Cacofonie

Cel mai ușor recunoști prostul din regulile lui mici, fără bază reală, pe care le respectă cu sfințenie.

Lunea nu dau bani. Dacă trec pe lângă o biserică mă închin. Oltenii mănâncă praz. Moldovenii sunt cei mai proști dintre oameni și în vărsători nu trebuie să ai încredere. Oamenii necunoscuți trebuie tratați cu respect în schimb.

Un om deștept acceptă un adevăr după câte argumente logice stau în spatele lui. Pentru prost adevărul e ceva prins de la niște figuri autoritare în dezvoltarea lui de prost și niciodată chestionat. Pentru că a venit de la niște oameni pe care îi admiră și în care are încreder: părinții, profesorii și rudele mai mari. Sau alți oameni pe care cercul lui inițial i-a considerat de încredere și spre care l-au îndrumat pe prost. Prostul nu se întreabă de ce crede ce crede. Nici nu i-a trecut prin cap că adevărurile lui, pe care le va da mai departe următoarei generații de proști pur și simplu au venit de la generația anterioară de proști și el le-a acceptat așa cum sunt. Pentru că e prost. Și că nimic din ce crede nu are vreo altă bază decât strat peste strat de proști care spun aceeași chestie.

Important nu e să afli dacă ce crezi tu e adevărat. Important e să îi combați pe ăia care te contrazic.

Prostul pseudointelectual are, pe lângă setul lui de chestii în care crede și nu se întreabă de ce, și un set de reguli care-l ajută la diferențierea oamenilor inteligenți, ca el, de ăia mai proști. E o chestie pe care o verifică mult înainte de a auzi vreun argument sau a înțelege ceva. Pentru că prostul pseudointelectual știe de mic că m se pune înainte de p și b și dacă cineva a scris 5 pagini de argument, argumentul lui e complet invalid pentru că la un moment dat a folosit cuvântul ”pulă”. Nu are cum să aibă dreptate pentru că se știe că doar oamenii needucați vorbesc cu cuvântul pulă. Și se știe că oamenii needucați nu au cum să fie inteligenți. Deci nu are cum să aibă dreptate. Se știe! Prostul se bucură și trece mai departe. A înfrânt din nou.

Și prostul pseudointelectual se oprește în formă. Analizează gramatica textului. Orice scăpare e dovadă de prostie. Orice idee este invalidată dacă forma nu se supune regulilor fără sens pe care le-a învățat el când era mic. Spre exemplu, acest paragraf este invalid deoarece orice prost știe că nu începi o propoziție cu ”și”.

Desigur, e clar că dacă un om pune i-urile aiurea la conjugatul lui „a ști” și ”a fi” e un analfabet care n-a citit o carte la viața lui. Sunt reguli care îți vin nativ. Îți spune bunul simț și vorbitul cu voce tare cum se scriu verbele astea. Dar multe greșeli gramaticale sunt doar dovezi de neatenție, repezeală și om care nu scrie ca meserie. Majoritatea oamenilor nu știu când se folosește aceiași și când aceeași. Pentru că e o regulă în plus de care nu au nevoie. E absolut irelevant. Au același sens.

În fiecare lună apare minim un imbecil care găsește o cacofonie într-un text de-al meu și o trântește mândru de asfalt ca dovadă supremă că eu sunt un idiot, tot ce spun e irelevant și el e mult mai deștept decât mine.

E O CACOFONIE ÎN TEXT, INCREDIBIL!

Prostul a învățat la școală că cacofoniile trebuie evitate și o face. Nu se întreabă de ce, dar se simte brusc mândru de el și superior când cineva nu respectă regula lui mică.

Eu nu o respect. Motivul e atât de simplu încât chiar și un prost care vânează greșeli gramaticale ar putea să-l înțeleagă.

Cacofonia nu este o greșeală gramaticală. Este o chestie de stil. Ca pusul coatelor pe masă la cină. Și la fel ca orice chestie de stil, ține de anumite interacțiuni formale. Evită cacofonia în discursul de acceptare pentru premiul de pseudointelectualul anului, nu când vorbim într-un bar.

Cacofonia nu este o greșeală de scris. E o disonanță care trebuie evitată oral, pentru că sună prost. Așa că care nu e analfabet, să citească cu voce tare, nu ar avea de ce să se împotmolească în ea în scris.

Să evit cacofonii aici e ca și cum mi-aș sufla nasul în batistă cu monogramă, la mine în baie.

E ca și cum mi-aș pune fracul să mă duc să duc gunoiul

E ca și cum m-aș abține să trag o bășină singur într-o cameră.

Aici textele sunt presărate cu muie, sloboz, pișat, felație, morena, coptură galbenă. Cât de prost trebuie să fii ca fix alăturarea ca la domino a două cuvinte care încep și se termină aproximativ cu aceeași silabă să te deranjeze, în pula mea?

Să știi multe reguli și să le respecți instinctiv nu te face isteț. Doar un robot prost, programat de mic să piuie la niște reguli de ale căror validitate nu s-a întrebat niciodată. Ce prost ești, observatorule de cacofonii. Cel mai prost dintre oameni. Și nu prost ca proștii ăia care nu știu care e capitala Chinei. Ăia sunt doar dezinformați. Tu ești genul de prost care nu știe de ce face ce face. Genul de prost care trăiește degeaba.

***

Comentarii (129)

  • hai davai spune:

    Eu incheiam cu „Muie”. :))

    • Emil spune:

      Traiful? – daca nu-s indiscret. Da’ chiar de fiecare data? Trebuie ca te-ai saturat.

  • required spune:

    Io, in prostia mea stiu regula care spune ca se scrie :”Majoritatea oamenilor nu STIE”. Atat am priceput din ce-ai scris. Sunt prost, in pula ta.

    • Radu Post author spune:

      da. stiu.

    • hai davai spune:

      Bă, pulă, ce prost ești!

