De ce cred eu că învăţătoarea în greva foamei din Caracal ar trebui să tacă dracu’ din gură şi să se ducă acasă

Întîi doresc a mă scuza că în anumite puncte textul meu o să semene bine cu ce a zis prietenul Radu de la Aristocraţii legat de învăţământ. E din cauză că sunt de acord, altfel n-am cum să le zic, sigur nu se supără şi, pentru că îl cheamă la fel ca pe mine consider că anumite idei pot fi puse la un fond comun al Razilor din care toţi Razii să se poată folosi. Şi sincer, eram cam matol cînd l-am auzit şi chiar n-am cum să ţin minte ce a zis el şi ce am gîndit eu. Se amestecă.

Cristina Anghel este o învăţătoare din Caracal. De acolo de unde s-a răsturnat căruţa cu proşti. Ea este în greva foamei de vreo 50 + zile. Ea trebuie să termine cu poponăria şi să se ducă dracu’ acasă şi să nu mai dramatizeze atît, pentru că:

Motivele sunt cretine
Duduia se plânge că în campania electorală s-a promis că salariile profesorilor vor creşte cu 50% şi că ăia nu s-au ţinut de cuvânt. Nu-mi vine să cred că cineva a fost atât de idiot încât să creadă promisiuni electorale. După 20 de ani în care nu s-a ţinut nimeni de ele. Promisiuni de creştere economică, în pula mea, făcute cu câteva luni înainte de a ne lovi criza economică pe care o vedea toată lumea că vine inevitabil. Prost să fii să crezi că o să-ţi crească cineva salariul CÂND VENEA CRIZA. Genul de prost care a băgat bani la Caritas. Genul de prost care crede ce aude în loc să apeleze la bunul simţ care i-ar spune că ce aude e fizic imposibil. Fă proasto, din cauza ăstora ca tine merge vrăjeala politicienilor. E economie de piaţă. Voi vreţi să cumpăraţi vrăjeală aşa că se găseşte cineva să vă vîndă. Mai exact, din cauza celor ca tine mănâncă politicienii căcat. Pentru voi, nu pentru mine. Dacă n-aţi fi voi, n-ar avea pentru cine să mănânce căcat şi s-ar opri. Deci motivul pentru care politicienii au făcut promisiuni false eşti TU.

Meseria ei este pentru leneşi
Hai să nu ne mai căcăm pe noi. Un elev de clasa a 6a munceşte mai mult decît orice profesor de la el de la clasă. Un profesor se duce 5 ore pe zi să predea la nişte draci acelaşi lucru pe care l-a predat şi acu 2 ani şi pe care o să-l predea şi la anul. Are un manual obosit din care trebuie să turuie chestii şi să interacţioneze cu nişte prostovani care abia au învăţat să se şteargă la cur. Un manual cu chestii simple şi banale. Ca să fii profesor trebuie să fii cu 10% mai deştept decît elevul căruia îi predai. Mare căcat! Elevul învaţă lucruri noi, elevul are teme. Tu stai şi vorbeşti cu el şi îl judeci. Nu produci nimic. Judeci munca altcuiva. E uşor. Un şofer de autobuz trebuie să suporte traficul de căcat 8 ore pe zi. Un conductor de metrou stă şi se uită în tunel 8 ore pe zi. Tu ştii cît munceşte un zugrav? Ăia merită bani mulţi, nu un profesor care predă o lecţie DUPĂ PLAN şi apoi îi ascultă pe alţii să vadă cât au învăţat din ea. Vrea cineva să spună că un profesor de sport, care stă şi se uită 5 ore pe zi la draci cum fac ture de teren şi joacă fotbal merită mai mult de 7-8 milioane pe lună? E mult, bă, băiatule! La muncă, nu la întins mâna. Şi o să spuneţi „Radu, da’ n-ai de unde să ştii cum e să predai, că n-ai predat. Nu e chiar aşa uşor”. Ba da, am predat. Psihologie la a 10-a. Am avut practică. E mai uşor decât pare. Aş fi putut să fac asta toată viaţa. M-a împiedicat faptul că nu voiam să mor de foame.

Meseria ei este cretină
Singurul scop real al şcolii este socializarea. Integrarea puletelui mic într-o societate în care trebuie să se descurce. Să se adapteze la reguli şi să interacţioneze cu semenii. Rapoarte de inferioritate/superioritate, cooperare etc. Nu mai ţin minte ce comentarii literare după Hortensia Papadat Bengescu am citit. Nu mai ţin minte cu ce munţi se învecinează grupa Retezat-Godeanu şi nu mai ţin minte între ce ani a domnit Matei Corvin şi ce scuză penibilă au găsit ăia de au făcut manualul să îl scoată naţionalist şi să ne sugereze că patria e un lucru frumos şi să nu ne prindem că 90% din cartea de istorie e îndoctrinare patriotică şi doar 10% adevăr istoric. Nu mai ţin minte ce iese dacă torni H2SO4 peste NaCl. Habar n-am ce-i aia o integrală. Pentru că sunt căcaturi inutile pe care abia am aşteptat să le uit. Nu mi-au folosit la nimic şi nici n-o să foloseasă la nimeni niciodată. Pentru că sunt căcaturi generaliste. Oamenii normali profesează într-un domeniu care e expandarea a 1% dintr-un subiect şcolar. Asta înseamnă profesionalism, să ştii cît mai mult despre cît mai puţin, nu să fii wikipedia şi să ştii care a murit primul, Horea, Cloşca sau Crişan.

Meseria ei este făcută de cretini
M-am săturat de mitul ăsta cum că dascălii sunt nişte îngeri pe pămînt care împart înţelepciune celor mici. Sunt nişte cretini. Nu mă refer la profesorii de facultate. Ăia-s băieţi deştepţi. Dar să luăm profesorii de liceu. Ştiţi cum ajungi profesor de ceva? Trebuie să fii în ăia 10 cei mai proşti din an la ce facultate ai dat. Eşti prea prost să fii informatician? Te faci profesor de informatică. Eşti prea prost să fii meteorolog? Te faci profesor de geografie. Eşti un sportiv prost? Profesor de sport scrie pe tine. De fapt, nici nu trebuie să vă zic că profesorii sunt cretini. Aţi trecut toţi prin şcoală. Puteţi numi 5 profesori care chiar erau nişte oameni deştepţi, v-au învăţat ceva nou şi util şi îşi făceau meseria cum trebuie? Eu nu pot. Cred că am avut 3. Hai 4. Şi ea nici măcar nu e profesoară. E ÎNVĂŢĂTOARE. A făcut un liceu şi atât. E un fel de bonă cu băşini în cap. În două săptămâni de pregătire orice sudor poate deveni învăţător. Trebuie să ştii să scrii şi să citeşti, să îţi placă copiii şi să ai răbdare. ATÂT. E o meserie simplă şi uşoară. Ştiu, unii o fac cu pasiune. Dar e o meserie care te solicită mai puţin decât laba.

În meseria ei oamenii deştepţi scot bani
Ţineţi minte că am menţionat mai sus ăia maxim 5 profesori buni pe care i-a întâlnit toată lumea? Ăia nu mor de foame. Ori au activităţi în alte domenii din care scot bani, ori scot bani din pregătire. Că la profesorii buni n-ai loc să faci pregătire de cât de solicitaţi sunt, şi fac banul ghebos. Şi toate din cauza unei teorii foarte simple şi etern valabile. NU AI CUM SĂ FII HARNIC ŞI DEŞTEPT ŞI SĂ FII SĂRAC. Pur şi simplu nu se poate. Dacă te duce capul şi vrei să munceşti o să ai bani. Oriunde, oricând. Doar profesorii lepră se plîng. Ăia care întârzie juma de oră la prima oră şi în restul timpului dau lucrare de control, ca să apuce să citească ziarul.

Ea este o cretină
Uitaţi ce spune:
„Nu mănânc, beau decât apă cu lămâie, cafea şi fumez.”
Beau doar, DOAR, DOAR APĂ CU LĂMÂIE ÎN PIZDA MĂ-TII DE AGRAMATĂ.

Modul de protest este cretin.
A hotărât să nu mai mănânce. Foarte bine pentru siluetă. Foarte prost pentru contribuabil, adică eu şi tu, că plătim perfuziile proastei din impozitele noastre. De 50 de zile se aruncă bani în curul unei proaste care nu înţelege că dacă vrea să aibă succes în viaţă trebuie să fie inteligentă şi harnică şi ei îi lipseşte măcar una dintre ele. Du-te acasă. La muncă, nu la întins mâna, în pula mea. Dacă vrei bani, apucă-te de o meserie serioasă, nu bonă cu 12 clase. Sau, uite o soluţie. Spânzură-te. Faci protestul şi mai dramatic, economiseşti din banii statului, că şi aşa sunt puţini, şi ne scuteşti şi de imbecilitatea ta galopantă.

***

Comentarii (273)

  • theia. spune:

    foarte adevarat!

    • ramona spune:

      esti o proasta. sper pentru binele tau ca macar iei muie bine

      • theia. spune:

        :*. crezi că-l impresionezi pe radu dacă împarţi jigniri pe-aici? :)))).

        • sloboz spune:

          Pot sa va fut eu p-amandoua? cel mai bine asa.

        • ramona spune:

          nu. voiam doar sa-ti spun ca esti proasta. cam toata lumea vede asta, dar tu tot nu bagi la cap. :* pup

          • bijou spune:

            ce de proaste pe aici prin zona..sunt excitat..

        • Gica spune:

          Zi drept ramona, o sugi bine ? Sau doar asa … din simpla datorie ?

  • mordor spune:

    se aplica cele de mai sus la multe alte categorii de amploaiati la stat. Va mai dura juma de secol pana crapa toti asa ca nici politicienii nu se vor schimba in perioada asta.

  • AI spune:

    doar decat…zic.

  • Petrov spune:

    excelenta aia cu bona cu basini in cap =))

  • Rin Tin Tin spune:

    Ce frumos te ling in cur astia, ba. O parere coerenta n-ar avea si ei despre invatamantul primar, desi l-au terminat ieri-alaltaieri :)

    • TheCreatrix spune:

      Stai şi tu, să se-ntoarcă toţi de la şcoală!

    • Ion Fiu` Ploii spune:

      mie mi`e lene sa scriu tot ce gandesc, el nu are nimic mai bun de facut,sa nu crezi ca are el un loc de munca solicitant

  • Cata spune:

    Amin. Cineva sa-i dea proastei chestia asta s-o citeasca.

  • vali spune:

    sa-ti traiasca patronu`!

  • bibi spune:

    50 de zile,chiar si cu perfuzii?! asta paste iarba noaptea. oricum daca are bafta sa intinda copita o sa fie mana cereasca pentru vuvuzele.

  • thecreatrix spune:

    la bac la psiho am scris despre virgin suicides si am luat 10. colegele mele au copiat :)

  • Amenth spune:

    Hai ca nici profesorii de facultate nu-s chiar toti baieti destepti. Nu in Romania.

    • lorena spune:

      mi-ai luat vorba din gură, amentho. chiar asta mă pregăteam să cer: să spună şi facultatea unde profesează pasărea rară numită „profesor deştept”.

      • eSorin spune:

        lorena tot o muista jegoasa ai ramas..panarma ordinara!

        • nicusor spune:

          lorena maricica sicuta violeta apa pleata mandarie veceu plin cu cacat…..cacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

  • johnny spune:

    La partea cu prostii care cred ce li se promite in campanii electorale, toata lumea stie, in afara de ei.
    Ma, eu spun ca 600 de roni e prea mult pentru un profesor. Sunt de acord cu tine! Ar trebui sa traiasca toti in lagare de concentrare, sa manance o felie de paine si un castron de zama de ciorba pe zi, ce plm, evreii cum au supravietuit? Asa ar trebui sa supravietuiasca si astia. Ai dreacu profesori, auzi ma, vor sa fie tratati ca niste oameni! Ar trebui sa vina cu bani de acasa sa predea.

    • No Mo' spune:

      Bravo, bravo! Ai zis-o bine.
      Pai intr-o tara in care bolnavii vin cu fiola de-acasa, la ce te-ai astepta.
      La profesori… hrana la gamela, da-i dreacu’ de inutili!

  • Amenth spune:

    Nu aia 600 RON sunt prea multi, ci restu primeste prea putin in comparatie. Cum naiba sa traiesti din 600?

    • AI spune:

      muncind mai mult. in primul rand, nu toata lumea trebuie sa traiasca la oras. merge si tara da’ tre sa mai dai cu sapa din cad in cand. in al doilea rand, daca nu-ti ajung banii, fie cauti alt servici’ fie iti mai iei unu’. da’ iar, tre sa muncesti. cand o sa munceasca un profesor cat mine o sa castige la fel. simple as that.

      • Amenth spune:

        Nu zic sa castige la fel, insa in SUA un amic castiga 800 de dolari pe saptamana doar stand noaptea la receptia unui hotel. Repet, doar sta. Se ridica de 2-3 ori de pe scaun sa mai dea cate o cheie. Plus ca are pc, wireless si tot tacamul acolo, nici macar nu se plictiseste.

        • AI spune:

          te raportezi la altceva. sigur ca in Romania se traieste mai prost decat in US. nu despre asta e vorba.

          • Amenth spune:

            Zic asa, ca o chestie standard, orice slujba banala ar trebui (teoretic) sa te ajute sa traiesti cel putin de pe o luna pe alta.

          • AI spune:

            nu in capitalism bre’. nu in capitalism :)

      • sciencefictionanton spune:

        Vad ca matale esti un foarte fin cunoscator al capitalismului. Ma bucur pentru tine. Mi-a placut si vorba de duh pe care ai tras-o: „cand o sa munceasca un profesor cat mine o sa castige la fel”. Sa inteleg ca tu tragi la sapa pe camp destul de mult incat sa castigi cat ar castiga unul care ar munci cat tine.

        • Amenth spune:

          Nici sapatul nu mai e ce era odata.

          • sciencefictionanton spune:

            True, true…De aia nu se mai nasc copiloti zdraveni…

        • No Mo' spune:

          Discurs Basist. Nu vezi ca-i tras la indigo?
          Al, si tu tot 16 ore pe zi muncesti? :))

          • AI spune:

            nu 16, da’ 10 sigur. iar tu esti genul de prost care se crede destept, foloseste cuvinte care suna fals pentru ca nu ce cauta in gura lui,n-are simtul umorului si care simte nevoia sa justifice orice nu intelege printr-un rau universal.
            voi l-ati votat pe Basescu, fututilor, tocmai pentru ca nu intelegeti.

        • AI spune:

          n-ai inteles bine.

    • Ion Fiu` Ploii spune:

      meseria de profesor e`o afacere proasta. pe de alta parte, profa mea de romana preda de 30 de ani si are salariu pe masura, si mai si da ore de nu ii e rusine. si desigur e si destul de ipocrita ca sa nege faptul ca da ore particulare

  • celmaiprostomdinlume spune:

    Dupa ce moare de foame, dupa inmormantare, probabil va urma o pomana unde cunoscutii vor manca fasole cu ciolan si vor vorbi despre cum a murit ea de foame. Amuzant.

  • namtab spune:

    prof de religie ma fac. o sa o ard ca batman prin scoala si fut mamele dracilor. da’ numa’ p-alea pana in 3jde ani.

    pe de-o parte sunt de acord ca tre’ sa stii mult despre putin si nu sa fii ca romanu’ un „tutto fare”; nu-ti mai schimba in pula mea singur becul, cheama un electrician! nu mai umbla la cuveta, cheama un instalator ! nu-ti mai fute router-ul crezand ca daca bifezi o chestie de suna bine, o sa mearga cu gigabaiti pa secunda, cheama un aitist ! samd. asa or sa traiasca toti intr-o societate sanatoasa. zic io.

    pe de alta parte, tre’ sa stii macar ce-i aia o integrala, nu s-o si rezolvi neaparat mintal. tre’ sa stii ca daca amesteci H2SO4 cu NaCl nu se va intampla nimic, sau daca pui apa peste H2SO4 o sugi rau de tot ca scuipa si iti fute pielea, ochii; sau tre sa stii ca un amperaj mare al curentului iti scoala pula instantaneu, dar e naspa ca nu mai ai sange si pentru restul oraganelor. chestii de bun simt invatate de la cretinii aia de care vorbeai. fiecare are rolul lui in societate, in afara de psihologi, sociologi, folosofi, statisticieni si aia de la SNSPA. astia nu m-am prins inca cu ce se ocupa sau ce produc, dar sunt sigur ca o ard si ei in vreun fel.

    • Andrea spune:

      Si ce pizdamea e aia o integrala?

      • sciencefictionanton spune:

        „psihologi, sociologi, folosofi, statisticieni” au rol de a da muie religiei in timp ce stiintele o fut in cur. E o chestie „de bun simt” pe care la inceput de secol XXI ar trebui sa o cunosti.

        • namtab spune:

          aha deci asta-i felul in care o ard. se ocupa cu felatii. e bun si asa, mai ales daca se afla de partea corecta a pulii. si mi-am dat seama ce mai fac: se duc pe la emisiuni „elodioase” si au pareri.

      • namtab spune:

        e un fel de paine andreao. ia ca-i buna pt buci, in sensul ca nu cresc.

      • Rares Avram spune:

        Andrea, intrebarea ta contine raspunsul!

