cum functioneaza lumea in trei paragrafe

Si daca iti zic ca acum vreo 15 ani, vazand ca populatia globului s-a prins ca ciuma suprema e acumularea de averi, aia 100 de multimiliardari de top si alea 50 de multinantionale care controleaza tot prin prin practici de cartel si paradisuri fiscale, niste baieti destepti s-au intalnit si s-au gandit:

„Bai, nu e bine. S-a prins plebea de iobagie 2.0. Cum ar fi sa pacalim jumatate din clasa de jos ca problema mai mare e de fapt discriminarea din interiorul clasei de jos si cealalta jumatate ca vin minoritarii peste ei sa le ia valorile? Pac pac, tinem saracii ocupati sa se certe intre ei si continuam treaba”.

Suna a conspiratie. Tichie de folie de aluminiu. Dar a mers. Aia care acum 15 ani detineau 60% din tot acum detin 80% din tot. Rezultatele sunt clare. Acumularea de averi merge in continuare struna si saracii, nu numai ca se cearta doar intre ei, dar sunt si convinsi ca sunt clasa mijlocie doar pentru ca le-a crescut salariul in raport cu big macu. Evident ca cealalta jumatate a clasei lor e de fapt problema.

***

Comentarii (11)

  • CoolAdam spune:

    Eu cand zic ca wokeness/critical race theory/alfabetismul e de fapt un mecanism de disciplinare punitiva a clasei muncitoare sunt facut alternativ comunist/fascist/incelist

  • Claudiu spune:

    Pai ai doua variante de amortit masele printr-un sens comun, ca sa nu fie haos. Religia cu cartea aia de ii zic ei biblie dar de fapt e o introducere la cartile bibliei si teorii care mai de care mai teoretice…
    Bajetii care le baga in fata nu consuma nici una nici alta… cu ceva timp in urma, lucram in prestari servicii in zona high end si am vizitat niste palate ale unor bajeti si nu am vazut carti woke cum pretind toti ca sunt… erau din alea de juma de metru cu coperti din piele, scrise in limbi vechi…

  • Alex spune:

    Las ca se rezolva, o sa avem iar ceva forma de socialism, acum coace in state. Asa a fost si in anii 50, numai ca a venit de la est si n-a contat ce-au vrut romanii. Mi-au bagat batranii la canal si le-a luat din agoniseala, au pus toate scursorile in fruntea statului, toate putorile si lipitorii de afise” au ajuns domni mari.
    Ala a fost comunismul, si de aia ii urasc romanii pe rusi si in ziua de azi, nu pentru Basarabia.

  • penisbeat spune:

    Daca as avea cate o mie de euro pt fiecare data cand radu o arde cu teoria asta, faceam parte acum din aia care detin 80%. Gata bre, am inteles, asa iti place tie sa o arzi, ala de pe margine care sparge samanta in timp ce se bat prostii intre ei. Apropo vezi ca prin 2011 au protestat si de astia ca tine. Altfel, te inteleg, Selly a dat chix, nu mai merge cu Textila, e pandemie, guvernul s-a cam pisat pe „artisti” da’ las-o mai moale ca nu te-ai descurca mai bine in ce ceri tu, crede-ma. Te-am mai auzit si pe altii prin podcasturi (ca na, podcasturile sunt de cacao da’ te duci pe la ele sa nu uite lumea de tine) cu teorii de astea, la fel de prost suna si pe acolo.

    • Radu Post author spune:

      bine smiorcait

  • strapon spune:

    Ce prost esti pb!!! L-ai certat pe moldovean de l-ai pupat in cur, pana la final.
    Esti Prost.

  • BW spune:

    Asa au spart si Occupy-ul in 2011 cu dezbinare rasiala. De parca conta ce culoare are ala care te fura.

  • Johnny spune:

    Plm… io, om mediocru, dacă m-ai pune la butoane asta aș face prima dată: cum plm să iau focus-ul de pe mine și să-l arunc spre altceva?

  • krakilla spune:

    Cu 15 ani in urma ar fi parut o teorie a conspiratiei scornita de niste saraci ca sa isi scuze conditia, astazi pana si imbecilii incep sa vada ca e ceva in neregula.

    Ca loveaua prosteste stiam dintotdeauna dar studiile recente au aratat nu numai ca prosteste, dar averea ii face pe oameni sa devina tirani, se pare ca afecteaza profund psihologia individului. De mici stiam ca saracul imparte o paine cu tine in timp ce bogatul iti mai fute si o flegma daca mori de foame doar ca toata lumea presupunea ca d-asta s-au imbogatit in prima faza, ca sunt jegosi din nastere. Se pare ca e fals si ca muismul, lipsa empatiei si dispretul fata de conditia umana se acumuleaza proportional cu averea. Si spun astea pentru ca eu dintotdeauna am presupus ca oamenii nu pot fii atat de cacat, ca daca strangi avere exorbitanta si nu ai ce sa faci cu ea, la un moment dat, chiar si din plictiseala, mai investesti si in lucruri pozitive, menite sa ridice nivelul de trai al intregii specii, ca altfel ce sens ar avea toata cursa de hamsteri pe care cei saraci cu duhul o numesc viata…

    Doar ca azi, in caz ca nu ai un retard si te uiti 30 de minute la televizor sau pe internet, e imposibil sa nu te intrebi ce cacat se intampla… BLM, emigrarea si integrarea celor ce nu pot fi integrati, retarzii woke, emanciparea femeii si scindarea familiei, cancelarea indivizilor pentru o gluma nevinovata de acum 20 de ani, pizdificarea barbatului, institutiile de invatamant educa in virtute signaling si nu in logica, cultura si bun simt, social media promoveaza standarde imposibile, cretinizeaza si baga in depresie copii, preaslavirea prostituatelor si a cacanarilor, promovarea ideii ca cel mai de cacat individ din societate este barbatul alb in pofida faptului ca progresul umanitatii si nivelul tehnologic i se datoreaza lui, in cea mai mare parte, manipularea pe fata a maselor prin mass media, etc.

    Mie mi se rupe de specia umana din simplul motiv ca nu va plac dar daca pana si eu, care mi-am dedicat existenta abuzurilor, in speranta unui happy end grabit, observ toate astea, am putea da sansa unei conspiratii la nivel mondial, zic.

Adaugă un comentariu