      În primul rând, ascultă cum sună „Majoritatea oamenilor nu știe”.

      Băbește:
      În acest caz „Majoritatea oamenilor nu știu” se referă la un grup de persoane individuale. Adică, din acea majoritate, sunt câțiva indivizi care „nu știu”. Așadar, acordul se face la plural. Radu zice corect.

      Dacă Radu se referea la un grup anume, atunci spunea „Majoritatea nu știe”. Deci, acordul se făcea la singular.

      Aș veni și cu explicații tehnice gramaticale, dar mi-e teamă că te depășesc.

      Sper că Radu nu a luat de bună observația ta. M-aș întrista până la lacrimi.

      P.S. required, tu ai luat mot-a-mot regulile gramaticale de la școala sau din auzite, însă sunt sigur că nu vei înțelege nimic din ce am explicat mai sus.

      Pa!

      • Radu Post author spune:

        lasasem capcana aia acolo special. si am zis ca da, stiu cum e. era a doua capcana.

        • valentina spune:

          offf …ai upgradat un articol mai vechi de aici.Am avut mereu aceasi dilema cu cacofonia deaia imi aduc aminte.

      • ifcosmin spune:

        Ba, boule, ce prost esti! In rasa ta de idiot, intotdeauna se face acordul cu subiectul. Majoritatea oamenilor nu stie. Care e subiectul aici, ba, fraiere? Majoritatate sau oameni? Din cate stiu, inteligentule, in propozitia aceasta substantivul ‘oameni’ are functia de atribut. Majoritatea are functia de subiect.

        ESTI UNUL DINTRE PROSTII CARE SCRIU DUPA URECHE.

        • Radu Post author spune:

          majoritatea argumentelor tale este proasta.

          ai auzit de acordul dupa inteles? de ce ma faci sa vorbesc de forma lucrurilor, ca un mediocru? nu poti fi mediocru singur, undeva, in alta parte?

          • ifcosmin spune:

            salut. sunt un prost care nu stie sa dea pe google „majoritatea, acord dupa inteles” asa ca radu mi-a editat comentariul ca sa isi bata joc de mine.

          • Radu Post author spune:

            1. esti prost.

            2. nu e regula, e optiune de stil.

            3. exact despre tine vorbeam cand ziceam de prosti care accepta idei fara sa le chestioneze. academia e formata in principal din fosti turnatori basinosi si batrani care au ajuns acolo doar pe meritul de a juca sistemul si de a se da bine pe langa el. si atat. dar ce stii tu. ca nu te-ai intrebat niciodata cine cum si de ce ajunge in academia romana. tu doar stii ca aia sunt cei mai cultivati oameni ai tarii. ca asa ti-a zis tac-tu deci e adevarat. alt prost si ala, tac-tu.

        • hai davai spune:

          Ești prea prost. Ai mintea prea odihnită. Nu vreau să mă pun cu tine.

      • Emil spune:

        Babeste, vezi ca majoritatea oamenilor nu stie, adica cei mai multi oameni nu stiu, faulteaza logic afirmatia cum ca sunt cativa care nu stiu. Daca aia care nu stiu sunt o majoritate, sunt mai multi decat cativa dintr-o subinteleasa supermajoritate (majoritatea care nu stie si minoritatea care stie).

        Apoi, desi ce spui tu poate fi corect insitutional, nu inseamna ca e si logic. Majoritatile pot fi de orice natura, chiar si in randul oamenilor. Degeaba imi spui majoritatea nu stie o regula a gramaticii limbii romane, nu stiu exact la ce te referi pentru ca poate fi orice majoritate: a coafezelor, a bloggerilor, etc. Pe acelasi fir logic, majoritatea oamenilor (a coafezelor, bloggerilor, etc. care vorbesc limba romana, desigur) poate fi inteleasa ca o majoritate din aia de care zici tu ca se acorda in numar cu verbul. Logic, tata, cum spune si autorul articolului, nu cu dogme infulecate de-a gata.

        Si mie imi place sa cred, nu doar sa spun ca majoritatea romanilor suntem destepti, dar pana la urma, fiecare face cum vor. Limba romanilor sunt ale tuturor.

        • hai davai spune:

          ifcosmin și cu tine împărțiți aceeași minte odihnită? Pare că da.

          • Emil spune:

            Pare ca da?! Din primul mesaj nu parea ca ai dubii. Fii categoric, ce mama dracului, doar detii adevarul, nu te ramoli! La citirea textului n-am observat nicio greseala, pentru ca nu era niciuna, dar vazandu-te pe tine atat de agresiv am binevoit sa ti-o dau peste bot, frumos, elegant, cu bun-simt, prea mult, si logica.

            Acum poti sa plangi.

        • Emil spune:

          Consider-o o gluma nereusita si nu mai da apa la moara oamenilor sa te eticheteze ca fiind prost. Poti incepe prin a nu mai injura pe interent, anonim fiind. Da foarte, foarte prost.

        • If0014 spune:

          Uite, Emile, ia de-aici logica pana te saturi:

          Premisa ta:
          „Si mie imi place sa cred, nu doar sa spun ca majoritatea romanilor suntem destepti” = dpdv al inteligentei apartii majoritatii
          Premisa mea:
          Majoritate = Mediocritate = Prostie
          Concluzie:
          Esti un prost.

          Logic, tata, nu cu dogme infulecate de-a gata. Frumos, elegant, cu bun-simt…

        • loko spune:

          Esti sigur ca majoritatea romanilor „este desteapta” ?!? Sigur sigur?
          In textul lui Radu poti inlocui „majoritatea” cu „cei mai multi” si acordul la plural isi pastreaza intelesul. Poti chiar sa scoti „oamenilor” (subiect subinteles) si acordul ramane valabil. Daca nu defineste subiectul (oameni, bloggeri, coafeze) intr-o alta propozitie il poti acuza ca este echivoc dar nu ca a gresit acordul. In plus stiutul chestiilor este o caracteristica a fiintelor nu a majoritatii pepenilor/pietrelor/piunezelor. „Majoritatea dulapurilor este din lemn” dupa capu’ tau asta-i o propozitie logica.
          Are dreptate esti prost. Nu pentru ca nu stii gramatica ci pentru ca-ti lipseste logica.