      • Ion Fiu` Ploii spune:

        e ceva legat de cereale

      • geefo spune:

        Pentru tine o integrala are urmatoarea definitie: tite, muie, buci! Vezi, erai experta, dar nu stiai!

    • Mircea Popescu spune:

      Daca pui acid sulfuric peste sare de bucatarie iese sulfura de sodiu, ceva apa, ceva clor, ceva acid clorhidric. Ca e mai acid acidul sulfuric decit cel clorhidric.

      Deci da. E bine sa stii chestii ca poti sa le dai exemple, gen.

      • mecanicu spune:

        ce zici tu acolo e ca si cum as veni eu ca mecanic auto si mas baga in clubu vostru de intelecti si vas explica ce se intampla daca nu bagi splintu de la planetara. e cacat. oamenii ca tine ar trebui sa stea pe o planeta separata, sau sa se nasca dracu caini. ar latra mult. la luna.

  • BOIER BELIVACA spune:

    Domnul Radu,azi jos palaria ! Azi ati facut si educatie,am si notat faza ca nu poti fi sarac daca vrei sa muncesti! Totusi,ce sa creada profesorii tai? Ati fost putin si autodidact, de vreme ce ati ajuns un fel de lider de opinie si entertainer ? Per ansamblu,BRAVO, sa-ti traiasca taticul tau si ma-ta !

  • blacklight spune:

    Nush daca a fost vreodata un articol de la tine care sa nu-mi placa si am citit o mare parte din ele :)….asta e primul .Ma simt nevoit sa comentez k alti tarzi pe care i-am criticat in trecut:)) In primul rand unde am facut eu scoala+liceu(si nu sufar k nu era mare kkt de scoala,dar asa a fost sa fie) profii aia chiar se straduiau sa intelegi ceva, nu frecau banana la greu … bai si marea parte aveau facultatea terminata (unii mai spre 90 incolo , cand facultatea terminata nu insemna mai putin decat o laba data-n scarba). Acu k n-or fi fost niste eminente in domeniu tot ce se poate, insa chiar aveai senzatia ca te duci cu un scop acolo..in afara de socializare cu alti colegi retarzi. Cat despre tanti asta cu greva foamei privind extrem de ‘la rece’ tot ce-ai scris, intr-adevar sa crezi ca tot ce mananca se zboara e cam penal INSA se minte intr-una de 20 de ani incoace si NICIODATA nu a fost chiar asa de cacanie treaba cum este acuma. Plus ca deja se intampla mult prea multe kkturi penale(si la propriu si la figurat) care nu sunt pedepsite….desi in alte tari civilizate ar fi cazuri de PARNAIE GREA….adica se faceau kkturi oricand dar ba macar se mentinea o fatada asa, sa para ca asta de fapt e un stat de drept si alte labarii d-astea….acu … pula , n-are nimeni nici o jena…pt ca toti stiu k de ceva vreme am devenit un popor de labagii care n-au sange-n coaie sa iasa-n strada si sa inceapa sa incinga labele astea triste din conducere. Pula mea…macar tanti asta protesteaza cum o duce si pe ea capu’ ….destept…stupid …hai sa nu judecam din moment ce marea parte a oamenilor stau si inghit kkt cu picatura zilnic pana cand asta devine meniul zilnic. Bafta radule si keep up za good writing (la kulturhaus mam kkt pe mine de ras) =))

  • Gabitza spune:

    tata e profesor de fizica si e foarte destept si eu seman cu el :))

    • epo spune:

      io zic ca semeni mai mult cu ma-ta.

    • johnny spune:

      Esti cea mai modesta!

      • Gabitza spune:

        :) Ma bucur ca mai sunt si oameni cu simtul umorului! :)

    • Ion Fiu` Ploii spune:

      toti profii de fizica au supt pula`n liceu si le punea mamica suc de afine in ghiozdan si luau bataie de la INGINERI
      si acuma iau muie de la fiul inginerului, mwhahaha

      • Gabitza spune:

        Sau mai sunt si aia care chiar au facut facultatea de fizica pentru ca erau pasionati, si cum in Romania comunista nu puteai sa faci cercetare, au ajuns profesori, ramanand in continuare pasionati de ceea ce fac. Nu stropi totul cu rahat! Dar greseala a fost a mea, ca am adus vorba aici de familie, actiune care e un mare NO-NO pe blogul asta..

  • Marcel spune:

    Pula mea. Esti prost. Si nu esti prost fiindca ai alta parere fata de ce cred eu, ci fiindca te caci pe niste oameni care ii pregatesc (bine sau prost) pe zanatecii ca tine. Pula mea. Daca invatatoarea ta, doar cu liceul ei de cacat de 13 clase, iti baga pumnul in gat pe principiul „Radu e prost – trebuie doar sa invete sa nu se cace pe el – si mai apoi vede el” – acu tu nu scriai pe blogul asta, si inca erai prin padure dand cu pietre dupa lupi sa nu iti manance coaiele. Daca nu se „inventau” integralele, si nu invata nimeni fizica, chimie, astronomie, biologie, medicina . . . etc – tu acuma zgaraiai blogul pe o tablita , cu creta, (in cel mai bun caz), te spalai pe dinti (cati mai aveai in gura) cu degetul, si poate nu apucai 25 de ani, ca mureai, in pula ta, de hepatita pe la 7 ani „ca asa a vrut Dumnezeu”. Citei la lampa cu unsoare de oaie – oaie pe care poate ai fi plimbat-o chiar tu – fiindca ma indoiesc ca esti de vita nobila sa ai 10 mosii si iobagi care sa-ti tesale si hranesca manzul cu care sa te duci la vanatoare de vulpi.
    Invatatoarea aia, ca e din Caracal, ca e din Buzau, ca e din satul din care au plecat parintii tai, a ales o forma de protest un pic cam extrema – spre deosebire de tine, care stai la caldurica si scrii pasteluri – ca domnul Alecsandri. Ai cam aceleasi principii ca si Adrean (lol) Videanu – sa moara toti 22 de milioane de foame si colici. Oricum, Radule – ia pula pentru articolul asta.
    Pentru restul – respect.

    • Razvan spune:

      Faptul ca apelezi la descrierea amuzanta a unui prezent fara civilizatie si tehnologie, e un armument nul. Nu profesorii de liceu au impins civilizatia asta inainte. Au fost si sunt doar rotite in sistem. Daca au facut munca de cercetare (carti, inventii, etc), si-au luat bani pentru asta. Meritul e al aluia care a venit cu ideea de scoala, sau de curatenie, sau de taxe. Nu al invatatoarei, femeii de servici sau functionarei de la ghiseu.

    • profu spune:

      Ceva-mi spune ca nu s-ar fi multumit doar sa plimbe oaia aia…

      • Phaloos spune:

        Nuu nu, o si inveselea pe sub coada (lol)

  • Bogdan spune:

    Fiecare are dreptul la o parere. A ta este exprimata mai sus. Foarte inteligent si umoristic de altfel. A mea e mai directa. Esti un mare bou! Ai o parere foarte buna despre tine daca te gasesti in postura in care insiri o multime de cuvinte jegoase la adresa unei intregi categorii de oameni. Corect, sunt multi lenesi printre ei si nu fac nimic in plus ca sa le fie bine, se multumesc cu cele 5 ore. In schimb pentru cei care isi fac meseria cu pasiune si ca la carte nu e deloc una simpla. Mi se pare de doi bani felul in care arunci cu noroi in toti. Si nu, nu sunt invatator sau profesor si nici nu am apropiati in domeniu. Dar mi-au venit in minte cel putin 4 profesori pe care i-am avut in liceu si care au fost intotdeauna impecabili. Si sa ii asociez cu ce ai scris tu mai sus…mi-ar fi putin rusine pentru tine.

    • Radu Post author spune:

      inseamna ca esti un imbecil care n-a citit textul. daca ai zis cel putin 4, inseamna ca se incadreaza la aia maxim 5 de care vorbeam. deci, ce sugi ?

  • andrei spune:

    articolul e superb, iar la faza cu DECAT am si scapat un strop doi. ia-ti o bere din partea mea

  • Dan C spune:

    …ca si comparatia dintre ludul ala roman cu rate la 7 chestii printre care si perdele, care cutreiera tara cu mana intinsa si alalalt mai putin lud din State, care timp de cateva luni a cautat de lucru, nu a intins mana.

    cu modul de punere a problemei nu sunt de acord, in schimb sunt mai mult decat de acord cu „omul prost nu moare de foame”

  • yo ca yo...da' voi? spune:

    mda…asta da text…sa mai scrii cand esti mahmur ca-ti iese :-D

  • Emil spune:

    Fara gloabele de la catedra tu nu stiai nici sa te stergi la fund.

    • Radu Post author spune:

      cum sa nu. ti-am vazut urechea si restul a fost instinct.

  • Nico spune:

    Profund…am lacrimat

  • borax spune:

    că salariile profesorilor va creşte cu 50%? si mie imi vor creste pula?

    radule, nu cred c-ai avut nici macar 3 profi calumea, hai pa.

    • sciencefictionanton spune:

      Cred ca a avut decat 2-3 profesori.

  • ciomu spune:

    Cum plmea nu moare de la atata apa cu lamaie?

  • Inhalez prenadez si markere spune:

    Cred ca mai toata lumea care iese in strada sa protesteze e nitel oligofrena. Ah, nu pentru ca protestul nu ar fi un lucru bun. Dreptul de a protesta e foarte important pentru ca intr-o tara cat de cat normala, STATUL trebuie sa se teama de oameni si nu invers.

    Dar protestele de la noi sunt inutile pentru ca ei nu cer ce trebuie.
    Oamenii astia sunt imbecili. Hai sa o luam simplu:

    Populatia e saraca pentru ca nu sunt bani de salarii si pensii.
    Statul este cel care da banii astia. Statul nu da destui pentru ca NU ARE.
    De douaj’ de ani noi suntem viermii care colcaie in cadavrul unui sistem socialist ineficient. Nu suntem saraci pentru ca nu stiu ce bogatan mai fura din cand in cand. Problema e mult mai cacacioasa.
    Ce fac oamenii pentru a remedia situatia? Urla ca cretinii sa le dea Tatuca Statul bani.

    Ar trebui sa urle pentru decentralizarea puterii Statului, pentru diminuarea influentei sale asupra economiei. Pentru privatizare, pentru reducerea impozitelor monstruoase impuse asupra afacerilor.

    Dar nu, in spirit tipic socialist romanu’ urla dupa bani care nu exista. Musteste in acelasi cacat si asteapta pomana. Asta e psihologia tipica sarantocului. Sarantocul nu crede in munca ci in noroc. Poate se schimba ceva daca ne tinem respiratia indeajuns.

    • AI spune:

      greva respiratiei. asta chiar e ceva…de foame rabda multi.

    • Gabitza spune:

      Privatizare s-a facut cacalau si asta nu prea ne-a ajutat… Daca tot profitul din productie se duce la altii nu stam mai bine deloc.
      Putina independenta nu ne-ar strica, ma mai gandesc cum facem!

      • D. spune:

        Marxista mica, tu vorbesti pe bune despre privatizare in invatamant sau ai incurcat subiectele? Scolile private din Romania functioneaza dupa legile imbecile ale statului socialist autoritar care a monopolizat educatia si le impune curicula si metoda de predare unice. Practic nu sunt o alternativa, e acelasi lucru dar platesti cu multi bani mai multa siguranta in scoala si profesori relativ alfabetizati. In fapt nu exista in acest moment nicio alternativa educationala reala permisa de statul tau socialist, asa cum in tarile civilizate exista cu zecile diverse sisteme alternative legale de la internate catolice-adevarate unitati militare pana la radical unschooling.
        Copiii nu-s ai statului sa ii cretinizeze el cum doreste, drepturile omului zic ca parintii au dreptul unic de a-i cretiniza. Doar ca statul nostru socialist al carei rotita e taica-tu si, iata, cu tine cu tot, tine cu dintii de monopolul asta contra naturii.

        Cat despre faptul ca „te mai gandesti tu cum sa facem”, pardon, dar cred ca ne-am saturat sa inventeze toti tampitii apa calda. Lasa, nu te mai gandi, ia dreaq un sistem, o lege oricare dintr-o tara civilizata, tradu-o cu google translator si tot iese de o mie de ori mai buna decat legile produse de minti luminate care cauta solutii romanesti de a inventa roata.

        • Gabitza spune:

          N-ai inteles nimic. Eu ii raspundeam lui Inhalez la ceea ce scrisese mai sus, si era vorba de privatizare in general, pe care el o vedea ca una dintre solutiile la rahatul economic in care suntem. Iar eu eu am raspuns ca nu mi se pare o solutie. Deci ce-ai scris tu n-are nicio treaba cu nimic. Cat despre faptul ca „ma mai gandesc eu cum facem” era evident o ironie…
          Chair trebuie sa-ti arat pe degete?

          • D. spune:

            Nu ti se pare o solutie pentru ca esti marxista, ai o cultura politica si civica subunitare astfel incat amesteci conceptul de descentralizare a statului despre care vorbeste @Inhalez cu pseudo-privatizarile ce s-au facut in Romania si pe scurt, nu reusesti sa te circumscrii subiectului, repetand un slogan socialist a-toate-generalizator preluat la taticul bugetar si ai lui.
            In rest, de autosuficienta romaneasca ieftina precum zisa ironie de gradinita cu aratatul pe degete cat si precedenta…nu ma pot cobori sa comentez.

        • Mircea Popescu spune:

          In ce hal o putut rula D ai de pula mea.

          Da-ti o bere bai, ca esti prea anonim sa-ti dau eu.

    • surudelasura spune:

      Inhaland prenadez si markere, observasi ca unii are? numa unii n-are, ca aia care are, a luat si partea la aia care n-are!si uite asa, printre markere, se vad moguli, bastani si smecheri..are balta peste, dar doar pentru premianti.

      • Mircea Popescu spune:

        Nu exista „partea” lu’ ala care n-are. Ca el de-aia n-are, ca n-are.

        • surudelasura spune:

          Mircea, tu esti ala de a luat si partea altuia si zici acu ca asa e firesc sa fie? Just asking…

  • Calin spune:

    Da, e o cretina proasta intr-adevar.La fel ca majoritatea profesorilor. i-as impusca in genunchi pe multi dintre fostii mei profi fara remuscari. Insa la o chestie nu sunt de acord cu tine: crede-ma ca sunt multi carora le folosesc integralele. Sau sunt alte domenii care nu au neapart tangenta cu ce faci acum si o sa iti foloseasca candva in viata. De exemplu eu nu as fi zis vreodata ca imi va folosi genetica sau biologia moleculara, nici chiar in primii ani din facultate, si uite ca acum am nevoie de ea. Sau chimie organica. Si nu as fi zis ca au legatura cu domeniul meu. Iar poate daca as fi avut de ales in perioada liceului ce sa invat si ce sa nu invat, o parte din lucrurile astea as fi decis sa nu le invat iar acum mi-ar fi fost mult mai greu.

  • AI spune:

    „Ar trebui sa urle pentru decentralizarea puterii Statului, pentru diminuarea influentei sale asupra economiei. Pentru privatizare, pentru reducerea impozitelor monstruoase impuse asupra afacerilor.”

    o da, mai ales gospodarii. eu cred ca tu nu stai la bloc.

  • gdgf spune:

    ai oarecum dreptate:)
    ce destept esti ma;))

  • LPK spune:

    Deci de iei de contestatarii Guvernului, inseamna ca va zis vintu ca sunteti cu Basescu? :))))

    Bine punctat altfel, e un protest cretin.

  • ipo spune:

    Cel mai de cacat aspect e ala ca nu isi pune deloc viata in pericol. Sa ma explic: de cate ori ati auzit de legume care au fost x luni/sni in coma si si-au revenit (sau nu)? Aha, deci se poate supravietui bine mersi pe perfuzii, deci protestul poa’ sa dureze la nesfarsit. Zace in pat, aia o hranesc prin perfuzii, o mai spala, ii mai fac o clisma si aia e. Poate doar fumatul s-o omoare pana la urma. :)

  • AlexV spune:

    „NU AI CUM SĂ FII HARNIC ŞI DEŞTEPT ŞI SĂ FII SĂRAC…” si
    „Nu am vazut in viata mea un om destept si muncitor care sa fie si sarac.” de la un alt „pitic” cam seamana.
    Ati postat la minute unu de altu’, nu-i vorba de „inspiratie”.
    Si in plus, e cam la mintea cocosului ca asa e! Aproape e un truism.

    Problema e ca invatatorii trebuie sa traiasca si ei. Cu 600 n-ai cum! Si de aia exista buget de stat. Pentru lucruri din astea. Educatie, sanatate, justitie. Tu ai impresia ca in vest invatatorii iau 150 EUR salariu? Sau ca fac altceva?

    Off-topic: pe tine nu te-a invitat Sorin la niste discutii? Sa-ti propuna vreun proiect?

  • niste romani fericiti spune:

    De ce devine grija statului cand cineva nu mai vrea sa manance, iar cand cineva nu are ce sa manance nu?

    • Calea spre spital spune:

      like.
      ………………………..

    • mihai spune:

      chiar ca.
      ba, tu esti destept!

    • Ion Fiu` Ploii spune:

      pentru ca daca n`ai ce manca nu ai un protest valid cu care s`ar simti statul cu musca pe caciula, ar da vina pe tine ca nu ai fost destept in viata
      daca nu vrei sa mananci si esti si in domeniul educatiei automat le activezi un reflex conditionat

  • shotaie spune:

    aprob acest post.

