATÂT TIMP CÂT NU FURĂ”
    Asta se va verifica DOAR atunci cand vor ajunge -daca vor ajunge- la putere, cand vor ajunge in pozitia de a avea ce fura. Si PDL-istii au venit tot dandu-se pe toboganul anticoruptiei si cand au ajuns la putere au facut jaf. Deci a-i considera apriori cinstiti doar pentru ca nu au ajuns inca langa sacul cu bani it’s fucking childish.

    • Radu Post author spune:

      pai nu a facut nimeni asta. dar daca am ales intre unu care 100% fura si unu care 99% fura dar nu avem de unde sti ca nu l-am lasat langa sacul cu bani inca, e evidenta alegerea

  • Jabba The Hutt spune:

    Cum zicea si babuinul mai sus, e clar ca Ciolos vine galopind spre usr. Asteapta sa vada ultimul bal de luna asta si apoi cu fanfare se urca pe scaunul caldut al lui Plicusor.Nu stiu de ce ii zice lumea asa, dar suna mai simpatic. Pragmatic vb, Ciolos e cam singurul care ar putea sa mai inchege o dreapta solida care sa lupte cu ciuma rosie. De la USR ia cam jumate, jumatate probabil se duc cu nea Nicu si probabil ,Matilde. Apoi de la pnl care vad ca sapa la propria groapa cu busoi prietenul ficatului, probabil ca e fortifikat :P.
    Mai ia si de la PMP ceva resturi si gata. Aia e , cu asta atacam europarlamentarele si Cotroceniul.Adik sa il tina pe prostalau in viata, sa nu vina Firea a draq sa-i vopseasca tronul in rosu. In rest , vrajeala cu anticoruptia, cu banul public, e doar pt proatanacii care ies si protesteaza dar nici macar exact de ce nu stiu. Oricine vine la putere in Romania , FURA! Asa a fost de 2000 de ani sa va fi inca pe atat. So, people, don’t get personal, it’s just buissenes.

  • chiombi spune:

    las, ca am votat cu ei, dar mi-era frica, oricand aparea cate unu in public, sa nu fie mai retrograd decat firea.
    il banuiesc pe nicu sordan ca nu voia sa piarda banii si pilele de la „conservatorii” din partid.

    DA’ DE CE TREBUIE SA ALEG INTRE DREPTURILE OMULUI SI ANTI-CORUPTIE?
    ce e aici, scenariu de film cu ostatici si unii tin anticoruptia cu pistolul la ceafa, dar in acelasi timp in alta parte a orasului e dreptul-gheilor-sa-fie-ghei-in-public legat de un butoi de benzina. si eu tre sa tin cu unul sau cu altul sau ce cacat, dar stai, ca in orasul vecin, prin video-conferinta e dreptul la avort si pula mea, tre sa vedem ce facem, ca nu se mai poate, oh, nu, ce tensiune!!!!!111one!!!!

    hai sictir, stam in secolul asta, nu o ardem vintage cu ideologii teocratice/cristofasciste, ca nu suntem prostii popilor.
    cine practica tacere retro in fata referendumului „ridicol” sa suga pula

  • bzz spune:

    ma scuzati dar nanodendrita facuta ghem a minimicroneuronului meu solitar printre constelatiile axonice ma supara, cred ca e de la vreme, s-a lasat frig ….. fiti draguti nu vreti sa-mi explicati ca la americani de ce nu este buna coruptia in Romania ? nu de alta dar daca nu aplic putina coruptie nu merge treaba si pe mine ma intereseaza sa mearga nu sa stea si de asemenea de ce „Daca democratic 51% voteaza ca restul de 49% sa fie sclavii celorlalti nu e ok” de exemplu daca 51% ar vota ca restul de 49% sa devina poponari / fvtvti in cvr ar fi ok?

Adaugă un comentariu