          • Emil spune:

            Dulapurile nu formeaza majoritati, nu stiu cum vezi tu lumea. Poti spune multe, cele mai multe, foarte multe dulapuri, dar nu majoritatea lor. Dar sa lasam mobilierul si sa trecem la mase. O masa de oameni (sau de cani, farfurii daca-ti place cum suna, poftim) este sau nu este? Este.

            N-am spus ca este gresit majoritatea oamenilor sunt, dar mie nici majoritatea romanilor este nu-mi suna rau si nici ilogica. Oi fi facand parte din minoritatea (romanilor, se subintelege) care este. Suna bine, nu? Minoritatea sunt mai mare decat se crede, aproape cat majoritatea. Sau o fi mai bine minoritatea este mai mare decat se crede, aproape cat majoritatea? In caz ca n-ai subinteles, e vorba de minoritatea romanilor de care vrei tu, n-are importanta. Poti chiar sa adaugi minoritatii, sa vezi daca (minoritatea romanilor care vorbesc aiurea) este sau sunt. Eu zic ca este, dar nu minoritate, ci majoritate.

            Logic, te salut, nebunule!

          • Emil spune:

            … sa adaugi minoritatii „romanilor”…

          • loko spune:

            Conasule te-ai pomenit cu pula-n gura si incerci sa faci „deep-throat”. Daca asta-ti place ia de aici http://diacritica.wordpress.com/2009/10/28/majoritatea-o-gramada-de-o-multime-de-si-un-singur-predicat/.
            Incercarea ta de a creea confuzie este penibila.
            Ai dreptate totusi ca dulapurile nu formeaza majoritati, desi mie (opinie) nu-mi suna rau se pare ca folosirea substantivului „majoritate” nu este acceptata intr-o astfel de constructie. Vezi eu scuip nu-nghit!

          • Emil spune:

            Ba, esti si tampit, nu doar nebun? Mare semn de intrebare. Nu poti sa-mi lectii despre nimic cat timp crezi in dulapurile majoritare si minoritare, desi nu e total ilogic ce crezi. Dulapuri minoritare = dulapuri facute din lemn furat de minoritari sau dulapuri pe care minoritarii le colecteaza de la cei care se debaraseaza de dansele in Occident.

            Niste virgule tot mai inghiti. Te pomenesti c-oi fi coleg de breasla cu ala care „incheia cu muie”? :) Apropo, oare breasla inghititorilor de virgule si mui este susceptibila sau sunt susceptibili? Hai, cauta repede un link, doua!

          • loko spune:

            Esti un coclit trist, citeste ce-a scris asta in articol. Ti se cam potriveste, vanatorule de virgule!
            Vezi, eu scuip, nu-nghit! Acum pot sa-ti dau muie?!?

          • Emil spune:

            „Eu scuip, nu inghit, scuip, nu inghit”, Se numeste gargara, smechere, si, la cat de mult te lauzi cu dansa (cu garagara), nu m-ar mira ca muia sa ti-o autoadministrezi. Si cu asta-basta, nu te-ai plictisit sa fi luat la misto? Daca mai vrei sa fi luat la misto, cauta-ti unul pe masura ta, posibil un gargaragiu mancator de virgule si altele ca tine!

            Solamente mui bien, loko!

          • loko spune:

            Bah, m-am plictisit de tine. N-ai reusit sa asterni o idee coerenta in sapte postari. Dulapuri minoritare, majoritari prosti, vantoare de virgule, trolaj de om prost cu impresii, ar fi sumarul a ceea ce ai aratat pe aici.
            Uite, am mai gasit un link dragut ce ti se potriveste http://i.imgur.com/7Pgyppb.gif .

  • IonFiulPloii spune:

    unde mai pui ca prostul din textul tau mai arunca si un „si” ca sa evite cacofonia („ca si copiii”) si apoi extinde tot fenomenul pana la punerea „si”-ului dupa orice „ca”, fara sa realizeze ca evita un cacat cu un cacat si mai mare.
    in fine, tu traiesti, mai mult sau mai putin, din scris. n-am nici o treaba cu cacofoniile tale si da, prost e ala care sesizeaza asa ceva, dar ai si tu hibele tale in text. blogul tau e, la urma urmei, inca un spatiu in care iti exersezi scrisul, e tirul tau. si din 2007 pana acum ai tras tot cu aceleasi sageti. nici o modificare stilistica in discurs, sintaxa ta e la fel de ~7 ani de zile de cand scrii. prostu’ ca prost, dar tu esti un animal foarte special. esti cel mai plafonat om de pe fata internetului romanesc. te-ai oprit, vorba ta, la varsta-tinta de 14-17 ani. atata aveam si eu cand am inceput sa te citesc, doar ca acum am crescut, si textele tale is doar vag diferite tematic, insa ai aceeasi schema pe care ai invatat-o si tu cand erai mic, de-ti zicea profa ca orice text trebuie sa aiba introducere, cuprins si incheiere. acolo ai ramas cu scrisul, in clasa a noua. faptul ca tu traiesti aproape exclusiv din stilistica ta mediocra cu care ai strans 15000 de likeuri pe facebook si o enclava de tampiti care te apara in comentarii nu se datoreaza talentului tau, ci unui fenomen social asemanator cu cel al primatelor bonobo, care fut la comanda. asa ca mai las-o-n pula mea cu semnalarea prostilor, tu esti ciobanul astronomic al lor, tu traiesti din asta, ei pana la 30 o sa iasa din toate stereotipurile. tu ai imediat 30 si inca esti acelasi scriitoras cu sintaxa de clasa a noua.