  • Carmen spune:

    m-am saturat de greva fomistilor din ei, si tam-tamul care se face. claudiu crulic ala avea vreo 80 de kile cand a inceput sa protesteze in inchisoare, era un individ absolut normal. a murit abia dupa 4 luni jumate de nemancare!!

    pur si simplu corpul uman este setat pe ”supravietuire” cand nu mai mananci. vaca asta ar putea sa moara abia dupa vreo 150 de zile. mecanism complicat, am citit mult despre, tocmai de-aia imi vine greata cand vad groaza jurnalistilor ca n-a mancat cineva 2-3 sapt.

    totusi, daca o da pe cafea si ”decat” lamaie, s-ar putea sa o mierleasca, pentru ca iese din zona sigura a apei.

    in alta ordine de idei, mai vesele, am avut trei profe care m-au calcat pe nervi in liceu. diriga a reusit sa ma exmatriculeze, cea de romana dintr-a 9-a se lua de mine ca ma imbracam provocator, dar ultima zdreanta literara m-a facut sa ma simt cand am zis 3 mai in loc de maitreyi (am precizat si pe blog ca sunt inculta), iar aia de romana dintr-a zecea, ca s-a intamplat un eveniment ”nefericit” cu prima dintre ele, m-a lasat corigenta.

    au murit toate trei de cancer. serios!!!

    in schimb, proful meu de istorie, care mi-a apreciat non-conformismul vestimentar, literar, de limbaj si de limba, testandu-mi aceste capacitati vreme de doi ani, si expandand o lectie de anatomie dintr-a saptea (socializare, good point!), este foarte misto politizat si imbogatit in momentul de fata. cred ca am o karma.. ceva.

    selectia naturala functioneaza. sa-i inchinam o Oda eminesciana in metru antic, care o mai tine minte.

    • Ion Fiu` Ploii spune:

      profu ala de isto voia sa ti`o traga, proasta pulii

      • Carmen spune:

        si eu despre ce vorbeam? esti idiot?

  • Carmen spune:

    aoleu. bip-bip. wall of txt strikes again. de data asta chiar nu a fost cu intentie… sorry. go with the flow, you know…

    • mihai spune:

      stai linistita, nu cred ca sta nimeni sa citeasca ce-ai scris mai sus. asa ca n-ai de ce sa te scuzi.

  • absolvent de mate-info spune:

    Da, ba, laba. E o generalitate inutila ce-i aia o integrala. Bravo!

    • Radu Post author spune:

      bai. pentru mie e. pentru tine poate nu e . am explicat destul de clar ca pentru toti care nu lucreaza in domeniu e o generalitate inutila. daca n-ai inteles e din cauza ca si tu esti in general inutil

  • johnny spune:

    Lege? ce e aia?

    • No Mo' spune:

      Chiar ca. Legea probabilitatilor e publicata in Monitorul Oficial? Sa-i anunte cineva si pe astia de pe la Guvern: inca o lege pe care pot sa se cace!

      • mhm spune:

        stai sa vezi modificarea la legea gravitatie. si la legile naturii, cand om vopsi toate frunzele portocalii, ca in „alice in tara cacatului”

  • alexibad spune:

    bah, tu poti sa argumentezi ca a fi „gay” e un lucru frumos si lumea sa si puna botu la prostia asta.

    E nevoie de profesori – si oricat ai spune ca-s prosti si inutili … am fi toti manelari, curve si camatari – ca pana la urma n-ar fi nici un specialist in nici un domeniu fara scoala.

    Iar daca munceste pe 800 ron si tie ti se pare ca e OK, atunci e trist ca daca te-ar citi un profesor acum s-ar simti de tot cacatul … ideea e ca tipa aia chiar e pe dinafara cu realitatea – si o sa moara in curand pentru ca oricum nimanui nu-i pasa.

  • Sparks spune:

    Io, ca mie`mi place cum o dat’o in metru antìc.

  • Azi NU spune:

    foarte adevarat. smecher postu, keep it up:D

  • Calea spre spital spune:

    Oarecum bun post, dar aduc precizarea ca Radu, dimpreuna cu el, a mai gasit si explicatia existentei copiilor cu blog.
    Ma inclin in fata acestei descoperiri.

  • No Mo' spune:

    Mda. Ar putea sa traiasca 150 de zile… daca primeste nutritie parenterala, poa’ s-o duca ani, nu? Eu zic sa-i faca o traheostoma, sa-i dea cu palnia.

    A stat vreunul din nevoi nemancat macar 5 ZILE? 5 zile, nu 50! Pai stati… dup-aia venim si comentam ;)

    Vad ca majoritatea nu realizeaza ca mai exista oameni in stare sa lupte pentru o idee. Haideti sa-l futem pe Galileo Galilei! Poate ati auzit (prin scoala) de Procesul profesorului Scopes, sau Procesul Maimutelor… da, omul ala s-a judecat pentru ideea de a putea preda teoria evolutionista. Da, ea refuza sa manance ca sa atraga atentia asupra faptului ca unii NU AU CE SA MANANCE!
    Faptul ca voi n-ai face asa ceva, faptul ca eu n-as face asa ceva… e cu totul altceva si tine de alte considerente. Femeia aia protesteaza pentru ca niste cretini sa inteleaga acum la 50-60 de ani ceea ce trebuiau sa stie din clasele primare, recte ca „Nu e frumos sa minti”, mai ales la televizor si mai ales cand e vorba de destinul unei tari cu milioane de oameni (profesorii lor citeau ziarul in ore, in loc sa-i invete ca nu-i frumos sa minti, asa-i?).
    Si eu am avut profesori cretini, profi carora colegi de-ai mei le dadeau lectii, profi care nu stiu sa predea sau sa evalueze, profi care citeau ziaru’… dar au fost si unii de care pot sa-mi aduc aminte mereu.
    Integralele, matricele pe care nu le mai folosesti, reactiile chimice (apropo, iese acid clorhidric si sulfat de sodiu – HCl + NaHSO4) nu te vor ajuta de-acum, dar te-au ajutat sa-ti formezi o logica, te-au pus sa gandesti… te-au invatat sa inveti; cel putin pe mine, m-au invatat sa invat da. Iar asta e cel mai importnat.
    Stii ce mi-a zis un prof in facultate in anul I (Eremia, de Biofizica… si-acum tin minte): Dupa facultate nu stii nimic, cu exceptia faptului ca stii unde sa cauti. Aia e.

    Nu e vorba ca te descurci cu meditatii (cine vrea meditatii la istorie, geografie, filosofie?), e vorba ca ai un serviciu si tre’ sa fii platit, astfel incat sa poti sa supravietuiesti, nicidecum sa traiesti bine. DOAR SA SUPRAVIETUIESTI! Nu e vorba ca SE PRESUPUNE ca as lua „spaga”, e vorba ca am salariul de 700 de lei, dupa 6 ani de facultate. Statul trebuie sa calculeze salariul NU in functie de „ciubuc” – pentru ca-s doctor, nu chelner – ci in functie de pregatire.

    Mai usor e sa comentezi pe bloguri, nu? Sa-i injuri p-aia care ies in strada, s-o numesti „vaca” pe-amarata aia si eventual sa mai bagi si-p pizza sub nas in timp ce scrii asta. Da, si eu comentez, dar macar nu-mi bat joc de suferinta unora.
    Chiar daca poate nu te-ai intrebat, Carmen draga, cred ca in subconstientul tau stii ca n-ai putea niciodata sa lupti pentru o idee, nici macar sa ridici deget.

    P.S.: si eu cred ca ar trebui sa se duca acasa, ca n-are cu cine dsicuta despre adevar, respactarea legii, omenie si multe altele. Clasa politica din Romania inseamna Udrea si Anastase, niste penale ordinare. Penale inclusiv in sensul strict.

    • bostanu spune:

      adevar graiesti

    • Carmen spune:

      cele 2500 de caractere sunt pentru mine? wow, sunt flatată! esti si tu profesor de ceva? eu am stat 17 zile fara sa mananc, de amorul artei, fiindca tot ai intrebat, dar nu stiu cat pot sa stau fara sa ma …

      prefixul e IN, nu SUBconstient, si am numai dorinte de primata pe acolo, nu idei pentru care sa lupt. de fapt, ce’s alea? a, da, niste chestii bune de inghitit si umplut cu ele stomacul, cand freaca in gol.

      • sciencefictionanton spune:

        Tu esti din aia care traieste din dragoste?

        • Ion Fiu` Ploii spune:

          nu,ea e trol de padure si abia astept s`o expedieze radu pe lista aia frumoasa a banatilor pe IP

      • No Mo' spune:

        Nu, pentru tine e doar fraza in care ti-am pomenit numele. Daca tot te apuci sa te simti flatata, ar trebui sa te rezumi doar la A TE SIMTI.
        Cred ca tre’ sa te legi de chestii mai profunde, nu de superficialitati ca prefixe si sufixe.
        Nu poti sa stai fara sa te…? E bine ca totusi ai bagat ceva in gura cat ai stat fara sa mananci :) Eh… ne amuzam si noi, nu pune la suflet.

        SUBCONȘTIÉNT n. Totalitate de fenomene psihice inconștiente care intervin în calitate de elemente ale proceselor mintale active. [Sil. sub-con-ști-ent] /sub- + conștient

        • Sparks spune:

          na ca mi`ai luat`o inainte. crap.

        • Carmen spune:

          nu stiam cum sa introduc inconstientul in conversatie si sa ma laud cu ce am pe acolo, rebeliunea era fumata (get it, sparks? limbajul de lemn imi repugna).

          macar stii unde sa cauti, daca spui ca in rest nu ai ramas cu nimic dupa fuckultate.

          am fost personajul central in constructia ta epica, poate nici tu nu le aveai cu literatura. nush cum se face, dar nu pun absolut nimic la suflet, zau. doar ca ne indepartam de subiect, de-aia ma retrag.

          p.s.: eu daca nu ma simt bine prefer sa ma anesteziez. cu ce pot.

          • No Mo' spune:

            Eh, eu nu le am cu literatura, tu nu le ai cu lectura. Mai bine ne retragem. Absolut. O zi frumoasa. Sincer :)

            „Dupa facultate nu stii nimic, cu exceptia faptului ca stii unde sa cauti. Aia e.”
            Eu cred ca e la modu’ general. Tu ce opinezi? :)

          • Sparks spune:

            ce evaziv raspunzi..

            nu se indeparta nimeni de subiect. esti sau nu instare sa lupti?(indiferent de mijloace… dont have to starve yerself)

            era vorba despre a sustine sau nu o idee, despre ce ar putea determina pe cineva sa nu manance and other shite like that. on topic din punctu meu de vedere.

            P.S.: nu`s afectat sau ceva de genu`, n`am nimic cu mistocareala si nici cu tanti in cauza. I seek entertainment. sunt un etilist ignorant care discuta prin comentarii pe bloguri.

      • Sparks spune:

        i`ai dat cu limbaj de lemn si scuza de avocat. putea sa zica si subCUR sau inCACAT, ideea e daca ai putea sau nu sa lupti pentru o idee.

        e ca si cum as spune unui medic ca e cretin si mi`ar raspunde ca termenu` se refera la altceva, prefacandu`se ca nu intelege ce`am incercat sa`i transmit.

        • No Mo' spune:

          Corect, Sparks.

          Am uitat, Carmen: nu, nu-s profesor de nimic, am scris in primul comentaiu ce meserie am. Undeva in fraza cu „chelner”.
          Vino cu argumente si discutam. Dar fara prefixe si alte asemenea. Chiar ti se pare corect sa iei in deradere un om care lupta pentru o chestie (chiar si pentru dreptul de a manca cacat, sau pentru ca l-au arestat nevinovat, sau pentru faptul ca in parlament se FURA voturi)? Ca lupta prin infometare, e treaba ei… e singura ei arma. Ca e o prostie… ca o face degeaba, ca n-o ia nimeni in seama… E PROBLEMA EI SI DOAR A EI, cred. De ce sa ne apucam s-o futem in gura?
          Cred ca asta cu „atrasul atentiei” i-a cam mers, din moment ce acum discutam despre asta la o postare de pe PiticiGratis. N-a mers la cine trebuie, dar asta-i Romania.
          De Doru Maries ai auzit?

          • KATANAAAA spune:

            tu esti repar d-ala ?

        • Carmen spune:

          as lupta pentru supravietuire, nu pentru idei, pentru ca nu traim intr-o lume a lor. gata.

          • amzel spune:

            fa, esti oribil de proasta – se poate lesne observa privirea tampa si in poza.
            esti o vaca pe care as bori pt ca numai animalele lupta pt supravietuire. oamenii, bashito, mai lupra si pt idei ca d-aia se deosebesc de animale. si esti proasta ca intelegi prin asta „o lume a ideilor”
            ma pis pe tine si ma si cac

        • Carmen spune:

          am inteles pdv-ul tau, dar era vorba de indarjirea stupida de a lupta pentru idei, cand nu ai sanse de izbanda, ca in cazul acestei profesoare, pe care am facut-o vaca doar pentru grasimea din care ar putea sa traiasca un numar foarte mare de zile.

          asta nu inseamnă ca le-am abandonat, ca intr-o lumea animaliera, doar ca nu pot sa le impun si altora, ar fi un martiriu ampulea.

          forma de rezistenta este o existenta in conformitate cu acestea. dar pentru a te ghida dupa ele, chiar daca nu poti sa ii convingi si pe altii sa o faca, trebuie in primul rand sa supravietuiesti.

          iti trimit bezele, AMZELE, poate zambesti si tu asa tamp, daca ti se lipesc de colturile gurii. esti prea indarjit, pe bune.

    • AI spune:

      hai sa nu martirizam aiurea. mi se pare inutil sa te infometezi ca sa rezolvi ceva. la fel de inutil ca si sa-ti dai foc ca sa „atragi atentia” asupra faptului ca nu ai casa. de la stat sau ceva. asta n-are legatura nici cu evolutionismu’, nici cu cat de rotund e pamantul si nici cu adevarul suprem.

    • eudaimonia spune:

      Problema nu e protestul in sine, cine persoana care protesteaza.
      Eu cred ca educatia e importanta, chiar si cea primita in scoala, si, astfel, ar trebui sa fie si profesorii platiti bine. Problema vine din faptul ca tot felul de idioti ajung profesori. Intr-adevar, e prea simplu sa devii profesor(nu includ aici profesorii universitari, ca e greu sa ajungi unul).

      Am vazut un documentar in care se prezenta, printre altele, parinti care nu isi trimiteau copiii la scoala (motive religioase) si cand auzi ce isi invata printii astia copiii … no comment.

      • No Mo' spune:

        Da, Daimonia, pentru ca nu vrea nimeni sa se mai faca profesor.
        Eu am fost reprezentant medical 2 ani juma’ tocmai pentru ca am refuzat sa cred ca merit doar 700 de lei, dupa 6 ani de medicina.
        Acum o sa ma apuc sa invat germana. Si sa vad cui o sa mai dea „spaga” peste cativa ani astia care se tot plang ca dau spaga. Oricum, de ce ne-ar da spaga? Noi oricum omoram oamenii, nu? N-am merita nici macar 700 de lei… 200 sa ne dea!

    • diana spune:

      Ai tot repectul meu, No Mo’.

  • Moaca spune:

    Nu mai fumez de ceva vreme, dar am vazut ca un pachet de tigari era in august cam 11 RON …. de unde pastele ma-sii are bani sa fumeze???

    • No Mo' spune:

      Eh… Mancarea oricum ar fi costat-o mai mult.

      Ar trebui sa se lase de fumat, da. Haideti sa ne lasam de baut bere, de stat la caldura, sa ne lasam de ciocolata si pizza, de vorbit la telefon, de mers cu RATBu’ sau cu metrou’. Haideti sa schimbam si numele tarii in Somalia, ce dracu’…

      • sciencefictionanton spune:

        Somalia, Somalia, dar sa fie bere si tigari. Ca sa putem tine greva foamei in conditii decente..

  • bostanu spune:

    a vrut sa arate ca era rebela in liceu etc . Cata modestie

  • BOIER BELIVACA spune:

    Carmen,ce blog ai tu ? Eu am citit ce ai scris,cit de nonconformista esti?

  • bogdan spune:

    profesoreala este o meserie vocationala. in functie de locul in care te afli pe barca sau pe mal, daca stii sa inoti sau nu, retorica poate duce in orice sens. unii oameni cedeaza cand trebuie sa…..a…chestii discutii care nu dovedesc decat ca un fir logic bun te poate duce intr-un loc prost. si invers. ce se intampla nu e ok si asta o simte si autorul articolului de aceea a deschis subiectul.

  • bogdan spune:

    legea cu salariile este in monitorul oficial. nu doar o promisiune. daca gresesc sa ma corectati va rog. eu am inteles ca legea respectiva nu se aplica. nu stiu daca a fost abrogata.

    • Radu Post author spune:

      poate sa fie tatuata si pe fesele lui basescu. cand au dat-o era evident ca e imposibil de aplicat.

