Jurnal de carantină 2025 (II)

Astăzi o să fie o zi proastă. La 3.43 l-am auzit prin perete pe vecinul de la etajul 1 tușind. N-am mai putut să dorm din momentul ăla. Sper că s-a înecat cu mâncare sau apă și de-aia a tușit. Doamne-ajută să nu-l taie iar tușitul că o încurcăm toți.

*

A venit coletul! În sfârșit! Nu pot spune clar când am dat comanda de când s-a interzis măsurarea timpului din motive de moral dar țin minte că era vară și acum e primăvară, deci s-au mișcat repejor. Nici chiar repede, dar repejor. Am interacționat cu curierul după protocol. A sunat la ușă, s-a dat 5 metri în spate, a așteptat să deschid. L-am salutat, m-am dat 5 metri în spate, el a avansat, a lăsat coletul și s-a retras 5 metri. Am avansat eu, am luat coletul, am lăsat banii și m-am retras. Apoi a avansat el, a luat banii, a lăsat chitanța și s-a retras. A venit rândul meu să avansez, am semnat chitanța și m-am retras, apoi a avansat el, a luat chitanța, m-a salutat și s-a retras. Amândoi ne-am scos mănușile și le-am ars unul în fața celuilalt, ca să concluzionăm standard interacțiunea. Pot să zic că a mers ca uns.

*

E aici! Ultrabarrier 10 000, cea mai performantă mască de protecție facială a anului 2023! 5 kilograme de aliaj de titaniu îmbrăcat în cauciuc hipoalergenic. 4 turbine montate mandibular care filtrează aerul la 360 de grade. Buton de panică care-ți videază plămânii în caz că te-ai simțit expus. Vizieră magnetizată care respinge particulele de praf. O bijuterie tehnologică. Desigur, forțează puțin mușchii gâtului și trebuie să fii atent când întorci capul să pui frână, pentru că de la inerție se poate roti până trosnește gâtul, dar astea sunt mofturi, dacă luăm în considerare gradul de protecție oferit.

*

12.44. Vecinul de dedesubt a tușit iar. Dacă îl raportez, ne ridică ăștia nivelul de carantină și n-o să mai avem voie să ieșim din bloc decât pentru dus gunoiul. Bonus, ne ridică nivelul de clor din apă de la 0.01% la 0,05%. Iar iritații, iar ochi roșii, iar diaree. Dacă nu-l raportez, sigur îl raportează altcineva și dup-aia mă trezesc cu milițienii la ușă, să mă întrebe de ce nu l-am raportat. Poate la prima tuse, aia din noapte am scuză. Pot să zic că dormeam și nu l-am auzit. Dar la 12.44? Bate la ochi.

*

Am sunat la Direcția Denunțuri și l-am reclamat pe vecin pentru accesul de tuse, ca un cetățean bun. Bine că a venit masca azi și pot să dau o fugă până la cumpărături până ne închid ăștia blocul. Neaparat trebuie să cumpăr 5 litri de lapte gras. Am descoperit că atunci când ridică ăștia nivelul de clor din apă și încep să circule vaporii ăia de clor prin tot blocul, poți scăpa temporar de mâncărime și ochi roșii dacă îți torni lapte în ochi. Poate iau și un unguent mentolat dacă mai au ăștia, că iritațiile de piele sunt inevitabile.

*

La magazinul de proximitate căruia îi sunt desemnat m-am întâlnit cu tipul de la P2 Et4 și recunosc că nu am mai fost atât de invidios în viața mea. Avea pe față Ultrabarrier Extreme Pro, cea mai performantă mască de protecție facială a anului 2024. Sigur are pile la Ministerul Livrărilor de a primit-o așa repede. Norocosul. E imensă. Aud de aici cum îi troznește gâtul și i se tasează vertebră cu vertebră la fiecare mișcare. Dacă și-ar pune o găleată pe cap acum, i-ar veni doar pe creștet, ca pălăriuțele alea evreiești. Se bălăngăne din tot corpul și îi pocnesc genunchii la fiecare pas dar n-are nici o grijă. Nu i se ghicește nici un colț de față pe sub mască, dar sunt sigur că se uită la mine cu superioritate, și pe bună dreptate. E un învingător. Tocmai a căzut pe spate și îl ajută trei oameni să se ridice.

