Jurnal de carantină 2025

E al cincilea an de carantină. Probabil e aprile. N-am de unde să știu clar de când s-au interzis calendarele și foarte bine că le-au interzis. Socotitul timpului dădea o stare neplăcută de așteptare, și stările neplăcute scad sistemul imunitar. Atât așteaptă virusul.

*

Sigur nu e marți, pentru că l-am întrebat pe vecinul de la P2, et4 balcon colț stânga ce zi e și a zis că e marți. Mă urăște și dacă zice că e marți, sigur nu e marți.

*

Au zis la televizor că virusul a suferit din nou mutații și atacă oamenii cu temperament rebel, de aceea vor fi identificați și duși în centre speciale de carantină. Ce bine că nu sufăr de asemenea deviere periculoasă de comportament. Sper să îi salte repede până nu infectează și pe alții.

*

Milițienii îl bat în fața blocului de o oră pe vecinul de la unu. Eu i-am zis să scrie pe declarația de dus gunoiul în detaliu ce tip de gunoi duce, dar el a zis că nu contează. Uite că contează. Așa îi trebuie, dacă nu își ia responsabilitățile în serios. De unde să știe bieții milițieni dacă se îndrepta spre tomberonul de menajer sau spre cel de reciclabile?

*

Au zis la televizor că perioada de carantină se va termina foarte curând. Asta cred că înseamnă maxim 2-3 ani. Sunt atât de fericit încât mă duc pe balcon să cânt imnul.

*

Voiam să cânt doar prima strofă dar P2 et4 a scos telefonul să mă filmeze așa că l-am cântat cap coadă, sperând că o să-l pună pe net să vadă toți cetățenii ce atitudine pozitivă am. La final mi-a arătat că nu mă filma și doar se prefăcea că mă filmează ca să-mi dea emoții. Măcar cumva le-am dat avânt milițienilor să-l bată mai cu spor pe vecinul de la unu. Mă bucur că ajut corecția de atitudini periculoase. Dacă nu erau oameni ca vecinul, care să nu ia declarațiile în serios, ieșeam de mult din carantină.

*

Se întâmplă ceva foarte distractiv într-un balcon de la C6, fațada vestică. Nu am nici o fereastră bună în direcția aia dar P2 et4 are și îl văd cum se uită și râde de vreo oră. Râde de-i dau lacrimile. Mă uit la el și, din fericire, nu îmi pot imagina ce poate să vadă de îl împlinește în așa hal. Imaginația bogată a fost depistată de anul trecut a favoriza boala și mă bucur că nu sufăr de asemenea deviere periculoasă de personalitate.

*

M-am aplecat peste balcon să văd ce se întâmplă la C6 și am căzut din balcon. Din fericire mi-a amortizat căderea copacul din fața blocului și vecinul de la unu, care încă zăcea într-o baltă de urină. Milițienii de serviciu, înțelegând că a fost un accident, m-au bătut foarte moderat. Am doar o mână ruptă și mi-o pot trata singur acasa. Bine că nu m-au dus la spital. Nimeni care ajunge la spital nu se mai întoarce acasă.

*

Cu toate că am o mână ruptă, am aplaudat înainte de culcare muncitorii esențiali, cei care ne livrează mâncare la ușă, ne asigură curent, gaz, internet și apă: tot ce are nevoie un om modern ca să nu iasă din casă. Și evident doctorii și polițiștii. Ei sunt adevărații eroi. E important să ții o atitudine pozitivă, pentru sistemul imunitar.

***

Comentarii (21)

 • VALERIAN spune:

  In sfarsit o postare cum asteptam de mult. Prea tare, vezi sa nu te inchida mizeriile. Dar de fapt nu se prind. Felicitari!

  • Lacramioara spune:

   Bună ziua, mie mi-a plăcut tare, tare!
   Umor negru și fin!
   Cine a scris acest articol, va rog?

   • Radu Post author spune:

    Barbu Ștefănescu Delavrancea l-a scris

 • gigi22 spune:

  Bun, bun, bun.
  Sigur, e nerespectare clara a indicatiilor „autoritatilor”, indemn voalat la revolta si, daca ma incordez, un pic de fake news.