  • eu spune:

    bai desteptilor, un profesor nu munceste la fel de mult ca si un paznic de exemplu,dintr-un simplu motiv: un profesor munceste mult mai putine ore pe zi. aratati-mi un profesor de liceu sau generala care munceste 8 ore pe zi. da stiu,teoretic mai fac pregatire acasa,dar practic acea pregatire dureaza maxim 30 de min\zi sau deloc. deci mi se pare normal ca salariul unui profesor sa fie raportat la numarul de ore pe care il munceste. a, ca ia un salariu care nu-i ajunge sa-si taraie basinile de pe o zi pe alta, asta e problema tarii asteia de cacat. daca am avea un sistem de invatamant competent si care intr-adevar ar da rezultate,profesori care sa-si faca treaba cum trebuie si care sa nu fie or agramati,ori sclavii elevilor,atunci da,mi s-ar parea normal ca un profesor sa aibe salariul mare. dar pana atunci,isi merita pe deplin salariile de cacat,ba chiar ar trebui sa le mai fie scazute,in scolile noastre nu se mai invata absolut nimic si asta in foarte mare parte din cauza profesorilor

  • Elevation spune:

    Halal sa-ti fie. Sa dea al de sus..adica BASE si s aajungi si tu in situatia ei…si sa te vad atunci cum mai lingi in cur pe PD-l-isti si scrii idiotenii. Cretinule!

  • Ozzi vesel spune:

    De acord cu: „motivele si modul de protest – sunt cretine”, „ea este proasta”, „oamenii destepti scot bani”, nu acomentez, ai dreptate.
    Nu sunt de acord cu: „meseria e pentru lenesi”, ‘meseria e cretina” si argumentez:
    1.Pentru a preda 4-6 ore pe zi unor cretini total dezinteresati trebuie sa te pregatesti cateva ore bune acasa, nu exista profesor care sa stie toata materia din toti anii la care preda, trebuie sa mai citeasca.
    2.Trebuie sa stai foarte bine cu nervii si sa te abtii sa nu-i rupi capul vr’unui cretin (mai ales daca esti femeie si in pustii astia tropaie hormonii si toata experienta lor sexuala se rezuma la ceea ce-au vazut in filmele de dupa miezul noptii interzise minorilor).
    3.In ziua de azi nici dracu’ nu se mai mediteaza, pentru ca nu mai exista examene, admiterile la orice nivel se fac pe baza de dosar, sau sunt foarte putini aia care o mai fac si preturile sunt de cacat.
    4.Meseria asta o faci din pasiune doar daca ai cu cine discuta in clasa si asta se intampla foarte rar.
    Toate astea le vad la nevasta-mea – profa de romana la liceu, premianta la facultate, care are mult mai putin timp si salariu decat mine.
    De acord cu proasta aia de invatatoare, s-a gandit ca o s-o faca martira cretinii astia de la tv care-i dau atentie.

    • camera21 spune:

      si nevasta-mea e profa de biologie si a fost mereu printre primii studenti in facultate…acum sta 4-5 ore la scoala si 3-4 acasa, dupa ore, pregatindu-se pt orele de a doua zi (planuri de lectii, schite, planificari, rapoarte de activitate a comisiilor si alte cacaturi absolut fara niciun rost); oricat de bine ar sti lectia ce o va preda, tot trebuie sa se documenteze suplimentar, pentru ca e un domeniu la care elevii au acces (tv, internet) si trebuie sa le raspunzi intrebarilor. de meditatii nu poate fi vorba (biologia nu e materie de examen la gimnaziu). si luna asta a luat 650 lei; in acelasi oras, una care vinde intr-un magazin ia cel putin 700 lei. e un loc de munca ce necesita studii superioare si absolvirea modulului aluia pedagogic pe care zici si tu, Radule, ca l-ai facut; sa nu mai vorbim de stresul pe care il ai din partea puletilor aia mici care au in cap doar youtube, telefoane, guta sau fotbal si care de abia asteapta sa vina lectiile despre sistemul reproducator (la om, animale sau plante, nu mai conteaza)

      P.S.: Acum nu ma mai mir de ce copchiii din ziua de azi vorbesc cu „decat” si scriu „baietii” cu un singur „i”

      • alegere spune:

        De ce ti-ai petrece intreaga viata vorbind infantil altor infantili despre ceva ce au facut altii, cand poti sa faci tu ceva? Asta e mediocritate, ca daca ii placea materia, devenea medic. Iar daca ii placea sa le predea retarzilor, se ducea la centre speciale.

        Planificarile se fac o data pe an, iar schitele ar putea sa le dea celor care vor sa faca medicina in viitor. Deduc din toate astea ca ori ii place sa se incadreze intr-un sistem ingust, numai ca sa para mai cu mot, ori n-a avut destul creier incat sa se ridice deasupra sistemului astuia ingust, ori are complexe mesianice hranite de sotul care spune ca sunt inutile greutatile cu care o intampina sistemul, dar, in loc sa faca ceva, sa o ia de par si sa o trimita sa faca ceva bun pentru ea, sta si se plange pe bloguri, dornic sa mai fie cineva de acord cu el. Soarta ti-o faci tu,ba,vorbaret inflacarat si scarbit de propriul subiect, si daca nu esti in stare sa ti-o schimbi, crezi ca sa vorbesti despre asta ajuta la ceva? Lamentarile astea indecise ale spalatilor la creieri, conform carora sistemul e de vina si nu partile din el, care-s niste victime, o motiveaza pe ea sa creada ca documentarea e un proces suplimentar. Nu, e un proces obligatoriu, la care ea s-a inhamat atunci cand s-a intrebat „Sunt destul de desteapta incat sa fac ceva pentru viata mea?”. Desigur, aceleasi lamentari au fost si raspunsul care a facut-o sa fie multumita cu sine insasi „Si ciugulitor e bine.” Suportul pentru scopurile bune si empatia fata de finalitatile ridicole o aduc pe ea in starea in care ii e rusine de ceea ce face, dar nu si de alegerile proprii.

        E greseala ei ca se simte oarecum terorizata si dezamagita de avantul elevilor pentru anumite capitole sexuale. Daca si de astea se rusineaza, desi fac scopul muncii ei, atunci poate ca nu e nici macar o profesoara buna. Una care stie sa isi faca elevii sa-i iubeasca materia si sa-si foloseasca inteligenta sa descopere, sa o contrazica, sa o intrebe. Nu ar mai fi o problema documentarea, daca ar fi interactiva. Si asta nu poate avea loc decat atunci cand ai si ce manca. Dar banuiesc ca pentru asta esti tu acolo, potentule in gandire.

        • camera21 spune:

          am sa ma limitez la a-ti raspunde intr-un mod civilizat si fara ironii ieftine…
          crede-ma ca meseria de profesor a fost ultima alegere din paleta de optiuni pe care ti-o ofera statutul de absolvent de biologie; asta dupa ce s-a lovit de toate barierele puse in calea celor care isi doresc un alt loc de munca, unde se pune pret pe capacitatile intelectuale si nu pe pile. si pentru ca stiu ca va urma intrebarea „pai atunci de ce a mai facut Biologia?”, iti si raspund: din pasiune, pentru ca i-a placut disciplina asta; si inca ii place si partile negative ale vietii de profesor nu sunt legate de biologie, ci de aspectele conexe (birocratia, pupincurismul, indolenta, nesimtirea). Nu va sta o viata in sistem; anul acesta e ultimul; dupa, probabil ca va parasi calea ce o leaga de absolvirea unei forme de invatamant superioare si va face ceva unde e suficient sa ai un liceu terminat, dar care ii va oferi posibilitatea de a se implini si pe plan familial.
          Asta nu e lamentare; e dreptul la replica pe baza unor enunturi facute doar pentru a atrage trafic, fara o documentare prealabila. ai inteles gresit ca se simte terorizata; eu incercam sa subliniez atitudinea unora pe care parintii ii trimit la scoala „sa invete carte”. nu ma mira, insa, aceasta neintelegere, tinand cont ca vine din partea unuia care vede o sinonimie intre biologie si anatomie umana. uite de aia prefer eu tipul asta de potenta, cel in gandire

          • alegere spune:

            M-am referit la medicina, pentru ca facand asta aplici si tu ce ai invatat, si nu rumegi mai departe cunostintele unor prosti trimisi de parinti sa invete carte.

            In plus fata de asta, stiu prea bine cum e sa lucrezi in invatamant fiindca iti place, cum e sa inghiti rahaturi fiindca ti-ai urmat pasiunea. Dar cu ce folos le mai inghiti daca in loc sa faci ceva diferit in sistem, sau daca in loc sa continui sa-ti faci munca asa incat pasiunea sa conteze mai mult decat lipsurile, cu ce folos le mai inghiti daca alegi calea care nu te implica prea mult, daca alegi sa plangi putin pe margine si sa continui sa-ti faci munca asa cum o faceai si pana atunci, dar cu un nod din ce in ce mai amar in gat?

            Nu e niciun folos. Renunti. Fiindca ti-a pasat destul de ceilalti si de pasiune, acum o sa iti inabusi pasiunea aia care n-a fost in stare sa inabuse lipsurile, si o sa faci ceva lipsit de pasiune. Ma intreb cat de bine o sa iasa si aia.

  • gicu spune:

    daca i-ar mari salariul de maine ar fi jumatate de tara in greva foamei. Io zic sa facem teledon sa-i luam proastei un pistol sau macar o funie! Asta-i mai penala decat lamerii aia care trasmit pe net cum se sinucid.

  • TS spune:

    Ce-ai scris aici imi suna, asa, ca si cum ti-ai luat ideile de pe hartia individualismului superficial cu care ai sters intre bucile capitalismului prost inteles.

    Dar nah, imi place de tine, cat timp nu ai ambitii politice.

  • ..I..(^_^)..I.. spune:

    Nu beau, nu fumez, nu trag pe nas DECAT fut pe Dumnezeul masii de fomista.

  • Marius spune:

    Esti atat de destept incat toti prostii iti dau dreptate!

  • Micutu spune:

    Da domn profesor, bine ca le stii tu pe toate….

    Te-ai descris exat pe tine…

  • Mihai spune:

    Poate ca vorbesc doar sa ma aud (citesc) aici.. dar sa fie:

    Blogu’ asta e reprezentativ de ce se intampla in general. Discutii facute degeaba, fara multa coerenta, fara sa se ajunga la un consens, fara sa se impuna vreunu’ cu o opinie bine argumentata. Bine, inafara de Radu, dar care latra cam degeaba. Umorul e de apreciat, chiar mult si cu un zambet tamp. In schimb, ideile transmise nu prea:
    1. Invatamantul e aproape inutil. Se spune ca primul pas e cel mai important si deci, in viata, scoala se presupune a fi importanta. In scoala decizi ce ti-ar placea sa faci si ce liceu/facultate/cariera vrei sa urmezi.
    2. Degeaba inveti ce ti se preda. Daca n-ai invata, habar n-ai avea: sa citesti, sa scrii, sa te exprimi, aritmetica, logica (generalizari, particularizari, inductie, cauza-efect.. ), algoritmi(ordinea aia logica de a face un lucru), sa rationezi … Habar n-ai avea sa gandesti coerent. De fapt.. multi nu stiu.
    3. Profesorii mai mult stau degeaba si oricine ar putea fi profesor. Daca isi fac treaba ar trebui sa fie suficient de preocupati ca materia sa intre in capul elevilor si stea acolo mai mult de-o zi. Nu zic de invatori, dar daca profa mea de mate din generala ar fi terminat printre ultimii studenti din facultate in nici un caz n-as fi ajuns atat de departe acum. In generala daca n-ai profi sa bage in tine dorinta de a gandi, poti sa ajungi in cel mai bun liceu ca degeaba.

    Solutia? Introducerea unui plan de salarii concurential, care chiar functioneaza. Dai randament -> esti bine platit. Nu, esti muritor de foame.

    Argumente pro/contra? FARA argumente ad hominem va rog, ca degeaba scrieti.

  • amzel spune:

    radu, aia 50% nu este promisiune in campanie electorala. sunt dati prin lege promulgata care nu s-a aplicat de 2 ani. mai mult, instanta le-a mai dat profesorilor si hotarari irevicabile si definitive pt a li se da banii astia si statul tot muie le da. deci situatia nu chiar asa cu o expui tu. fii mai atent si tu, in pula mea, ca dezinformezi.

    • Sparks spune:

      prost gandit. daca vrei informatie cauta alte surse.

      crezi ca scenariile din porno(e.g.:El:”de ce e atat de mult fan pe jos” Ea:”sa ti`o sug?” El:”da”)functioneaza in viata reala?

      Umor e una, stiri e alta.

      da` nu esti numa tu de vina. tu si toti care au impresia ca pe un site de umor cu benzi desenate cu tenii incearca cineva sa modeleze caractere.

  • Blender spune:

    mai bine citesc pe blogul lui Radu decat sa ma uit la carcotasii… toate topicele(sau pluralul de la topic) sunt amuzante(Rau) si contin niste adevaruri de care putini isi dau seama si revenind la topic trebuie sa facem greva macar sa ne ducem mai scoala si sa mai am timp liber(nu mori daca nu te duci la scoala de 1-2 ori) sau sa speram la faptul ca basescu si boc sunt kicked out din parlament (suspendati)

  • Meandrele discrtetului spune:

    Asta e genul de articol la care oligofrenul priveste si fie aclameaza intelepciunea pentru ca apar multe argumente care lui i se pare pertinente fie injura in dezaprobare pentru ca nu gaseste motive pentru care nu ar fi de acord.

    • Jinnnxasdq2 spune:

      Si mai sus e genul de comentariu in care un oligrofen incearca sa zica ceva sau nu incearca sa zica ceva. Tu acum ma aclamezi ca ti-ai dat seama ce cacat 0 ai spus fie ma injuri ca ai ramas un prost.

  • Zed spune:

    S-a spart conducta cu boraci. Radule, mai triaza-i tata…

  • diana spune:

    Radu, imi permit sa te contrazic putin…nu cred ca ai dreptate. Este nevoie de profesori si va fi mereu. Nu poti sa te apuci direct de facultate fara sa treci si prin celelalte etape. Si etapele astea…sunt importante. Multi trec prin ele ca rata prin apa si atunci cum sa ne mai miram ca traim intr-o tara plina cu analfabeti, unde se promoveaza personaje ca Bianca Dragusanu, Simona Sensual si Sexy Braileanca?

    • Radu Post author spune:

      da. e nevoie de profesori. cum a zis si alt comentac de pe aici pe care l-ati ignorat. salarizare competitiva, aia care se pricep, sa aiba bani, ailalti sa moara de foame. stiu, sunt niste probleme de categoria oul sau gaina. habar n-ai ce trebuie sa faci intai, sa ii faci niste oameni utili sau sa-i platesti ca pe niste oameni utili. pentru ca momentan ambele sunt false.

      • Razvan spune:

        Comentac e proasta de ma-ta.

        • Radu Post author spune:

          „io-te din momentul asta 1.n-o sa mai intru pe blogul tau, indiferent de cat de plictisit as fi. ” zic tu acu un an si ceva. si uite ca insisti. ce proasta-i ma-ta! zici ca nu-ti place pula si vii sa mai ceri.

      • leana spune:

        Ai putea sa incepi prin a-i plati astfel incat sa ATRAGI si oameni care isi stiu meseria in invatamant. Pentru salarizare competitiva ar trebui sa ai criterii de evaluare corecte. Dar alea nu exista. Si nu prea pot sa existe, de altfel. Cum evaluezi munca unuia care preda la SAM? Copiii sunt foarte slab pregatiti, oricat ar fi de competitivi profesorii, nu pot face din rahat bici. Ca sa ai criterii de evaluare ar trebui sa ai admiteri din nou – evaluezi ce a intrat versus ce a iesit. Ma rog, ar trebui multe. Prin urmare ar trebui amandoua – dar una este fezabila cealalta nu.

  • OmuCuPulaDeFier spune:

    Radu, esti un prost. Macar ca nu-i frumos sa te pishi in fantana ar putea sa te invete un amarat de profesor, asa-i?
    Tzarane.