    • Radu Post author spune:

      uu. stilistica mediocra. am plans putin.

      omul nu se schimba. e normal sa am acelasi stil de argumentare si sa urmaresc acelasi fir logic.logica era sanatoasa de la inceput, doar ca mai simpla. iar stilul, pula mea, a evoluat in mod natural. lent dar sigur. nu e altul, e acelasi dar mai complex. n-am cum sa fiu altcineva doar din cauza ca te-ai plictisit tu de mine. citeste si tu altceva.
      nu inteleg de ce vrei complexitate in sintaxa. complexitatea este in idei. iar ideile complexe pot fi exprimate in cuvinte simple. dar na, iarasi un mediocru care se impedica in forma, desi e atat de simpla incat ar putea si un prost ca el sa o inteleaga. dar nu, prostul de tine se simte dezamagit de simplitatea formei. incearca un rebus. sau un dictionar de neologisme.

    • If0014 spune:

      Pana sa ajung la fraza „…ci unui fenomen social asemanator cu cel al primatelor bonobo, care fut la comanda” aveam senzatia ca citesc aceeasi argumentatie cu cuvintele (scuze pentru cucufonie) altui prost care pierde esenta din cauza formei.

      Dar cand am citit de maimutele bonobo mi-am dat seama ca am trait toata viata sub un pietroi, crezand ca doar Bianca Dragusanu fute la comanda.

  • dl n spune:

    Pulica, daca ai ajunge sa vezi cat de limitat esti si sa nu te mai lauzi cu banalitati cretine pe care doar idiotii nu le cunsc, atunci mai ca ai avea un discurs acceptabil, dar din păcate te adresezi prostilor limitati care vad intr un limitat ca tine un om superior, ceea ce cel mai probabil e adevărat, doar ca esti groaznic de limitat si daca ai recunoaste asta ar fi ok, nu neapărat pentru tine, dar pentru ceilalti, care te cred superior, iar tu poti citi, face campanii pro citit, poate gasesti si asa public, mă îndoiesc, ori ceea ce contează e sa nu mai fii un prostovan limitat, asa ca citeste carti, nu ncerca sa le scrii înainte, cat despre textele astea cretine, le vei putea scrie si n viitor, sigur mai bune.

    • Radu Post author spune:

      n-am spus nicaieri ca-s infinit si omniscient. sunt foarte limitat. cam de 14 ori mai inteligent decat tine dar tot foarte limitat. daca ti se pare ca e autolauda in textul asta e doar din cauza ca esti un prost care vede totul comparativ. eu cand iti spun ca esti prost e o observatie obiectiva. nu spun ”uitati-va la mine ce destept sunt, nu ca acest prost”. spun doar ca esti prost. un prost incoerent.

      sigur, multe din discursurile mele sunt banalitati. poate in coconul tau de autosuficienta nu te intalnesti cu multi oameni care nu inteleg nici cele mai elementare lucruri. dar cu cat ajungi mai citit, cu cat intri mai mult intr-un domeniu in care ideile tale sunt expuse unei mase mari de oameni, cu atat observi ca o mare parte dintre ei nu inteleg lucrurile alea pe care tu le consideri elementare. si te asalteaza cu ele.
      discursul asta nu e ”uitati ce idee eminenta mi-a venit mie, admirati-ma pentru ce gand original am”
      discursul asta e ”uitati un cacat banal la mintea cocosului care, cu toate ca e evident, marea majoritate a oamenilor nu il stiu pentru ca sunt prosti”

      iar singurul motiv pentru care tu l-ai vazut ca fiind lauda unei idei nu prezentarea unei chestii care ar fi trebuit sa o stie toata lumea e ca esti un prost ciudos.

      da. spun chestii banale. da, spun chestii pe care un om normal deja le stie. dar oamenii normali sunt 1% dintre oameni. restul sunt maimute. nu am cum sa ma adresez oamenilor normali. sunt o piata mult prea mica. as muri de foame. ai vrea sa iti explic aici teoria mea despre scopul omului ca unealta a vietii? despre ce cred eu despre existenta spatiului in mai multe dimensiuni si cum explica asta divinitatea si omniscienta cand vezi infinitul de posibilitati ca o dimensiune intreaga si un tot unitar, nu ca o serie de alegeri? pula mea, 90% dintre comentarii ar fi ”lol ce-ai fumat” si in plus de ce dracu as impartasi eu gandurile mele intime, complicate, pline de dubii si explicatii tangentiale fara de care nimic nu are sens?

      ia gandurile mele pe care-s sigur. sunt simple. ar trebui sa le stie toata lumea. nu le stie toata lumea. ca stii tu ceva, nu face acel ceva banal. mai ales ca sunt putini. sunt niste ganduri pe care majoritatea nici macar nu le are.
      si pe care majoritatea din restul, spre exemplu tu, nu ar putea sa le astearna coerent.

      lumea nu e un loc de cacat din cauza ca oamenii destul de destepti nu-s ceva mai destepti. lumea e un loc de cacat pentru ca prostii sunt prosti. targetul meu nu e si nu a fost niciodata omul inteligent. targetul meu a fost mereu omul mediu-superior. ca aia sunt multi, relevanti si trebuie schimbati.

      nu e lauda. dar faptul ca tu o vezi ca lauda spune multe despre tine. ca esti un cacat ciudos care vede orice exprimare ca o cerere de atentie. un prost arogant care daca intelege ceva usor are impresia ca acel lucru este o banalitate. lumea nu se raporteaza la tine, si de-aia esti prost, pentru ca inca nu ai inteles asta. flit.