 • Tot ala spune:

  Ai revenit la „normal” sau doar e impresia mea?
  „Normalul” ala care face orice plebeu cu doi neuroni conectati impreuna sa se intreabe de ce se tine fortat si anticonstitutional lumea in casa pt 5-6 sute de babalaci care ar fi mierlit oricum in sezonul gripal.

  • Radu Post author spune:

   cum am destui `babalaci` la care tin si cam dau 1 pe zar in ultimul timp, prefer sa pice economia doar ca sa le scada lor sansa de infectie.

   • sindi_cat spune:

    Frate, tu ai sentimente pozitive? După cum scrii, te vedeam un cinic mizantrop, care fute cu ură, mănâncă cu silă (la cât de slab ești), scrie cu sarcasm și e, în general, un pesimist.

   • Tot ala spune:

    Centaur, tu stii ca oricum nu-i poti salva. Ca batranetea si expirarea garantiei vin cu si din cauza multor boli care n-au nimic cu covidu.
    Ca doar sistemul imunitar si calitatea lui ne tin in viata…iar statul cu japca intre 4 pereti luni de zile nu face covidul sa moara de plictiseala pe afara neavand ce infecta, ci doar ne fute noua si babalacilor sistemul imunitar si apoi la prima slobozire din casa… covidu te asteapta cu drag.

  • Unu spune:

   Crezi că ai să fii veșnic tânăr? Că după cum te exprimi ești convins că babalâcii sunt marfă expirată, nu merită să mai trăiască. Nu uita că timpul trece pentru toți la fel…

   • strapon spune:

    Iar nu are asta pe unde sa guite.

    • Unu spune:

     Iar sugi pula cu căcat.

   • Tinerete fara batranete si viata fara de moarte spune:

    Da bre.. fiecare e responsabil pt starea lui de sanatate si cum isi grijeste de ea.
    Cine se simte cu covidul pe coliva sa stea in casa pana la pastele cailor, dar nu pui toata tara la colt pt ca unii isi grijesc sanatatea numai cu zaharuri, slana, Saniuta si Carpati.
    Hai sictir, ca carantina e restrangerea dreptului de circulatie al bolnavilor, iar cand restrangi dreptul de circulatie al celor Sanatosi e TIRANIE.

    Si asa ca sa mori si mai tare de ciuda, Unu, iti fac cu mana din mers, dintr-o tara (DK) unde doar s-au inchis scoli si baruri /restaurante si nimeni nu a fost tinut cu japca in casa.

  • kerehome spune:

   babalac estu cu ma-ta, bou cu cabina!

   • kerehome spune:

    dubla, sa incapa si prostia ta incomensurabila!

  • kerehome spune:

   ce mai face babalaca de ma-ta? tot prosti fata, ca animalele nu nasc!

 • Elize spune:

  Ce-ai ma, nu-ti placea tie carantina?

 • Cazma spune:

  F pentru vecinul de la unu.
  Daca au lucrat la el peste o ora, bietul de el va trebui sa inchida pentru renovare cateva saptamani bune.

 • Lacramioara spune:

  Va mulțumesc pentru răspuns.
  Dvs sunteți autorul?
  As fi preferat sa îmi dați numele autorului acestui articol.
  Gluma aceasta – dacă se vrea a fi gluma- nu e prea grozava.

 • Rodica spune:

  buna cine e autorul? am ras cu lacrimi….

 • Anca spune:

  De mult n -am mai ras asa cu lacrimi🤣🤣🤣 fenomenal🤣🤣🤣

 • vrajitorul spune:

  Bai, ăștia care vă erijați în apărărtorii bunicilor? Voi știți câți au murit din lipsa tratamentelor pt alte afecțiuni??? Și la ora asta sunt spitale închise – din circuitul covid – deși nu au niciun pacient internat??? V-ați întrebat de ce nu se face public tratamentul antivirus, precum PENICILINA pt pneumonie – și se caută a se promova și accepta neapărat VACCINUL? cati bunici ar rezista la o infectare cu virus atrofiat???

Adaugă un comentariu