  • Ion Fiu` Ploii spune:

    nu`nteleg ce ti`a placut la psihologie
    adica,ma prind destul de bine despre oameni,da` de`aci si pana sa`nvat piramida necesitatilor sau cum cacat ii zicea in a 10a…

  • leana spune:

    Cu parere de rau, Radule, trebuie sa recunosc ca acest articol al tau are cam aceeasi calitate cu cel anterior, in care o poza inlocuia o mie de cuvinte. Si nici macar unul interesant. Iata in ce gresesti, radule, dragule:

    1. Cei 50% nu au fost o promisiune electorala. Este vorba despre o lege care a fost anulata de o ordonanta de guvern. Apoi, in momentul in care constitutionalitatea ordonantei de guvern urma sa fie disctata in Curtea Constitutionala, ordonanta a fost abrogata printr-o noua ordonanta care modifica 3 cuvinte dar lasa esentialul. Asadar. In Romania, in acest caz, puterea executiva are dreptul de a anula legile votate in parlament si promulgate de presedinte. Im plus se mai si joaca de-a uite ordonanta nu e ordonanta cu GARANTUL CONSTITUTIONALITATII si al altor minuni scrise cu majuscule, si anume Curtea Constitutionala. Daca iti aduci tu aminte de H2SO4 sunt sigura ca mai ai si ceva reminiscente vagi privind rolul pe care ar trebui sa il joace cele doua puteri mentionate (legislativa si executiva). Aceste reminiscente ar trebui sa iti spuna ca ceva in povestea asta nu este tocmai cusher. Dar stai ca intervine si cea de a treia putere (care, de fapt, fusese deja implicata, oarecum, prin curtea constitutionala) si da sentinte definitive in favoarea profesorilor care cer, atat in tribunalele ordinare cat si in cele de apel, respectarea legii. Dar tot nu se intampla nimic.
    Prin urmare daca eu incalc legea fac parnaie. Daca guvernul o incalca atunci afara ploua. Sau e soare. Dar oricum nu se intampla absolut nimic.
    2. Indiferent daca esti profesor, medic sau vidanjor, salariul pe care il primesti pentru ca iti faci meseria ar trebui sa iti fie suficient ca sa traiesti. In momentul de fata profesorii, sau cel putin unii dintre ei fac meseria asta pe post de hobby. Am un coleg care ia 300 ron. Pe bune daca asta ii acopera cheltuielile de transport, ca mai e si navetist.
    3. Nu contest ca cei care au cap ar putea sa scoata mai multi bani. Nu este vorba despre meditatii, in afara de matematica/romana/limbi straine nu sunt foate multe domenii in care ai cui sa ii dai meditatii. Eu scot bani pe langa salariu (nu din meditatii). Dar nu mi se pare corect sa fiu OBLIGATA sa muncesc in plus fata de serviciul meu pentru a imi putea permite sa imi platesc facturile.
    Chestia cu cine vrea sa faca bani poate are urmatoarea lacuna: In Bucuresti, daca mori de foame fie esti lenes fie esti prost. Inainte de a ma muta, aveam un job foarte bine platit. Dar la cucuietii din deal ce poti lucra? Adevarul este ca as fi mai bine platita daca as vinde la o taraba in piata… Dar parca nu ma tenteaza.
    3. Da exista foarte multi profesori slabi. Dar oare asta chiar este bine? Mi-a venit sa plang la o clasa (de liceu teoretic) atunci cand am incercat sa rezolv niste exercitii cu elevii si, din 5 elevi, 3 citeau pe litere. Cinste invatatorilor si profesorilor lor, nu? Zau ca eu as prefera ca in educatie si in invatamant statul sa incerce sa motiveze oamenii nu sa ii plateasca astfel incat numai cei incapabili sa ramana. Sau aproape.
    4. Programul nu este extenuant in invatamant … DACA nu iti dai interesul. Dar daca incerci ca, la toate clasele tale, sa ramana copiii cu ceva de pe urma timpului investit de tine, daca iti pregatesti fise, si planuri, si te documentezi, si faci pregatiri pentru olimpiada, si mai esti si diriginte, si mai faci si SUTELE de pagini pe care trebuie sa le depui in fiecare an la dosar DRACU stie de ce, sa stii ca se cam strange ceva munca. In dorul lelii poti sa faci orice. Asta nu inseamna ca toti o fac.
    In alta ordine de idei practica ta pedagogica – la licee si clase bune, cu asistenta la ore – nu iti da nici cea mai vaga idee despre cum este sa predai la o clasa slaba.
    5. Apropo de manualul din care turui – am un minunat manual in care, pe prima pagina din prima lectie, PRIMA in pizda mamei ei, sunt 3 erori. Asadar, la clasele a IX-a singurul motiv pentru care fac referire la manual atunci cand predau sunt ca sa precizez ce este gresit, pentru acei elevi care se obosesc sa deschida cartea.

    In continuare vroiam sa dau si lista de motive pentru care consider ca ai partial dreptate. Sunt si dintr-alea. Dar sincer am obosit. Poate meseria mea de lenesa muritoare de foame m-a dezobisnuit cu efortul intelectual prelungit :P

    • Radu Post author spune:

      n-am zis ca sunt idioti. dar 1. se stia ca nu sunt bani de cand au dat legea. ce sa-i faci? si stiu ca legea e promulgata, dar daca NU AU DE UNDE, ce plm sa-i faci ? nu. au. nu e rea vointa si alte cacaturi acum. chiar nu au.

      • leana spune:

        Nu stiu la ce te referi cu idiotii/neidiotii. Dar la povestea cu rea vointa gresesti TARE. De foarte mult timp, in invatamant ei se fac ca ne platesc si noi ne facem ca muncim.
        ACUM poate nu or avea bani, dar exact atunci cand era scandalul cu cei 50% si guvernul nu aplica legea, administratorii de ANL primeau prin ordonanta a aceluiasi guvern cvadruplarea salariului. Nu ca as avea ceva impotriva administratorilor anl. Poate aveau 4 milioane inainte, nu stiu si nu ma intereseaza. Ceea ce ma intereseaza este ca pentru aplicarea legii nu erau bani, dar pentru campanie electorala si cresteri salariale la altii erau.

        In invatamant si medicina, de FOARTE multi ani incoace este vorba exact de REA VOINTA. Sunt domeniile prioritare la nivel declarativ in care nu se baga bani cam deloc. De ce?
        1- pentru ca lipsa de bani se vede mai greu. Nu generatia anilor 90 a iesit o generatie de tampiti ci abia generatiile de acum ajung sa fie analfabete dupa ANI si ANI de lipsa de bani si reforme cretine. La fel si in medicina – de cati ani ne pleaca doctorii ca sa nu munceasca pe nimica si fara aparatura – abia relativ recent au inceput sa fie evidente rezultatele faptului ca cei inteligenti nu se mai inghesuie la admitere la medicina si ca, dintre cei care termina, cei buni pleaca din tara – abia de cativa ani vedem la stiri cum se moare in Romania de la o fractura.
        2. Profesorii nu fac greva. Imagineaza-ti ca ar fi fost vorba despre o marire salariala data prin lege pentru politisti, sau cfr-isti sau magistrati, care nu s-ar fi aplicat. La ce perioada de greva generala ar fi rezistat guvernul inainte sa fi aplicat legea sau sa fi cazut? Dar la profesori se poate. Asadar da, ai dreptate, profesorii sunt idioti. Dar nu din motivele enumerate de tine.
        3. Poate din cauza ca profesoratul tine de meseriile intelectuale, profesorii pun botul la vorbe. Nu primim bani dar se semneaza un cacat de pact pentru educatie iar noi laudam frumos statul pentru initiativa, facandu-ne ca nu stim ca TOATE reformele din ultimul timp din invatamant au fost scrise pe genunchi in functie de ce au visat cu o noapte inainte cei de la putere, si ca toate ne-au ingropat si mai tare in cacat. Prin urmare ni se promit reforme si, desi stim ca, daca mai reformeaza mult educatia nu o sa mai aiba ce sa reformeze, ca va fi moarta de mult, noi nu iesim in strada, ca noi suntem finuti si stam la discutii, si nu vrem sa distrugem o generatie prin faptul ca nu se incheie un an scolar preferam sa le distrugem pe toate prin faptul ca nu mai exista invatamant de calitate.
        4. Exista un singur moment cand invatamantul ar putea fi bagat in seama daca face greva – incheierea anului scolar. Iar atunci presiunile sunt prea mari si profesorii prea divizati ca sa o faca. In rest – stam cateva saptamani in greva? nu-i bai – cativa copii au vacanta mai lunga. Ei si ce?
        Ca atare, iarta-ma daca nu sunt de acord cu tine, dar este vorba exact de rea vointa. Si o fi o tampenie sa faci greva foamei, sau sa iti dai foc, dar poate este o tampenie mai mica decat aceea de a injura invatamantul si a astepta ca generatie dupa generatie profesorii sa fie mai slabi pregatiti – ca numai prostii sau lenesii sau pasionatii muncesc degeaba, iar ca urmare, generatie dupa generatie de „profesionisti” sa termine facultatile fara sa stie nimic – pentru ca nu au cum sa invete materia din facultate daca nu au invatat ca lumea sa INVETE, sau macar sa scrie si sa citeasca. Eu, la liceu, nu am ce sa fac cu copii care nu stiu sa scrie si sa citeasca. Crezi ca dupa ce termina o facultate – ca multi o termina, vor stii mai multe? Chiar iti doresti sa traiesti intr-o tara in care TOTI cei care produc toate lucrurile de care te folosesti tu – poduri, servicii medicale, sau de alt fel etc sa fi trecut prin sistemul de invatamant in care nu exista examene, bacul se da la oral cu nota minima posibila acceptabil – adica daca iti vorbeste chineza la proba de limba romana oral tu nu POTI sa il pici, nu exista calificativul picat etc? Pe mine ma cam sperie perspectiva. Dar eu sunt in invatamant deci probabil sunt idioata, ce sa ii faci.

  • Radu spune:

    Interesanta parerea ta si pe alocuri ai mare dreptate, dar pe alocuri ne cam brailesti.
    Aia s-a lasat prostita: just. Aia e cretina: probabil. Aia nu stie sa vorbeasca: probabil e agramata, dar sa stii ca nici creierul nu cred ca mai merge cum ar trebui daca ai bagat doar apa plata cu lamaie 50 de zile si te hranesc aia cu tubul.
    Meseria lor e pentru lenesi/cretini: depinde ce predai. Sa stii ca profesorii de la care am invatat ceva la viata mea sunt sigur ca s-au spetit ca sa reuseasca sa inteleaga lucrurile pe care le predau pentru ca apoi sa fie in stare sa le explice pe intelesul alora care abia le invata. Am ajuns la concluzia ca cei care nu au inteles prea bine ei insisi (deci fie nu au lucrat destul, fie sunt idioti) ce dracu’ predau acolo, sunt aia de la care inveti o pula.
    Si… totusi munca de profesor nu se pune pe aceeasi balanta cu aia de zugrav. Esti cam bou ca ai facut paralela aia. Daca ai fi avut tu un sudor ca invatator nu stiu ce cacat mai scriai pe blogul asta, dar oricum cred ca ti-l citea pulea.
    Zici ca e usor sa predai… depinde ce predai. Eu am facut inginerie si sincer nu cred ca multe din chestiile pe care le-am invatat sunt usor de predat, asta daca vrei ca prapaditii din fata ta sa plece cu cateva idei noi in cap dupa ce iti fatai tu curu’ o ora in fata lor.
    4-5 profesori au predat ceva ce te-a ajutat in viata: corect. Posibil cei cu materii care poate te-au ajutat mai departe sau cei care ti-au dat si un sfat de viata, nu doar au mancat rahat despre materia lor. Sau au fost pur si simplu doar 4-5 profesori care au rezonat cu modul tau de a gandi. Doar nu toti oamenii pe care ii intalnesti ti se par simpatici, nu?
    Si apropo… ca tot zic unii ca multi profesori romani sunt cretini: pot face comparatie cu Germania, la nivel de invatamant universitar, si va zic ca nu e asa. Profesorii sunt in mare cam la fel (cel putin ce am intalnit eu), doar ca exista mai mult respect de ambele parti si mult mai mult interes din partea studentilor.

    • Calea spre spital spune:

      Subscriu.

      Si… era de asteptat la un astfel de articol sa intre multe comentarii si unele chiar pertinente, altele cu iz de patetism, dar fiecare dupa of-uri.
      Problema cu invatamantul e de cand el, intr-adevar mergem spre mai rau.

      Raman la ideea ca un post bun este bun nu pentru cantitatea de adevar(mai ales pe acest blog), ci pentru incrancenarea a cat mai multi „comentaci” de a se contrazice intru gasirea unui adevar(ceea ce mi se pare o prostie si o pierdere de vreme la care activez si eu lasand acest comentariu), ceea ce din punct de vedere dialectic poate fi usor in regula, insa in viata reala sunt convinsa ca multi de aici nu pot avea un discurs fara …aaa….iiiihhhh… in frunte cu Radu. Dar i se trage de la profesorii lipsa. Poate…nu.

      A scrie ca sa judeci pe cineva atrage dupa sine judecata altora asupra ta. Evident fiecare are motivele sale pentru care scrie, cu dumele de rigoare… dintre care in varful piramidei e cea cu pedagogia si predatul psihologiei. Si nu mai zic, ca stie si Radu mai bine ca mine.

      Pare usor sa stai in extrema behaitului pe blog, precum pare usor cum ar mai spune cate unul…”de ce nu faci bah nimic pentru binele omenirii?”, cand de fapt nu e usor nicicum.

      Dupa un post ca acesta continuam sa ne ducem la acelasi serviciu, cu hainele nerupte in crize de sacrificiu si greve, fara perfuzii, si pe aceeasi traiectorie, buna sau rea, numai noi stim; Radu isi numara comentariile, mai boraste ceva din strafundurile suferintei… dar daca blogul nu ar mai exista intr-o zi… daca nu ar mai exista… depersonalizare totala.

  • Claudiu spune:

    Eu nu inteleg ceva: daca nu-ti mai convin conditiile de munca, de ce kilu’ Saftii nu-ti cauti altceva?!?! De acord, profesorii sunt platiti prost, dar nu te forteaza nimeni sa te faci profesor/invatator/educator. Ia-ti frate un alt job daca vrei mai multi bani. Se stie de la inceput pe ce salariu vei lucra, nu exista negociere, nu e ca la patron unde daca esti bun si-i dovedesti ca esti de neinlocuit, esti ingropat in bani. La privati s-au taiat salarii intr-o veselie, s-a dat afara, s-au inchis firme si nu a mai iesit nimeni in strada, sau n-am vazut nici un angajat la mogul ca a intrat in greva din cauza unei reduceri salariale, dar cum se anunta asa ceva la buget, hop – iesim in piata si o punem de o greva foamei si dansul pinguinului. Angajatii de la stat, pentru ca sunt platiti de stat, se poarta ca si cum ar avea trei coaie. Statul ar trebui sa se poarte ca un angajator, nu ca un binefacator.

    • Calea spre spital spune:

      ups ce mi-au sarit ochii din cap. tocmai cand am scris ca un post este bun pentru numarul maniacilor lipiciosi de tastaturi, ceea ce poate fi bine sau nu…inca nu m-am hotarat :))) vii tu ca nuca pe perete, deosebit fata de o nuca obisnuita.

      baiete, pana acum vreo doi ani era valabila aia cu schimbi locul de munca daca nu-ti convine. acuma nu prea mai e. poate, dar mai rar, iar tu ai exprimat-o ca pe o generalitate…

      „Statul ar trebui sa se poarte ca un angajator, nu ca un binefacator.” – cauta definitia statului si mai ales aparitia lui, bine public(comun) si vezi daca se potriveste cu definitia angajatorului.

      ai salivat gresit. 4.

      pa.

      • Claudiu spune:

        Si acum de ce, ma rog, nu mai merge treaba cu schimbatul locului de munca cu un altul mai bun?

        PS: nu, nu am salivat deloc, e si opinia mea, numai ca Pitici Gratis a spus-o mai frumos.

        • Calea spre spital spune:

          Depinde la ce domeniu te referi. Inteleg si faza cu..e bine sa stii de toate…dar…pana mea…cel putin in domeniul meu, parca nu vreau sa cred ca am facut scoala pe care am facut-o ca sa ma gandesc ca la un moment dat as putea(as fi nevoita sa lucrez altceva), din pacate la noi in tara domeniul in care lucrez merge spre rau, si a mers rau dintotdeauna din punct de vedere cultural si al bunului simt, gust.

          • Calea spre spital spune:

            asa ca…vezi tu, fiecare are anumite motivatii pentru care face ceva, nu cred sa fie numai banii la mijloc. si fiecare sufera mai mult sau mai putin pentru alegerea facuta. si vorbim aici si despre pasiune… ca asa…e usor sa spui… fa altceva.
            nu stiu, tu poate ai terminat politehnica si repari calculatoare. eu nu fac asta.

          • Claudiu spune:

            Si eu tot din pasiune practic jobul. Anul trecut mi s-a taiat salariu… Nu-i nimic, mergem inainte, speram sa fie mai bine. WRONG! A fost mai rau – am fost pus pe liber. Atunci mi-am luat o binemeritata pauza, am stat pe acasa sa imi vad un pic de ale mele si apoi mi-am cautat ceva asemator cu ce faceam inainte, dar pe mai multi bani. Primul CV trimis, primul interviu si am fost angajat. Conteaza foarte mult si pregatirea pe care o ai in domeniul respectiv. De acord cu tine, un profesor de istorie sau geografie isi gaseste mai greu de lucru in alt domeniu, dar uite, de exemplu, domeniul vanzarilor la noi – inca se mai castiga ceva bani. De exemplu: unul care raspunde la telefon si are grija de comenzi pentru un site de vanzari online are in 1500-2000 RON cu tot cu bonusuri. Nu-ti trebuie mare pregatire, decat sa ai un pic de habar de domeniul in care activezi.

        • Calea spre spital spune:

          Si ca sa termin de salivat, este evident ca o specialista in limbi straine, sociologie, relatii, media…etc poate sa presteze pe un domeniu mai larg… ce te faci cu aia pe care ii macina altceva? Si stii la ce ma refer.
          Radu a atacat un subiect sensibil, care ne atinge pe toti, mai mult sau mai putin.. si el e patruns de arta scrisului, intr-un fel…deocamdata nu se va duce sa mature strada, dar nici nu-l vad prestand in matematici speciale, cercetari biochimice, pictura murala sau baschet de performanta.
          Asa ca nu te mai caca pe tine, oamenii sunt diferiti.
          Inca te sfatuiesc sa cercetezi treaba cu statul, nu te mai ascunde sub fusta lui Radu, fiecare cu piticii lui.