      • dl n spune:

        pula, ai scris prea mult, oricum, ideea e ca te a afectat, da ia si recunoaste mai misto ca esti prost si nu mai manca cacat cu ale tale conceptii infinit originale despre existenta, ok? n ai cum sa nu te crezi destept folosind tonul asta, ceea ce nu i grav, doar ca na, ziceam numai c ar trebui sa te vezi un nimic trist si sa nu te intereseze atat de mult prostii, caci sunt mult mai multi oameni destepti decat crezi. si chair de ar fi, nici sa te iei de prosti nu te duce undeva, doar te face un prost care e interesat de prosti, cam asta ziceam, cui dracu ii pasa de coerenta, doar scriu cacaturi pe un site de cacat. ceea ce i ok asa de dimineata, doar ca voiam sa ti zic ca esti un prost daca targetul tau sunt cei care ti citesc banalitatile, ca astia s prosti, si daca scri pt ei, in pula mea, esti prost. deci recunoaste te prost.

        • Radu Post author spune:

          eu scriu tu scrii.

          si nu. nu ma afecteaza. sunt foarte calm si relaxat. si nu scriu chiar pentru prosti. ti-am zis. dau prostul exemplu pentru ala putin mai sus, caruia nu-i vin idei dar are capacitatea sa inteleaga.

          mai exact, comentariul ala lung nu a fost pentru tine. tu esti prostul care nu intelege nimic. dar un privitor al dialogului ceva mai destept decat tine o sa inteleaga din el cum, cat si de ce esti tu prost. pe tine nu te ajuta cu nimic dar folosindu-te ca exemplu, un om neretardat o sa inteleaga ceva. cum dracu sa ma afecteze ca predau despre prostie si unul a venit sa fie exponata, ca sa inteleaga intreaga clasa? chiar ma bucur ca ai aparut pe aici sa te faci de cacat. multumesc.

          • dl n spune:

            imi pasa asa putin, ratatul pulii, pare ca nu, folosind cuv asa grele, da cam asta e nivelul, hai sa ne injuram si sa parem mai destepti, ceea ce i f valabil intre prosti. si recunosc ca s prost postand unui prost, tu nu poti asta, deci du te n ma ta si suge o, asa ca poate te am depasit in argumente inteligente gen astea folosibila pe cacatul asta pentru cretini, ca daca tu vezi inteligenti in cei care ti inteleg cacaturile banale, at esti deosebit de laudaros cretin, asa cum ti am zis, deci da te n sloboz si continua sa fii ala mai cu argumente- gen ma ta i proasta, da nu cred ca se merita, faza e numa asta- scrii chesti cretine pt prosti, si ar trebui sa recunosti ca esti prost facand asta, nu sa te caci pe tine cum ca ai fi destept si publicul tau unul cultivat, sau cel putin istet. atat ziceam. si degeaba te transformi si incerci sa ti gasesti scuze si sa te bati in argumente cretine, dai elcti, da te n pula mea de tristalau care nu se poate recunoaste un prost care scrie rahaturi pt prosti, asta pt ca e prea prost sa si dea seama.

          • Radu Post author spune:

            ti-am dat rusine pe internet. nu plange, ca esti anonim. nu te arata nimeni cu degetul pe strada pentru asta. dar la cata ciuda ai in tine, sigur te arata cu degetul pentru alte chestii. bag mana in foc ca esti un om penibil

          • dana spune:

            „mai exact, comentariul ala lung nu a fost pentru tine. tu esti prostul care nu intelege nimic. dar un privitor al dialogului ceva mai destept decat tine o sa inteleaga din el cum, cat si de ce esti tu prost.”

            Cata speranta…

          • E. Cioran spune:

            Ba, tu te autofagotizezi pe aici, ce cacat? Lasa comentariile pentru comentaci profesionisti!

        • loko spune:

          Bai n, de curiozitate, tie-ti place Octavian Paler? Adica ce-a scris OP.

      • . spune:

        Radu, te iubesc!:))

      • Fata cu cadelnita spune:

        Misto. Doar atat. Schopenhauer decat. :)

        • iordi spune:

          ai castigat niste Internet din partea mea:))

  • asdf spune:

    Prostul maxim si cu pretentii se recunoaste dupa:

    1. Pune „si” intre cuvinte care produc si, mai ales, care NU produc o cacofonie.

    2. Crede ca cuvantul „cacofonie” vine de la „caca”, si doar cuvintele care impreuna produc ceva gen „caca”, produc si o cacofonie.

    • closcutz spune:

      Oricum toti suntem niste producatori de cacat.Mancam un mar frumos,rosu si il transformam in ceva maroniu urat mirositor.Cam asta face omu.Deci e logic sa transpunem cacatul si in scris prin cacofonii

  • Claudiu spune:

    Ce-ar fi sa ne indoim de orice chestie in fiecare zi ? Sa incercam sa argumentam/demonstram la cafeaua de dimineata toate axiomele, de exemplu. Tot un fel de prostie poate fi si asta, ca orice extrema. Sa aleg sa reinventez caramizile, sau sa m-apuc dracu’ sa ridic casa ? E bine sa fie diversitate, de indoiala „inteligentilor” profita „prostii” hotarati, e o simbioza profitabila pt ambele tabere.

    • Radu Post author spune:

      bai, axiomele alea stii ca au o demonstratie. ar fi trebuit sa te indoiesti de ele in clasa a 5-a cand le-ai invatat si le-ai inteles, nu acuma. nu ma refeream la ele, plm, tre sa ai incredere in niste oameni pe baza unor argumente logice, acceptand un grad de eroare. eu nu inteleg electricitatea da stiu ca sunt oameni care o inteleg. ma refer la chestii de genul de ce sa vorbesti cu cineva la plural doar pentru ca e batran. genul asta de chestii trebuie chestionate. de ce trebuie sa platesti impozit la stat? de ce spun toate pizdele ca vor un baiat amuzant? sunt ateatea bullshituri care functioneaza pentru ca nimeni nu se intreaba de ce. homeopatie, suplimente cu vitamine, biserica, sosetele pereche, pula mea, orice.