*

M-am trezit cu milițienii la ușă. Vești bune. Vecinul nu este bolnav. A semnat un contract de colaborare cu miliția și doar ne testa vigilența. Tușise intenționat ca să vadă dacă suntem cetățeni responsabili și-l raportăm. Sunt mândru de blocul meu. În afară de vecinul de la apartamentul 16, care știe toată lumea că e aproape surd, tot blocul a raportat accesul de tuse. Mă bucur că locuiesc într-un bloc de cetățeni exemplari. Ne-a dat la toți o insignă de merit și ne-a crescut cota de ieșiri din casă de la patru pe lună la cinci. Dacă ar fi toată lumea la fel de responsabilă ca noi, sunt sigur că am scăpa de virus în maxim 2-3 ani. Am cumpărat lapte degeaba.

***

Comentarii (15)

 • alaindeloc spune:

  Sunt din ce in ce mai bune. Am ras.

  • Jane Făe spune:

   Tu râzi, dar mie îmi amintește de vremea lui Ceașcă…

   • Tot ala spune:

    Taci mah Jane, ca vremurile bune au tendinta sa se repete ciclic.

 • Elize spune:

  Nu-ti place ma tie ce se intampla? Ia cu paine.

  • Jane Făe spune:

   Mă faci curios. La ce te referi? Centaurul face mereu spume când aude de poliție sau de guvern. Pare atipic pentru el ce zici tu aici.
   Dă și tu un link.

   • Elize spune:

    Din ce am vazut eu si pe youtube si in ce mai comenta la posturile lui anterioare era pro carantina, lua super in serios toata treaba si ii facea pe toti care ziceau orice impotriva conspirationisti.

    • Morfoza spune:

     Elize, asta am vazut si eu, dar acum asta este, daca si propagandistii incep sa piuie, nasol.

     Intr-o nota mai pozitiva stiti ca Morena Mucu a fost din nou la iUmor si iar s-a facut de kk si acum face spume pe youtube. Acum chiar avem nevoie de hartie igienica.

     • Radu Post author spune:

      sunteti idioti amandoi

 • fabian spune:

  nu stiu de ce dar am avut un sentiment de 1984, Orwelian

  • Popescu Magdalena spune:

   Exact… si eu.Cine nu are fiori pe sira spinarii cand vede „spitalele” de carton are o grava problema de paradigma
   …..in timp de spitalele reale sunt pustii ( pt ca oamenii cu boli grave sau de operat sunt refuzati-cunosc personal cazuri, daca de ex o persoana cu cancer avea programare la radioterapie in martie, acum este pe ” lista de asteptare)
   Spitalele de neurochirurgie sunt pustii.Nu mai e nici o urgenta neuro?

 • ads spune:

  Ultrabarrier 10 000:)))))) deci nu esti sanatos! marfa rau:)))))))

 • Cazma spune:

  Erau faze pe net despre cum filmul Idiocracy din 2006 a fost lansat ca o comedie dar devine, usor-usor, un documentar profetic (mai mult sau mai putin), pe masura ce trece timpul.

  Sper sa nu apuc vremurile cand acest text se transforma din satira in cronica.

 • STFB spune:

  N am mai trecut de mult p’aci și ce să vezi -surpriză: umor digerabil … O sa trec și pe la blogul țiganului din Motru , cel cu caniș , daca apar urme de umor și pe acolo sigur e infectat bukakele că ala-nghite că vițelul…

 • Popescu Magdalena spune:

  GENIAL!!!

Adaugă un comentariu