        • Calea spre spital spune:

          La ce fel de pasiune te referi? :D

          • Claudiu spune:

            Sa zicem ca joburile mele au avut stranse legaturi cu hobbyurile.

        • Calea spre spital spune:

          Nu stiu ce facultate ai terminat, dar din ce scrii…deduc ca tot banii te-au motivat.

          Bai, respect meseria de profesor. Si cred ca mai degraba ideea in sine, pentru ca e vorba de pasiune(sau ar trebui, din pacate stim cum se presteaza), dar o respect din punctul de vedere al existentei alora 5. Maxim.

          Exact cum spuneam, fa cu pasiune matematica si mergi sa lucrezi la…call center de exemplu.
          Fa cu pasiune medicina si stai pe strada. Sau secretara la notariat.
          Fa cu pasiune psihologie si du-te sa prestezi la Bcr. Nu se poate. Cu psihologia e un pic alta poveste pentru ca majoritatea se duc acolo pentru a-si cauta niste raspunsuri la intrebarile de genul de ce mamele lor le-au gresit numarul de palme la cur. Iar tot majoritatea ii trateaza pe altii avand la baza propriile lor esecuri. Psiholog bun este raritate.

          Articolul are multe bube, care se vad clar. Dar in sine e bunicel pentru ca …sunt ceva aspecte… iar cine spune ca multi profesori merita impuscati…inteleg…cu totii stim mai mult sau mai putin, mai ales unii mai talentati, cum e sa fim tratati in mod egal, urecheati, certati…cu/ca si semenii de clasa. Cand copiii nu sunt egali, dar e greu ca profesor sa-ti stapanesti punctul asta de vedere in fata unor sugaci, iar problema moralitatii si a educatiei copiilor e prea complexa pentru majoritatea care presteaza in mod ipocrit in domeniul asta. Stiu cazuri care nu au avut noroc nici de parinti, nici de profesori, ne putem intreba cum au iesit genii, dar…din pacate cu handicapul ura si furie. Nici nu stiu daca se poate altfel. E complicat, stiu. Ignoranta e mai la indemana. Si de asta ma si duc sa inchid un ochi… pai ce dracu sa facem…
          Ii las pe astia de pe la…psihologie…sa-si caute raspunsuri.

          • Claudiu spune:

            Studiile mele si jobul nu au nimic in comun.

            Eu nu am nimic cu meseria de profesor in sine, eu am ce am cu profesorii care-si plang de mila si nu fac nimic pentru a le fi mai bine. Nu neaparat cu profesorii, ci cu toata lumea in general, care se culca pe o ureche si-si asteapta sfarsitul, ca-n Miorita. „coaie, e naspa sitatia!” „da coi, vad, e de cacat rau de tot, o sa fie si mai naspa, se taie salarii, o sa ne dea afara, pula rate, vine banca si ia casa, leasingul ne ia masina, pula bani de facultate pentru copii, ne ia dracu pe toti!” Nu stiu de ce, dar multi nu vad situatia asta de cacat din tara, situatie in care nu trebuie decat sa supravietuiesti. OK, esti medic si nu te descurci cu banii, fa-te secretar la un notariat daca asta iti rotunjeste mai bine veniturile sau iti asigura un trai decent, macar acum, pana trece praful asta. Dup’aia vezi ce faci mai departe, cand o fi mai bine. In schimb la noi e invers, bugetarii vor si locuri de munca, vor si salarii marite, dar de unde? Cat or sa mai se imprumute de la FMI? Guvernul face exact ce zicea Isarescu ca au facut romanii: au dat buzna la credite sa-si ia plasme si mobile scumpe si acum nu mai au din ce plati. Exact asta o sa se intample si la noi: statul se imprumuta pentru a plati salarii/pensii/indemnizatii, dar la un moment dat se vor termina si banii astia. Ce se va intampla atunci? Se vor pune iar taxe suplimentare la privati de o sa ajungem ca pentru o factura de 1000 ron sa platim impozite, taxe si tva de 1500 ron?!?!

          • D. spune:

            „Treaba aia cu [rolul] statu[lui]” este pe scurt ca tu crezi in socialism (stat asistential/”bine comun”) si altii nu, ba dimpotriva (stat minimal/piata libera). Simplu. Trebuie macar sa accepti diversitatea asta daca o crezi si p-aia cu statul democratic.Daca nu, nu.

          • Radu Post author spune:

            sunt complet de acord cu oamenii care sunt complet de acord cu mine.

        • Calea spre spital spune:

          „Nu-ti trebuie mare pregatire, decat sa ai un pic de habar de domeniul in care activezi.” – daca ai zis-o ca pe o generalitate e nasol. Pai vezi tu, faci medicina sa zicem si… n-ai loc de munca… crezi ca ai sanse secretara la notariat? Pai si aia care au lins scarile facultatii de drept ce fac tati, se duc la pascut? E greu cu gasit loc de munca, mai ales in alt domeniu. Asta daca poate nu vrei cumva sa-ti deschizi fabrica de covrigi.
          Nu merge nici cum o dai.

          „Sa zicem ca joburile mele au avut stranse legaturi cu hobbyurile.”

          Astea cu vanzari? Din nou te intreb, ce hobbyuri ai tu? :D
          Colectionat timbre si surprize de masini turbo?
          Daca chestia de mai sus ai scris-o ca pe o generalitate, du-te si opereaza-l pe creier pe unul dupa ce ai terminat medicina, dar ai experienta in case de marcat.
          Am divagat putin, stiu, dar am impresia ca rezolvarea a ceea ce se intampla nu prea sta in puterea individului, oricat de mult am vrea uneori sa credem asta.
          Suntem calcati in picioare cam in multe sensuri si nu cred ca poti sa o rezolvi cu ia-ti alt job pana trece.
          Stii care e surpriza? Ca nu trece…prea curand. Daca ideea ta de viata se bazeaza pe 20j de milioane la un job la care nu iti trebuie prea multa pregatire…si mai si spui ca e si o pasiune pe acolo, apai, multa sanatate iti doresc. Si succes in viata. Sorry, dar al meu nu e asta.

        • Calea spre spital spune:

          Nu m-am exprimat pro sau contra, dar ca sa ai o parere despre cum functioneaza un stat trebuie sa iti pui problema cum si de ce a aparut, daca nu intelegi astea discutia e total nula.

          • Calea spre spital spune:

            pentru ca vorbesti despre ceva fara sa iei in considerare contextul.
            pa.

    • No Mo' spune:

      Faci parte din cei care ma intreaba de ce pula mea am dat la medicina daca nu-mi convin salariile?
      1. Pentru ca nu era chiar asa; poate pentru ca-mi imaginam – la cum evoluaeaza lumea si stiinta de rapid – ca „peste 10 ani o sa fie mai bine”, siuite ca e mult mai rau.
      2. Pentru ca poate mi-a placut asta si-a fost un vis de-al meu, si d-aia am invatat carte (de la profesori, da).

      De-aia si cu profii astia nu-si cauta altceva… pentru ca la 10 ani s-au trezit cu pula sculata si-au zis „eu vreau sa fiu profesor”, sau pentru ca erau cercetatori sau ce mai erau si nu au job-uri in domeniul ala.

      OK, tu ai fost angajat la primul interviu. Stii cati someri sunt in Romania? Daca esti bun, da, te angajeaza patronii, dar esti unul din 10! Ceilalti 9 ce-ar trebui? Sa moara de foame?

      Vad ca tot o ardeti capitalist p-aici, ce n-am vazut. Pai CA CApitalismu’ sa mearga tre’ sa ai LEGE, SCOALA, SPITAL. In Romania nu exista nici Justitie, nici Invatamant, nici Sanatate.

      Exista vile, „masini de top oprite langa carute la Stop”… cam asta.

      • Calea spre spital spune:

        scrii bine.
        …………………………..

  • geany spune:

    bai, pisaciosule, iti dau dreptate.
    exagerezi pe alocuri, ca de obicei, dar, cel putin la punctul unu, esti pe felie.

  • ilie spune:

    @boier belivaca:multumesc

  • Alex spune:

    Daca in loc de apa cu lamaie lua alcool.. imaginea era perfecta de cersetor caruia sa nu ii dai bani ca oricumnu stie ce sa faca cu ei..

  • Zori de bezna spune:

    asa e, in pula mea, 3 am zis :)

  • Andrea spune:

    Sa vorbim putin de prosti.
    Is prosti aia care afirma ca matematica iti dezvolta gandirea logica. Asta e spusa doar pentru ca dupa 4 ani de liceu, si-au dat seama ca nu le-a crescut un al treilea coi doar pe’ca ei puteau calcula ariile suprafetelor plane cu ajutorul integralelor, in timp ce aia din uman frecau manganu’ si n-au facut nimic altceva decat sa „citeasca”.

    Medicii is prosti ca nu lasa selectia naturala sa-si faca treaba in acest caz. Dar mai prosti is aia care cred in femeia asta, ca ar putea schimba ceva, ce se comporta ca o pizda de 15 ani care se inchide in camera si nu mai mananca in seara aia, pen’ca tati nu-i da bani de concert. Altii ies in strazi cu milioanele si dau foc unor chestii, stiti?

    Mai is prostii aia care s-au simtit atacati si era musai sa dea niste exemple de exceptii care confirma regula.

    Si TheCreatrix, sper ca dupa examen ti-au luat fetele vreun cremes.

    • geefo spune:

      @andrea, lasa, nu te mai chinui. Apropo de eforturile tale de a-l apara pe radu, eu zic ca ai atins culmea avocaturii. Dupa ce iti face o integrala il poti intreba pe radu care-i culmea aia, sint sigur ca el ca galatean smecher o stie si ti-o va spune.

      • Andrea spune:

        Nu vorbeam in necunostinta de cauza, tocmai de aceea imi pot da cu parerea despre cat de irevelante sunt integralele acestea in ciclul liceal, la fel cum pot sa-mi dau cu parerea ca „tre’ sa stii macar ce e aia o integrala” e o aberatie. Ce, cum arata? La ce nume raspunde? Ce culoare are? N-o poti defini fara a avea in prealabil niste cunostinte bine definite de analiza reala. Aceeasi structura riguroasa se aplica la multe altele pe care vreti sa le reduceti doar la rangul de niste notiuni, din dorinta de a evidentia cat de roz si benefice is de fapt lucrurile prin liceu. Daca vrei sa fii slefuitor de diamante si necesiti cunostinte care implica si abilitatea de a calcula suprafetele cu ajutorul integalelor, meri si faci faculta de sfelfuitor de diamante, daca-mi intelegi aluzia.

        Oricum, io stiu ca tu de fapt doar ma tragi de codite de fiecare data cand ai ocazie, ca-n gradi cum se facea, si vrei sa facem integrale impreuna, h3h3.

        • Calea spre spital spune:

          pai la datul cu pararea sunt buni multi, nici nu contest.
          uite de aia o sa murim de foame in tara asta si nu numai.
          daca n-are culoare si nume si nu o poti defini e inutilitate, cum ar spune radu care se balaceste tocmai in zona inutilului. am inteles, vizionari sunt multi, ce nu inteleg este de unde si pana unde atata revoltare asupra stiintei, pana mea, andreea, ovarele tale functioneaza dupa integrale, cand te caci tot dupa integrale faci asta, ar trebui sa ai habar ca toate in lumea asta functioneaza matematic, la fel si prostia cred. evident ca si fututul, completez asta ca sa placa ochiului tau.
          nu ti-a cerut nimeni sa stii sa rezolvi o integrala sau un sir, dar de la asta si pana la a dezaproba mi se pare cam impertinenta. eu stiu ca o capra raspunde(probabil) la nume, e palpabila, paste iarba, ce nu inteleg este ce cauti tu la oras cu un internet in fata pentru a carui existenta s-au zbatut unii, tocmai cu integrale.

          • Andrea spune:

            Bun, amu’ ce-ai vrea sa fac? Lunar, de fiecare data cand imi scot tamponul imbibat intr-o materie cu cheaguri, cam ceea ce se pare ca a inlocuit-o la tine pe cea cenusie, ar trebui sa dedic vreo oda ca aceasta minune nemaivazuta, menstruatia, s-a infaptuit cu ajutorul integralelor?

            Sa inteleg ca ti-a fost atat de greu sa-ntelegi ca io ma luam de inutilitatea lui intr-un context total diferit fata de ce-ai ouat acolo.
            Da, normal, probabil daca ma nasteam in mijlocu’ pustietatii fara pic de civilizatie sau tehnologie, fara avea pe nimeni alaturi, ar fi fost bine sa descopar de singura roata, focu’ si integralele. Da’ tocmai pen’ca alti destepti au descoperit-o inaintea mea, io nu mai trebuie sa-mi bat capul cu asa ceva si pot sa ma bucur de beneficiile pe care mi le aduce, fara a fi nevoita sa trec prin niste teorii si aplicatii care nu-si au rostul decat daca ma pasioneaza si vreau sa urmez calea respectiva.

            Si ia nu te mai caca atata pe pizda, ca tu stii sa rezolvi integralele, ca si io tot din M1 am dat bacu’.

          • Calea spre spital spune:

            n-ai priceput. pa

          • Calea spre spital spune:

            draga mea, pe langa faptul ca orice curva/tractorista/fr….. poate sa scrie cum scrii tu, „nici nu vreau sa-mi imaginez cat de urata esti”, mi-e de ajuns sa stiu ca esti mult sub mine(nu numai la asta), nu esti atestata in vreun fel sa judeci lucrurile astea. nu ti-a cerut nimeni sa stii sa rezolvi, dar ca sa scrii ineptiile de mai sus….
            auzi, dar de ce nu te-ai facut critic de arta? :))))
            cred ca nu puteai sa inchizi un ochi daca nu imi spuneai mie ca sunt proasta, e de inteles, lucrurile opuse nu stau niciodata impreuna. doar in fizica. evident demersurile in jigniri gratuite sunt inutile. nu o sa ma trezesc maine mai proasta sau mai urata.
            iti doresc, totusi, o seara frumoasa. sunt plina de intelegere fata de nefericiti ca tine.

        • Calea spre spital spune:

          nu ti-a cerut nimeni sa descoperi/rezolvi. doar sa nu dezaprobi(tu si cu dan puric). foarte bine, se studiaza la scoala.. poate vor altii sa studieze. vrei sa li se predea in buncare ca sa nu dezaprobi tu?
          stai prost si la logica si la citit.

          • Andrea spune:

            Adina, scumpo, firicel de trandafir, uite, in sfarsit o idee buna rasare si-n capu’ tau.

            In rest, eu blamam existenta unor capitole prea exagerate, la anumite materii, pentru niste elevi de liceu, daca nu-s 100% constienti ca vor urma un domeniu(de fapt majoritatea stiu 100% ca n-o vor face) care sa necesite asa cunstinte elaborate. Si ca oricum, studiile superioare sunt cele care le vor forma pe acestea, necesare domeniului respectiv.
            Si ai aparut tu, razleata, cu un comentariu despre cum io ma cac datorita integralelor, de parca daca n-as sti sa rezolv un sir sau compozitia chimica a cacatului, n-as reusi s-o fac. Si cu teorii conspirationaliste ca pe aici ar fi cineva impotriva stiintei sau ii neaga autoritatea.
            Era vorba de ciclul liceal, de predarea unor amarati de circa optispe ani, chestii, pe care in alte tari, europene, le-nvata doar in cadrul facultatii, nu de faptul ca integralele and CO. nu-si au rostul nicaieri.
            Si-ai mai bombanit tu pe acolo ceva de rolul imens al acestei chestii in evolutia tehnologica, complet irevelant contextului. Si ti-am raspuns cu o analogie, da’ se pare ca n-ai reusit s-o intelegi.

            Uite, de asta-ti raspund io cum iti raspund, pen’ca tu nu reusesti sa-ntelegi niste chestii simple, da’ daca te trimit sa-mi lingi slobozu’ din pizda, is sigura ca m-am facut inteleasa. E vorba doar de asumarea responsabilitatii de a-mi seta nivelul la cel al interlocutorului.

          • Calea spre spital spune:

            Esti o fina, ce pot sa-ti zic. Mai ales ca te-ai obosit sa lasi acest comentariu. Subscriu la mine si la faptul ca nu ai inteles. Scrii frumos. Felicitari :P

          • Calea spre spital spune:

            Draga mea, sa-ti repet, nu esti in masura sa faci anumite afirmatii, mai ales cu taria cu care o faci. Nu stiu de unde si pana unde ai inteles tu ca nu poti sa te caci daca nu stii sa rezolvi integrala cu pricina. Doar sa nu subestimezi un domeniu. E atat de simplu.
            Iar ce ai scris mai jos… nici nu stiu cum ai pierdut 3 minute din viata ta sa-mi spui ce nu e bine sa se predea la liceu. Tu esti incapabila sa vezi o chestie generala. Mai sunt si copii inteligenti carora le place, da-n fine, nu se supara nimeni daca tu, facand parte din categoria celor multi, treci ca gasca prin apa cu un 5. Asta in cazul in care nu-ti crapa pipota facand siruri.