      • E. Cioran spune:

        sa nu uitam biserica si religiile in general!1 unu!1

  • Claudiu spune:

    de acord cu ce mi-ai raspuns, mai putin cu definitia axiomelor: „AXIÓMĂ, axiome, s. f. 1. Adevăr fundamental admis fără demonstrație, fiind evident prin el însuși. 2. (Mat.; Log.) Propoziție luată drept punct de plecare sau considerată fundamentală într-un domeniu și pentru care nu se cere demonstrație. [Pr.: -xi-o-] — Din fr. axiome.”

    • Radu Post author spune:

      da, carenta de-a mea. plm. aveam un profesor de matematica care la astea ne spunea ”ma baiatule, iti spune bunul simt ca asa e”. is obosit. axioma, teorema, acelasi cacat. ai inteles tu ce vreau sa zic.

  • Claudiu spune:

    si nu, nu-i zici mosului in autobuz „sugi pula, tataie, aseaza-te in locul meu, futu-ti cistosii ma-tii”, nu poti chestiona orice

    • Radu Post author spune:

      eu am intalnit destui batrani prosti incat sa nu respect automat un om doar pentru ca e batran. sigur, daca il vad ca ii e greu sa stea in picioare, ii dau scaunu, da n-o sa ii zic dumneavoastra. empatia e empatie, respectul e respect. sa nu le amestecam.

      • Claudiu spune:

        m-a facut nesimtit o baba (pe care n-o observasem) ca stau pe scaun si i-am zis ca stau f comod :)))

        • Cineva spune:

          Eram la spital cu piciorul rupt ( fractura de tibie ) inca nebagat in ghips, asteptam in fata camerei de radiografie si stateam cu piciorul pe un scaun de langa mine. Ca nu eram acolo in scop de distractie era evident pentru orcine, dar o baba cu aspect de la tara statea si se uita cu o ura sincera la mine, si dupa 5 minute de holbat insistent ma intreaba ca de ce eu ocup 2 scaune. I-am spus de ce si ca raspuns a facut o fata de „asa si?” si cu o scarba in voce „ah..”. Sa respecti pe cineva pe care nu cunosti pentru un motiv irelevalt cum ar fi varsta e pura prostie.

    • hai davai spune:

      Ba da, zici! :))

    • kalumania spune:

      geniala asta :)))))))))))))

  • S-hit spune:

    Mi se pare reconfortant cum transformi o idee pe care as exprima-o in 3 cuvinte intr-o pagina de argumentatie completa,concreta si plina de analogii. Pe de alta parte,realizez cata munca de convingere trebuie sa depui ca sa faci o idee rahatabil de simpla accesibila unui prost. Asa ca incep sa-mi pierd speranta.
    Problema e ca prostul nu poate sa perceapa irelevanta micilor greseli pentru ca este incapabil sa faca saltul infinitezimal de incredere care vine odata ce prinzi ideea unei fraze. Deoarece nu prinde ideea unui mesaj,considera ca o technicalitate va invalida intreg mesajul. Ma intreb daca prostul si-ar schimba standardele daca ar intalni multi oameni foarte inteligenti vorbind cu pula,facand greseli gramaticale si cacofonii. Poate o mica vizita prin barurile pline de scriitori ar fi o revelatie. Dar in general,cred ca nu.
    In primul rand, nu va intalni personal multi,in al doilea rand nu va percepe cat de inteligenti sunt de fapt,iar multi din cei pe care ii percepe inteligenti sunt oameni de afaceri si politicieni,pentru care conteaza limbajul,scopul lor fiind in principiu sa acumuleze bani sau putere folosindu-i pe prosti.
    Pe scurt,nu vad nicio solutie pentru rezolutionarea acestei probleme,deoarece cauza principala porneste din una din proprietatile prostului,aceea de a nu capta ideea unui mesaj daca acesta nu e complet si concret.
    Desi problema nu va disparea niciodata,e totusi bine sa fie atenuata si transformata intr-o problema tolerabilia prin eforturi de convingere ca ale tale.
    Ca ultima idee,imagineaza-ti o lume fara oameni prosti,daca si cum ar functiona.

    • Mitel spune:

      Problema are rezolvare. Daca miezul problemei este lipsa gandirii formale/capacitatii de abstractizare – caracteristicile definitorii ale prostului – atunci solutia este ca prostul sa isi dezvolte gandirea formala.

      Asta-i desigur o solutie pur teoretica. Hai sa fim seriosi, pana ajungi la miezul problemei trebuie sa treci printr-o mlastina imensa de cacat: lenea intelectuala si valorile anti-intelectuale pe care prostul le-a introiectat din mediul sau social. Nu poti destepta un om daca nu vrea lucrul asta.

      Solutia adevarata ar fi sa distrugi cu totul clasele sociale in care infloreste ignoranta. Asta-i o chestie utopica…sau ma rog, distopica, depinde cum vede fiecare.

      • loko spune:

        Bai Mitel, daca prin a distruge clasele sociale intelegi sa-i elevezi pe cei din acele clase astfel incat statutul lor social sa se schimbe atunci este o chestie utopica (daca totusi reusesti creezi o noua societate, mai buna). Daca intelegi sa-i casapesti pe cei ce formeaza acele clase atunci chestia este distopica dar tine cont ca nu rezolvi nici una dintre problemele intrinseci societatii actuale si situatia se va repeta pe viitor. Multi dintre voi, feciori d-astia de-au avut norocu’ sa traiasca in tara asta cred ca ceea ce sunt li se datoreaza in exclusivitate si ca daca ar fi trait in Congo ar fi atins acelasi nivel de dezvoltare personala, mai ganditi-va.

  • Paul spune:

    Salutare. E primul text pe care il citesc de pe acest „blog”, nu stiu ce este exact, oricum m-am amuzat bine, ideea cu cacofonia e buna cu tot cu exemple, insa am si eu un exemplu fara sa te supere si sa faci aluzii la vedere sau nu la urmatoarea postare; un om care conduce corect in trafic, o sa dea semnal de dreapta sau de stanga si pe un camp pustiu, sau cand iese din parcarea subterana a unui mall, asadar comportandu-ne corect mereu si purtand centura de siguranta si in spate, ca D-zeu ii apara doar p-aia din fata, atunci putem sa evitam orice fel de probleme de viitor. Pace!

    • loko spune:

      Cine-i d-zeu asta de care vorbesti tu? Are un numar de telefon ca vreau sa-l contactez. De ce doar p-aia din fata si p-aia din spate nu?

  • Normalul spune:

    Întotdeauna am spus ca nimeni n are nici un merit pt ca s a născut mai devreme decât mine si e mai in virsta. Daca a trecut ca voda prin loboda prin viața, si n are nici o experiența de viața , n a realizat nimic, de ce tre sa l respect eu? Doar ca are cheratina depigmentata?

    • Paul spune:

      Sa nu respecti un batran e ca si cum nu ai spune saru-mana la femeia de serviciu, care este o femeie, deci merita respect, daca nu respectam aceste reguli elementare, doar pentru faptul ca este femeie de serviciu si nu are scoala ne trimite in secunda 2, la o diferentiere submediocra a oamenilor, doar nu om fi toti ingineri si director, prostia oamenilor nu trebuie judecata ci mai degraba inteleasa. Batranii ar trebuii respectati in primul rand pentru ani si modestia dobandita, acum bineinteles ca exista si batrani arogantia, care cer scaunul ca si cum si -ar cere dreptul, dar sunt multi batrani aflati cu durere de picioare si multe altele….

      • Radu Post author spune:

        e o prostie sa respecti un om doar pentru ce presupui ca stii despre el. respectul se castiga, nu e un dat la toti oamenii.

        • fanulumocanu spune:

          Ce-i aici , clubul oligofrenilor? Daca-i dai locul in autobuz unei babe, n-are legatura cu respectul pentru baba aia, de fapt respecti o ordine a lucrurilor, respecti niste conventii sociale care ne ajuta sa functionam ca societate.

          • fanulumocanu spune:

            Du-te-n pula mea centaure cu empatia ta pentru puiul de porumbel sau pentru mos. Gesturile alea tin de un comportament moral, nu de empatie. Ca daca salvezi puiul de porumbel din empatie , inseamna ca esti complet cretin. Uman dar complet cretin.

        • Paul spune:

          In concluzie dupa gandirea ta, daca m-as urca in tramvai simultan cu o persoana batrana ar trebuii sa sar pe scaun pentru ca batranul nu si-a castigat respectul fata de mine, pai la fel ar trebuii sa fac si cu ma-ta aia proasta cand sta la coada sa ma bag in fata ei , ca nu si-a castigat respectul, iar eu o cataloghez ca fiind proasta doar asa dupa aspect, ii mai dau si 2 coate in burta, ca nerespectul duce intr-un final la violenta, tocmai lipsa asta de respect fata de semenii nostri duce la ceea ce avem acum in tara, d-aia parcheaza si ala pe trecerea de pietoni, ca nu i-am castigat eu respectul… In fine, sper sa tragi niste concluzii

          • Radu Post author spune:

            uite, aici esti dobitoc. am explicat in text dar am sa-ti mai explic o data pentru ca esti dobitoc. e o diferenta intre empatie si respect. daca vezi un pui de porumbel cazut din cuib il iei si il pui la loc din empatie, nu din respect. ca nu vrei sa sufere un animal. la fel si mosul. il lasi pe scaun ca are picioarele futute si e si el un animal care nu trebuie sa sufere inutil. din empatie ii faci un favor. din respect nu faci favoruri ci dai cuiva ce i se cuvine. nu i se cuvine scaunul mosului. nu a facut nimic atat de interesant incat sa merite un scaun gratis. i-l dai din bunatate. empatie, cacatul ala pe care trebuie sa il ai fata de orice fiinta vie. capacitatea de a ajuta ceva daca acel ajutor este semnificativ pentru celalalt si efort minor pentru tine.

            si tara merge prost pentru ca oamenii nu inteleg ideea simpla de a nu provoca dezavantaj mare cuiva pentru un avantaj mic tie. si asta e din cauza ca sunt animale simple, nu din cauza ca ar trebui sa se ”respecte”. la fel ca si acest raspuns calm si prea explicativ pe care ti l-am dat. ti l-am dat din empatie, din mila fata de prostia ta. am facut un efort mic sa ajut un animal simplu ca tine. nu are nici o legatura cu respectul.

            intelegi? ar trebui sa intelegi, aproape am facut un desen.

        • Fata cu cadelnita spune:

          Mah, nust. Unii confunda respectul cu bunul simt. Io stiu numa’ ca respectul, politetea si alte astea…is un fel de prostitutie. La fel cum te pupa o matusa baloasa pe gura cand tu ai 4 ani, dar trebuie sa te prefaci ca-ti place, ca e ruda mai mare si o respecti.

          • kalumania spune:

            Fute-m-as in scaunele voastre din autobuz ! Pe blogul asta chiar nu mai merge nimeni cu masina personala !

  • fanulumocanu spune:

    Exact intr-o lume de-aia as vrea sa traiesc, in care fiecare idiot sa inceapa sa actioneze random sau pe baza raspusurilor pe care si le da singur dupa ce isi incepe propriile investigatii.
    Traditia, o obiceiul locului au un sens.

  • Normalul spune:

    Lasa locul din autobuz. N ai întâlnit nici un pensionar fără limita de timp,( adică cu mult timp liber), care se baga înaintea ta la rând, f grăbit? Ia atrage i atenția si roagă l sa stea la rând, si repede o sa ti servească replica: Golanule, nu ti ar fi Rușine, ca sunt om batrin?
    SI, apropo, paul, tu cati ani ai?