            Inteleg ca stiinta nu-ti place, dar poate te-ar ajuta sa-ti descoperi vreun talent, nu stiu…apuca-te de cantat. Prea esti impotriva multor lucruri. Inteleg ca toate(si ma includ si eu fara vreo jena) specimenele umane au grija de propria lor imagine, si e natural asta; trist este faptul ca chiar si cei netalentati dau din coate, acestia mai sarguincios, din neputinta de a se obisnui cu propria lor conditie.
            Iar tu, fiinto, faci parte dintre ei.
            Nu vreau sa stiu ce mizerie si nenorocire este in sufletul unora care se dezbraca de orice haina, in orice piata publica, de legume de calitate, stricate sau foarte stricate.
            Sa stii ca bunul simt nu da rau pe nicaieri. Chiar daca legumele sunt stricate. Chiar nu da.

        • geefo spune:

          Vezi ca ti-am dat raspunsul la ce „pizda ta este o integrala” acolo, unde puneai intreabarea. Si da, vreau sa facem integrale impreuna. :D
          Bafta la integrale cu oricine le-ai face!

    • thecreatrix spune:

      nu de la mine au copiat. au copiat din carte.

  • kan spune:

    ba,si mie mi s-a parut aia o proasta .. dar daca ar citi asta ar fi terminat cu greva :))

  • geany spune:

    aoleu, am gresit.
    recunosc, am citit in diagonala.
    pe alocuri mananci castane de-a dreptu’.

    uite, scrie tu ceva de vantu, scoate-i dintii cu bilele peniene.
    de meritat evident ca merita.
    in rest, nu-i problema, ca o mare scula ca tine o sa aiba imediat o alta oferta de job, ca orice bun profesionist, ca orice profesor priceput, de pilda.

  • 13 spune:

    Duduia se plânge că în campania electorală s-a promis că salariile profesorilor va creşte cu 50%. Vor creste. Bea mai putin:)

  • Gogu' Aviatoru' spune:

    coaie, da-te-n pula mea ce colectie de trolli unu’ mai destept ca altu’ ai strans aicea…

  • zoppa spune:

    @Radu: traiti-ar natia nu o mai da in politica. pe bune

  • Tanaku spune:

    Ba…voi stiati ca un salariu de profesor d-ala de 800 ron se da pentru 18 ore pe saptamana? Adica sunt profesori care lucreaza intre 60-80 de ore pe saptamana si isi iau 3-4 salarii…si asta face majoritatea. mai putin aia de religie, muzica si desen. da’ si aia au parohii, sunt in trupe de muzica sau lucreaza la filarmonici. doar aia de desen nu stiu ce fac in plus. hai sa nu-i plangem p-astia care nu stiu altceva decat sa ceara. si in pana mea, nici macar nu merita…vezi rezultate BAC 2010 :))

  • D. spune:

    Excelent articol.
    Sa explice domnul care a invatat logica din matematica desi la scoala se preda si disciplina pe nume Logica ( ba inca acum aflu ca se preda si ceva zis Educatie Civica unde te invata care ti-ar fi drepturile de cetatean si cum sa procedezi cand iti sunt incalcate) de ce este „logic” intr-un stat de drept ca cineva in loc sa dea in judecata pe cel ca incalca o lege aducand astfel atingere intereselor sale, e mai degraba potrivit sa se sinucida mai jenibil decat Ecaterina Teodoroiu aparand in pseudoagonie zilnic la TV si acordandu-i-se asistenta medicala din banii mei?
    Este acesta individa agramata si lipsita atat de elementare cunostinte privind drepturile cetatenesti cat si de minim echilibru psihic, capabila sa imi educe mie copiii si indrituita sa primeasca si bani pentru asta? Daca nu, de ce ar trebui sa o platesc?

    Nu voi continua si discutia despre sistemul de invatamant romanesc, am sa spun numai ca Radu pur si simplu a sintetizat perfect. Flawless logic. Pe cei care apara cu ardoare sistemul de invatamant cat si in subsidiar actele jenante ale cucoanei in cauza, i-as intreba unde le sunt argumentele corecte din punctul de vedere al disciplinei Logica studiata la scoala aceea atat de necesara si folositoare.

    • No Mo' spune:

      „Este acesta individa agramata si lipsita atat de elementare cunostinte privind drepturile cetatenesti cat si de minim echilibru psihic, capabila sa imi educe mie copiii si indrituita sa primeasca si bani pentru asta?”

      Pai ia nu-ti mai trimite boracii la scoala. Da-o-n mama ei de scoala, hai sa le desfiintam, ca oricum profii sunt prosti, ba chiar dilii, n-ai ce invata de la scoala… Hai, ia tu atitudine!
      Mananci sticksuri si debitezi aiurea, la „bagare-n seama”.

      • D. spune:

        Borac esti tu de cand te-a borat ma-ta si asa o sa ramai, ca dupa atata „scoala” cu profesori ca dezakata agramata nu reusesti sa emiti o idee coerenta sau iti adaptezi discursul la adversarul in dezbatere.
        Pe copiii mei nu ii trimit la scoala, relaxeaza-te.

        • D. spune:

          Erata: *dezaxata (in loc de „dezakata”)

        • Calea spre spital spune:

          ai scris ceva bine mai jos si acum o dai cu bata in balta.
          bai cata fr……………. pe blogul asta :)) iar se ajunge la injuraturi de mame. incredibil.

          • D. spune:

            E bine ca iti rezervi onorarea de a-ti fi numiti copiii boraci. In ceea ce ma priveste, iata, ca eu nu o accept. Chestie de gust. Multumesc pentru intelegere.

  • mhm spune:

    pfaaa… ai deschis discutia asta cu descultii si incultii.
    ref la articolu’tau: e bun. e rau, abject chiar, dar asta e arta. tu si cand te faci de cacat dand cu bata in balta (cu tancu, chiar) sar stropii artistic ca la un bukkacake. oricum, sa combini in citire greata si ras inabusit, e ca o voma care te amuza. mnah, nush daca sa te felicit sau nu. dar, la dracu, am scris si io ceva, ca m-a inghiontit textu.

    sunt propozitii in care ai dreptate dar sunt si unele unde tractoristii facuti de matusi stirbe si de rasa paroasa iti impart parerea. si nu e genul de parere care spune ca respiratul e bun si ca durerea doare. e parere de gandit inainte, de om mai fin, asa, cum ar fi unu cu circumvolutiuni exersate.

    • mhm spune:

      si am vz mai sus ca cineva a pus problema stat social vs. stat liberal (asistenta sociala vs. economie de piata). DAR: noi platim impozite (aia boi care platim) mari, demne de statul social si serviciile pe care statul le ofera sunt de stat liberal, adica pula. aici e buba: ni se iau bani gramada si ni se da sanatate pula, educatie pula, infrastructura pula etc. Corect: aia care muncesc si sunt buni la ce fac nu mor de foame. dar sa ma lase in pula mea sa muncesc, nu sa imi ia cu zece maini ca sa muncesc eu mai mult si pentru impozite. ca mi se rupe curu de scoala de stat, de spitalu de stat, dar pula, tot eu le platesc si pe alea. cacat, vorbim la pereti

  • maria spune:

    Voi sunteti exemplul cel mai clar al efectelor lipsei de educatie. Cel mai trist e ca cei 7 ani de acasa impreuna cu genele mostenite de la parinti isi pun amprenta asupra personalitatii si comportamentului individului nu doar pe perioada aia de 7 ani, ci le marcheaza viata. Daca nu era invatatorul, voi nici macar nu stiati sa scrieti sau sa cititi – cei drept nu ar fi fost o catastrofa. Vai si amar de tara asta, daca voi sunteti viitorul – pitipoance, golani, borfasi etc.. Un singur lucru va doresc ca voi, familiile voastre si copii vostri sa „culegeti” laurii „judecatii” voastre. Si daca s-ar putea sa nu va mai dati copii la scoala, pt ca e pacat sa piarda atatia ani si sa nu invete nimic. Ceea ce demonstreaza prostia – a nu se confunda cu ignoranta – este faptul ca profesorii prin lege au avut salariile majorate cu 37% nu 5o% – stim e „grele” informatiile astea pentru niste oameni atat de „destepti” – dar prin ordonanta de urgenta a fost AMANATA adoptarea acesteia. Asa ca dragii mei interesati-va inainte sa va revarsati „intelepciunea”.

      • Carmen spune:

        there’s more: ”copii vostri”, si recidiveaza cu ”nu va mai dati copii la scoala”.

        TU, maria cu m mic, esti exemplul cel mai clar al unui sistem defectuos de educatie.

  • mhm spune:

    faptul ca ai auzit de integrale nu e cumva exact rolul predarii lor? nu cred ca s-a inventat un test „copchilu asta de 2 ani e super coi in literatura, sa faca asta, plodu’ istalalt e bun la numarat cacaturi, sa faca integrale etc”

    d-aia cred ca facem toate inutilitatile enorme, ca sa vedem la ce dracu ne place sa ne aplicam. + face posibila si conversatia intre specialisti de mai multe domenii. Asa, un fizician stie ca String Theory e un nod gordian, asa tu stii ca o culme greu de depasit in viata „e ca o integrala, frate”, asa stiu si eu ca scriu ca pula (biologie).

    • Radu Post author spune:

      mna, cred ca deja la integrale se depaseste limita de cultura generala si se intra adanc in inutilitate, pentru oricine nu are de-a face cu domeniul. 99% dintre oameni. si nu zic ca nu-s importante. zic ca nu e mare cacat sa predai idioteniile alea.

      • Calea spre spital spune:

        Te contrazici singur…

        Oricum, eu stiu ce e aia o integrala si stiu sa mai si rezolv. Adevarat, nu asta imi aduce asa o multumire de sine, totusi nu inteleg de ce esti asa revoltat pe partea asta si de ce ti se par inutilitati. Mai degraba s-ar putea spune despre tine ca esti atras de zona… inutilului, pentru ca esti aproape unui vizionar, care scrie(in stare sa-i judece si pe muncitorii care pun caramizile in zid:))… adevarat ca nu atat de suferind ca Eminescu, insa nu cred nici sa apara vreo carte dupa moartea ta, coaie, pentru ca s-a scris destul in lumea asta. Stii tu bine de ce esti revoltat, fiecare se revolta pentru a-si salva personalitatea.
        Am totusi impresia ca si coaiele tale au legatura cu integralele, pancreasul, cucul, iar stiinta e cam singura care ne tine, altfel..ce…vrei sa murim toti cu pixul in mana si cu viziuni? Uite ca nu suntem toti ca tine, dar de ce ne dezaprobi, pustiule? Inutilitate, auzi tu… :)))

        • Calea spre spital spune:

          si te-as mai intreba daca-ti mai curge sange de la cuiele alea.

  • valeria spune:

    :) degeaba ai inteligenta peste medie , stimate ” auctore ” , daca o folosesti in mod tembel . sau doar pentru a scrie in raspar . ca sa scoti din gropi alti tembeli . n-am intalnit un singur articol pozitiv . sau vreunul care sa propuna o solutie . unul , macar .

    • Radu Post author spune:

      uite o solutie: impusca-te.

      • hm spune:

        haha. Aia cu sunt complet de acord cei care sunt complet de acord cu mine ai furat-o de la adi georgescu de pe blog. sa mori tu daca nu zici ca el a furat de la tine!

        • Radu Post author spune:

          habar n-am cine e adi georgescu. tot ce pot sa spun e ca nu citesc bloguri, nu e o chestie atat de ubergeniala incat sa ma bat cu pumnu in piept ca as fi singurul din univers care a putut s-o gandeasca. mi-a trecut aseara prin cap si mi s-a parut hazlie.

          • hm spune:

            eram sigura ca o sa zici ca nu stii cine e adi georgescu. dar bineinteles ca stii. nu de pe blog. e unu care scrie la gsp(stiu, nu citesti) si e foarte talentat. chestia nu e vreo genialitate, a zis-o un comentac de-ai lui: «CONSTAT CĂ NU EŞTI DE ACORD CU CEI CARE NU SUNT DE ACORD CU OPINIILE TALE». recunoaste cacam seamana.

          • Radu Post author spune:

            nu citesc gsp, nu citesc bloguri, nu ma intereseaza folbalul, nu stiu cine e adi georgescu, si in situatia ipotetica in care, doamne fereste, m-as apuca de citit bloguri sigur n-as citi si comentariile. acum o sa spui ca nu sugi pula, dar bineinteles ca o sugi.

        • mhm spune:

          deci, aici era juma’ de interjectie. i sue u big time

    • leana spune:

      Sa ma ierte dumnezeu, dar daca tu chiar cauti SOLUTII pe un site ce se autodeclara sus si tare pamflet …

      • Calea spre spital spune:

        :))))))))))))))) Se autodecalara dar nu este!
        Ar vrea Radu sa scape usor cu ideea de pamflet stampilata pe frunte. Ar vrea :)

        • mhm spune:

          bine, ma, baga-l la subminarea bunului simt si a hipsterilor

      • namtab spune:

        nu te mai iert azi leano!
        Am tot iertat toti cretinii si uite unde s-a ajuns.. vi-l trimit din nou pe Fi-miu care de fapt sunt tot Eu, a doua oara.

        pocaiti-va si caiti-va!!

  • Buha Neagra spune:

    Las` ca are guvernul solutii si atitudini pozitive. Nu una, mai multe! Si toate bune.

  • Volpone spune:

    nu stiu, gogule, la ce scoala ai predat tu psihologia de-a 10-a, dar presupun ca-i una din cele de prin buricul bucurestiului… unor odrasle binecrescute de corporatisti.
    Altfel nu-mi explic de ce ti s-a parut tie asa usor. Si eu am predat, tot in practica, unei clase de a 8-a. Dar in mediul rural. Am pornit de la zero cu ei. Pazitorii aia de capre nu stiau nici macar cate grame are un kilogram!! Pulamea, le-am dat o lucrare, si desi majoritatea raspunsurilor erau SCRISE PE TABLA, ei tot copiau pe ascuns din caiete. Mi s-a facut o milaaa :) .
    Si e greu sa te tii de capul copiilor astora. Sa te strofoci cu ei, sa fii creativ, sa-i motivezi sa invete, sa retina ceva. Iar profesorii lor reprezinta majoritatea cadrelor didactice ( aia care nu fac pregatire…aia care predau in grupuri scolare de profil tehnic/tehnologic, sam-uri…aia de la sate etc.). Si zau daca se merita sa-ti scoti peri albi cu elevii astia ( care, fie ca ne place sau nu, vor ajunge coloana vertebrala a romaniei ) pe un salariu de 7 milioane, intr-un sistem care nu e decat bataie de joc.
    Long story short, profesorii de gimnaziu si liceu in niciun caz nu-s o categorie inutila. Ca doar se stie, educatia e aia care impinge civilizatia mai departe. Si nici o treaba usoara nu e, coitse.

  • paparuda spune:

    @andrea: Integrala e aia ce-ti bagi in pizda cand n-ai ce altceva sa-ti bagi. Cum ar veni, cand esti trista si nefututa…

  • D. spune:

    Nu reusesc sa pricep de ce se pune semnul egalitatii intre existenta profesorilor si educatie in general.De aici porneste toata falsitatea argumentului in favoarea acestora, desi evidenta ne contrazice atat cand vedem absolventii cat si cand vedem pe majoritatea profesorilor deschizand gura.
    Educatia institutionalizata asa cum o stim noi astazi pe aici a fost creata pentru alfabetizarea maselor, punct. Nu pentru „educatie” inalta, nu pentru integrale, nu pentru a crea intelectuali.Astea au venit pe parcurs, odata cu pretentiile socialiste , de „bine comun” ale statelor asistentiale. „Sa fim cu totii intelectuali!” „Creatia” de intelectuali nu se poate face cu metodele predare-„invatare” de tipul „umplem carnatii” cu informatie. Cei care reusesc sa fie intelectuali astazi, o fac in pofida sistemului (care mai degraba inhiba cu totul dorinta naturala si innascuta a copiilor de a invata) si nu datorita lui.
    Prin urmare sistemul scolar in sine este un esec deoarece doreste sa obtina ceva utopic si vazand din practica faptul ca nu prea ii reuseste ba dimpotriva, in loc sa se indrepte catre origini si sa isi cerceteze propria paradigma , ii da inainte cu socialism schimband doar diverse forme fara fond. Scoala nu este educatie, profesorii nici atat. Scoala este doar o institutie creata dupa un model militarist de origine prusaca, care fara sa evolueze ca fond isi tot impopotoneaza forma si isi aroga pretentii si idealuri absurde, ireale. Ca forma de organizare ea intra in clasa sistemelor inchise de tipul inchisoare, azil, unitate militara, manastire deoarece are aceleasi reguli : a cere permisiunea pentru bea, pentru a te ridica in picioare, pentru a vorbi, pentru a merge la toaleta, uniformele, timpul alocat pentru a sta jos si a „studia”, pauzele de recreere supervizate in curtea institutiei. Astfel fiind construita, ea faciliteaza si exact tipul de socializare din cadrul sistemelor inchise controlate. Nu voi face o critica a acestor sisteme, dar poate considera un om cu toate mintile la el ca in acest fel se produce actul educatiei, asa se „produc” intelectuali si specialisti? Desi atat logica elementara cat si realitatea efectelor produse de sistem il contrazic?

    De fapt exact asta remarc ca a reusit scoala: sa inhibe orice urma de gandire critica si sa va faca sa inghititi nemestecate tot felul de sloganuri si „axiome” pe care le reproduceti drept ipoteze in argumentele voastre.

      • shotaie spune:

        la fel si asta: ‘carmen se fute pe tzigari’

  • basil spune:

    Nu esti decat un mare diletant si ca toti diletantii vorbesti doar in mare ,superficial dar colorat despre o gramada de lucruri, cea mai penibila din gura ta fiind sociologia. Tu ‘le ai’ si la politica, si la invatamant, sociologie, femei, muzica,saorme si asa mai departe.Nu puti a profesoras de la tara?! Micutule, scoala in primul rand exerseaza creierul,mintea, pe invatare,pe sinteza,boule, de-aia te invata teorema lui Pitagora si legaturile covalente,ca sa iti exerseze scapacitatea de sinteza, de deductie,logica si esenta,adica lucrurile care definesc omul.
    Esti un morman de prostie crezand ca in scoala trebuie sa inveti doar un singur lucru si exclusiv pe ala.Asa sunt americanii.Ei au eticheta de utilizare si pe scobitori,ca nu au invatat generalitati in scoala.Ei sunt imbecilii aia care scriu pe retrovizor ca obiectele par mai apropiate decat sunt.
    Perfectionarea se face in facultate,pana atunci se exerseaza mintea si se cern preferintele.
    orice sportiv,tenisman,fotbalist,atlet,hatlerofil incepe incalzirea cu aceleasi miscari:gat,trunchi, umeri,genunchi etc apoi pe ce e el specializat.
    Iar despre femeia aia,nu ai tu de unde sti ca ea a crezut sau nu aia 50%,ea a ales sa faca ceva ,sa arate ca nu sunt toti niste labari care accepta marlania sau care chiar incearca sa o interpreteze ca tine,te folosesti in cazul de fata de marlania politica pentru a-ti pune in scena niste idei proaste,sa pari destept.
    Prostul,ce nu poate intelege,are tendinta de a distruge.

    • mUiEelapachet spune:

      mat! (de la sah mat!)

  • Gabitza spune:

    @D. calmeaza-te.
    In primul rand tu nu te-ai circumscris subiectului, combatand in aer despre universitati particulare.
    In al doilea rand fiecare e liber pe lumea asta sa adopte ce ideologie doreste. PAREREA MEA este ca statele cele mai puternice din lume dar in acelasi timp si democrate, au fost conduse in spiritul pastrarii activelor cele mai importante in interiorul granitelor.
    Ma opresc aici, o zi buna.

  • utiscinteianu spune:

    „Motivele sunt cretine
    Duduia se plânge că în campania electorală s-a promis că salariile profesorilor va creşte cu 50% şi că ăia nu s-au ţinut de cuvânt. Nu-mi vine să cred că cineva a fost atât de idiot încât să creadă promisiuni electorale. După 20 de ani în care nu s-a ţinut nimeni de ele.”
    Nu. Legea este in vigoare. S-a adoptat legea conform careia, salariile profesorilor cresc cu 50%. Femeia nu cere sa se indeplineasca o promisiunea facuta in campania electorala, ci un drept constitutional de care nu se bucura.

  • A spune:

    Intrebare capcana :

    Radu, tu iubesti animalele ?

  • TutorialePc spune:

    Sincer, pe langa articolele tale, zoso.ro e copil minciuna. Nu vreau sa te laud sau sa il bag pe el ami jos, dar la articloul asta ai un 10 MARE de la mine (asta ca sa fiu si eu in ton cu articolul, ce dreaq).

    Ai dreptate, ca daca vrei ceva trebuie sa muncesti si nu sa stai cu mana intinsa sau crezi ca totul ti se cuvine.

    Poate asa o fi pe la o varsta mai inaintata nu la a noastra deocamdata (sper sa nu ne lase organele indiferent de care ar fi ele), oricum eu zic macar 5% sa privesti si din perspectiva unei persoane de peste 37 chiar 40 de ani.

    Daca chiar ai analizat si situatia asta, atunci numai bn si chiar articolul asta m-a dat pe spate la ce gandirea ai in corelatie cu articolele precedente. (Traiasca Google Reader vs Google Chrome :D )

  • fixxer spune:

    Bai da de unde plm aveti voi certitudinea ca in invatamant nu se munceste si treaba e simpla? Ca aia nu merita bani buni doar pt faptul ca au grija 8 ore pe zi de orataniile zamislite de nevestele domniilor voastre, da-ar sfintii in 3 generatii sa nu mai stie neamu vostru sa citeasca, tu-va-n gura de idioti..

  • cambe spune:

    Proasta aia a zis – Beau DECAT apa si ce pula mea mai bea? Beau DECAT? Cum pula mea sa nu fie DECAT retardati in parlament cand la alegeri voteaza DOAR cretinii si retardatii. Iar cei care il critica pe autorul postarii, iar comentariile le sunt acceptate, sa nu uite regula democratiei noastre de cacat : eu scriu FUT pe garajul tau, tu scrii FUT pe garajul meu deci ce scrie pe garajele noastre?:))))

  • valeria spune:

    hahahaha ! dupa dvs , domnule !

  • un baiat spune:

    radu… esti un idiot egocentrist.

  • Parker spune:

    Uite de asta mi-am bagat eu pula in scoala si am stat acasa linistit invatand programare, si chiar ma gasesc des cu darlaul ala de profesor de informatica, si imi place cand il vad ca nu are bani de autobuz, ca ma tinea numai in 3 pentru ca nu eram la subiect si ii dadeam peste nas.

  • Gica Contract spune:

    Ba, de la Adina citire nu mai fu un asemenea aflux de cetitori-opiniatori. Si io’s profesor, si io-s destept, si io am 2 joburi, prof si altceva in plus, nu ma plang de criza, ca traiesc destul de bine, desi muncesc mult, asa ca Radu are dreptate, macar partial. Daca esti tanar prof si nu faci altceva decat sa te plangi ca Base e rau si de aia nu poti tu sa bei Cola in fiecare zi, esti bou! Du-te si cauta-ti inca un job, chiar si part-time, ca se gasesc. Mai greu, dar se gasesc. Esti prof de muzica? Canta la nunti! Esti prof de desen? Fa-te grafician la un ziar! Ti-e rusine, ca „e sub demnitatea ta” sa faci munci de-astea? ESti bou! Mori de foame!

  • c0kalAr spune:

    O chirie incepe de la 90 de euro (intr-o garsoniera de 12 m patrati). Radule, daca nu faceai scoala stiai cat reprezinta 12 m patrati?
    90 euro, fara sa mai punem la socoteala intretinerea. Deci 90 de euro, la 4,3 lei cat e acum euro, in lei vine cam 387 lei.
    Radule, daca nu faceai scoala, stiai cum sa transformi din euro in lei?
    Deci 387 fara sa mai punem la socoteala curent, telefon, apa, alte utilitati. Deci pe undeva la 500 ron ajungi lejer.
    Apropo, fara scoala, stiai sa faci adunarile alea simple?
    A, nu te-am intrebat, fara scoala, stiai sa scrii chestiile astea pe blog? Ca ai recunoscut ca ai facut scoala, deci nu esti autodidact.
    Deci 500 ron din salariul de 600 se duc pe LOCUIT! Iti mai raman 100 (scadere, corect? o stiai fara scoala?).
    Dar organismul nu poate face toate functiile fara hrana. Ori in oras, hrana nu se gaseste pe gratis.
    Acum vin sa te intreb: CUM PLM SA TRAIESTI CU 600 ron????????? Acum pe bune, tu chiar gandesti???
    O fi pamflet site-ul asta, dar ba, sunt si niste limite.

    • Radu Post author spune:

      nu toata lumea sta in chirie. de-aia s-a inventat casa soacrei, iahnia, casatoria si pus banii la comun. ca doi oameni cu 600 de ron sa traiasca. si uite un sfat. de fapt doua.

      unu, suge pula.
      doi, citeste articolul.

      Eu cred ca toti bugetarii ar merita sa traiasca mai bine. ca salariile ar trebui sa fie mai mari si mai decente. Dar nu cred ca profesorii merita asta mai mult decat politistii, sau asistentii medicali sau soferii de la primarie. ba chiar mai putin, ca muncesc mai putin. e bine sau ai ramas la pula?

      • c0kalAr spune:

        Pai asa suna deja mai altfel. Nu ti se pare ca e o mica diferenta intre articol si raspunsul asta? Dar sincer.
        Si ca o chestie de „viziune”. Asta e cea mai mare laba cu bugetari si aia ce lucreaza la privat. Pai TOTI platesc la stat taxe si impozite. Dar scoala, spitalul, politia sunt institutii create de stat pt TOTI oamenii. La care teoretic te duci gratuit (ca s-a implementat idiotenia asta cu spaga oriunde, e creata de oameni, si e o tampenie). Dar diferenta mare nu e intre cele doua „clase”.
        Si chestia cu casa soacei, casatoria, tre sa ai si noroc. Ca altfel tot la chirie ajungi, pt ca 30.000 euro cat e o garsoniera, de unde frate pe cinstit…
        p.s. Nu am motiv sa sug pula. Nu te-am jignit, doar ca ai exagerat cu articolul asta, si ai ramas si din scoala cu cateva lucruri utile.
        p.s. 2. nu sunt profesor
        PACE

  • udi spune:

    am citit si eu articolul si parerile de mai sus. desi nu m-a intrebat nimeni nimeni concluzionez:
    profesorii si invatatorii din romania sunt niste slujbasi ineficienti ce ne paraziteaza noua veniturile. daca nu ar fii asa nu ar fii atatia prosti pe bloguri… mai sus, in notificari, se vede clar rata imbecilitatii din romania. cineva trebuie sa fie de vina, si daca nu vorbim de parinti…
    hai salut!

  • Bucifal spune:

    Coaie, m-am amuzant copios si ai dreptate, e o cretina, dar si tu esti cretin maxim. Adica sincer sa fiu, eu nici acum dupa ce am citit nu stiu exact cine pula mea e profesoara, invatatoarea… mortii ei… ce e asta si nici nu ma intereseaza, iar tu ai stat sa te uiti intr-un ziar de cacat sau la stirile alea si mai de cacat de la TV ca s-o vezi pe taranca aia puturoasa si pe deasupra, ca si cand n-ar fi fost de ajuns ca in timpul asta puteai sa faci ceva constructiv… gen sa te caci… ai mai pierdut inca o galagie de timp scriind un articol bun despre un subiect prost. Oricum, de apreciat ca mai sunt oameni care prefera sa-si formuleze singuri opiniile.
    Bafta!

  • bursucel spune:

    Sincer, mi-a placut articolul tau. Dar de vreme ce ti-ai permis sa o cataloghezi AGRAMATA pentru ca nu a folosit in context adverbul potrivit, fa si tu corectia de rigoare in textul tau – salariile VOR creste cu 50% – pana la urma si cordul subiectului cu predicatul tine tot de gramatica.
    P.S. Prefer sa ma injuri, sa-mi stergi comentariul, doar corecteaza! Altminteri ramai la faza de lup moralist…

  • bursucel spune:

    N-am facut greva foamei, dar vad ca am papat o litera… mea culpa… ma legam de ACORDUL subiectului cu predicatul. ;)

  • Mona spune:

    Ce mă calcă pe nervi când aud de tanti asta e să mi se spună că luptă pentru o idee, pe unde mă duc ăsta e subiectul zilei și se găsesc mereu câțiva papagali care să susțină asta. Învățătoarea lu pește prăjit nu luptă pentru nici o idee, greva foamei e hobby-ul ei cum e la alții modelismul sau săritura cu parapanta. În primăvara 2008 a mai făcut o dată greva foamei pentru că i se tărăgănase lu’ ta-su nu știu ce proces. Se găsesc articole pe net și despre greva ei precedentă, parcă în Gazeta de Olt. Cred că problema ei nu e că e proastă sau credulă, ci că e bolnavă la cap și masochistă, iar ceea ce îi face presa acu băgând-o în seamă e o labă la propriu, nu doar la figurat.

  • Euu spune:

    Ma dar de ce sa se spanzure eu am o idee mai buna…sa-si cumpere un pistol sau o grenada(daca are de unde grenada) si sa se duca la vantu,patriciu,videanu sau care pula mea o mai furat tara asta si sa se arunce in aer cu el sau cu ei daca poate prinde mai multi,ce pula mea e asa de greu…nu mai recomandati la oameni sa se sinucida fara folos macar sa se sinucida cu un scop acela de a extermina pe dobitocii astia

  • Alecsnokia spune:

    Ca sa nu fie comentarii asupra situatiei in care comentez=> Parintii mei sunt invatatori, iar eu probabil voi fi profesor in vreo 2 ani.

    1. Nu mi se pare corect sa se arunce cu noroi in invatamant. Bine, toti ne dorim sa ii luam la bataie pe unii profesori uneori, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se chinuie cu un salariu de cacat.
    2. Se vorbea mai sus ca nu sunt bani pentru marirea salariala. Sunt pentru lucruri inutile precum o autostrada care nu se mai termina, sau un site complet inutil, eRomania.net(parca asa se numea proiectul).
    3. Atata timp cat in alte tari educatia vine pe primul plan,nu inteleg de ce nu ar fi normal sa fie asta o prioritate si in Romania. Se vorbea ca un sofer de autobuz si-ar merita mai mult salariul decat un profesor… Pentru sofer de autobuz nu ai nevoie decat de 4 clase si carnet de sofer. Pentru zugrav, poti sa fii analfabet si tot dai cu uneltele pe perete. Dar pentru a fi profesor trebuie sa tot dai lucrari si examene, timp de peste 15 ani.
    4. Si da, doamna aia nu rezolva nimic. Doar o alta stire fara sens, pe care o aud pentru prima data.

    Te salut si te felicit pentru pozitia in Zelist(de acolo am aterizat pe blog) !

  • Dragos spune:

    Ba nebunule: 1. De cand efortul intelectual il pui pe acelasi picior cu cel fizic? 2. ” Daca un tip care nu e indeajuns de bun sa ajunga informatician se face profesor” –- WTF? Si pe tine cine te-ar mai invata informatica copil fiind? Ai auzit de devotament, de daruire pentru munca? Iti dau un exemplu concret: Profa mea de mate a castigat n concursuri nationale si internationale. Preda la un colegiu mai mult decat modest si este din punctul meu de vedere un matematician cu un potential enorm. Putea ajunge ce voia basca ei! Prof. univ, cercetator, etc/// Dar dumneaei a ales sa ii invete si pe altii. A fost alegerea ei. Pentru unii e mult mai putin important efectul banesc. Si sa nu crezi ca barbatul ei e mare mahar si nu se plange de bani. Nu… are 400 de euro pe luna, o fetita, sta la bloc, o gramada de rude in diferite ramuri ale educatiei si culturii.

    • Radu Post author spune:

      de cand eu fac efort intelectual si mi se pare o mare laba. ca om care traieste din „efort intelectual” iti zic ca nimic nu e mai usor pe lume

  • iri spune:

    nu zic ca sunt de acord cu ce face tipa asta, in niciun caz. numai ca nu trebuie nici sa generalizam asa, la toata breasla. ca fara un invatator acolo poate nici nu am fi stiut sa scriem sau sa citim azi. da, ok, multi invata inainte sa intre la scoala, dar invata de la cineva care a fost la randul lui invatat si tot asa. la capatul sirului tot sta cineva care face asta ca profesie. da, sunt extrem de multi profesori care nu au ce cauta in scoli, dar sa nu generalizam, ca totusi de la unii chiar avem multe de invatat:)

  • Mihai spune:

    Ba..e bine ca are bani de tigari…

  • elenabarbulescu spune:

    mai, dar baiatu asta nu zice rau deloc! imi amintesc ca aveam si eu pareri similare in multe puncte, dar asta era pe vremea cand numitii profesori ma scoteau in fata clasei cu lectia neinvatata si ma enervau ingrozitor.

  • Adrnbss spune:

    sa fii profesor BUN nu e chiar asa usor..cel putin profesorii de licee care se respecta(in care invata elevi buni , evident. nu agricole sau tehnice) sunt NEVOITI sa urmeze niste cursuri, sa fie la punct cu tot ce e nou in materia respectiva. bineinteles ca profesorii de licee unde se intra cu medii de trecere nu o sa faca nimic altceva decat sa dea la copii cu cartea in cap si sa citeasca ziare.

  • Dragos spune:

    Ma copilule tu realizezi ce ai zis aici? Tu iti dai seama ca din cauza profesorilor tu in momentul asta poti scrie aici ceva, te poti face auzit fara sa rada o tara intreaga de tine? Nu mai manca atata cacat, sunt profesori nemaipomeniti care te invata lucruri pe care singur nu ai avea nici o sansa sa le pricepi si tu le iei in deradere numele, sa iti fie rusine ipocritule

    • Radu Post author spune:

      da-te in plm, ca nici sa sofez fara un instructor nu am cum sa invat, da asta nu inseamna ca ala e un inger pogorat sa-mi lase mie invataturi.

      tu, in schimb, din cauza genelor proaste esti idiot.
      cand e cu multumire, se foloseste „datorita”, prostule. gen : datorita faptului ca am pula mare am reusit sa o fut pe ma-ta. dar din cauza ca ea e curva, am luat sculament.

      intelegi? esti prost si te faci de cacat singur. normal ca un copil nu poate intelege chestii singur. dar foarte multi oameni ii pot explica. asta nu ii face speciali.

Adaugă un comentariu