  • Mishul spune:

    Probabil tu trolezi in textul asta, ca asta e jobul tau. Dar daca pe undeva tu chiar crezi cate ceva din ce ai scris aici (partea cu cacofonia sigur ai mai spus-o), poate ca ar trebui sa te mai gandesti putin. Incearca sa ai o viziune ceva mai larga decat a elevului rebel de clasa a 6-a.

    Evident ca fiecare e liber sa faca ce vrea si sa vorbeasca/scrie cum vrea. Evident ca tu esti liber sa folosesti toate cuvintele pe care le cunosti exact in modul in care ai chef. Ca esti rebel. Esti liber si vrei sa iti profesezi libertatea. Whatever. Unii trec peste etapa asta la 18 ani, altii la 28 sau altii niciodata – ca in societate trebuie sa existe si ciudati de care se face misto.

    Dar hai sa ne gandim cum ar fi ca toata lumea sa faca asa. Cum ar fi ca toata lumea sa injure de 5 ori in 3 cuvinte? Cum ar fi ca nimanui sa nu-i mai pese de ce inseamna gramatica, lexic, etc? Chiar tu scrii in textul asta ca „treaba cu i-urile” e cam de neacceptat. Ah, deci undeva tragi si tu o linie. Dar poate ca unii nu trag acolo linia, ci li se pare corect sa scrie cu cati i au chef si sa desparta cu cratima „mie i-mi este cald” sau „frumoas-o” si altele. Inteleg ca pe ei ii consideri analfabeti, dar pe altii care fac alte greseli ii consideri de acceptat. Atata timp cat le faci si tu voluntar sau involuntar.

    Dupa cum vezi, daca lucrurile sunt lasate asa la subiectivitatea fiecaruia, in scurt timp nu o sa ne mai intelegem unul cu altul. Daca toti suntem rebeli si vrem sa demonstram cate ceva iesind din niste norme, in curand nu vor mai exista respectivele norme. Si ce facem? Probabil ca, in ani de istorie, oamenii au ajuns la concluzia ca fara niste norme stabilite riscam sa disparem, sa ne dizolvam in rebeliune si sa nu mai existam. OK, probabil ca n-o fi mare pierdere sa nu mai existe omenirea, dar pana una alta se pare ca s-a acceptat unanim ca fiecare din noi trebuie sa ducem o viata si sa ajutam la continuarea vietii pe Pamant in conditii cat mai bune.

    Tocmai de aceea si necesitatea unui comportament civilizat fata de persoana de langa noi (cunoscut sau nu). Civilizatie, nu respect. Tu confunzi lucrurile, voit sau nu, si introduci o notiune pretentioasa tocmai pentru a te plasa mai usor impotriva ei. Deci nu iti cere nimeni sa respecti necunoscuti, ci sa te comporti civilizat cu ei. Pentru ca a saluta, a deschide usa unei doamne sau a ceda locul unui om obosit nu inseamna respect, ci inseamna civilizatie. Evident, putem sa nu facem nimic din astea. Dar unde ajungem? Mergi mai departe in logica ta de rebeliune si miserupism + aplic-o la toata lumea, nu doar la tine…si vezi unde ajungi. Vezi daca mai e respirabila o societate in care toti sunt nesimtiti si li se rupe de celalalt sau de modul in care interactioneaza cu celalalt. Tu iti permiti sa fii asa tocmai pentru ca ceilalti din jur iti asigura un mediu stabil in care tu poti sa te comporti (cel putin aici pe internet) ca un copil obraznic, scapat din mana de parinti.

    • Radu Post author spune:

      am spus clar ca e o diferenta intre reguli gramaticale si reguli de stil. regulile de stil sunt circumstantiale. regulile gramaticale sunt importante in functie de cat de des te intalnesti cu ele. e irelevant ca nu stii o regula peste care in mod normal dai o data la 7 ani. da, e absolut normal ca trag o linie. e foarte clara. e necesar sa stii regulile de uz comun. cum e necesar sa stii tabla inmultirii si absolut deloc necesar, pentru omul de rand, sa stie functii derivate.

      iar argumentul ala cu „cum ar fi sa faca toti tot timpul” e o eroare de retorica de om prost. cum ar fi toata lumea sa injure tot timpul 3 din 5 cuvinte? ar fi naspa dar nu are nici o legatura cu ce am spus eu. e fix eroarea retorica de manipulare de tip panta periculoasa pe care o folosesc prosti gen Gadea. contraargumentezi ceva sugerand ca daca ceva devine permis lucrurile vor degenera spre acel lucru devenind regula, fara a argumenta cum acest lucru poate fi posibil.

      cu genul asta de generalizare si exagerare a unei instante de comportament poti contraargumenta orice.
      hai sa incercam cu alcoolul.

      alcoolul trebuie interzis. cum ar fi sa bea toata lumea alcool tot timpul? ai vrea sa traiesti in lumea asta? normal ca nu! deci trebuie interzis.

      cum sa dau un scaun la o baba in autobuz? cum ar fi sa dau toate scaunele toata viata la babe? sa nu stau niciodata jos? vrei sa mor de varice?

      vezi ce simplu e?

      nu imi dau seama daca ai facut-o intentionat, ca esti pervers sau accidental, ca esti prost.

    • loko spune:

      Unde a zis ma asta ca trebuie sa te adresezi unui mos cu ” Stai jos coaie” cand ii cedezi locul in autobuz?

  • Paul spune:

    Scriu aici raspuns pentru desteptul care ma face dobitoc, eu o iau ca pe o lipsa de respect fata de mine, tu ma faci pe mine dobitoc intr-o discutie in care tu crezi ca ai dreptate iar eu nu, pentru ca tu ai o logica si eu alta, asta rezulta ca nu esti destul de citit, sau dezvoltat mintal, mai pe romaneste nu esti copt, nu ai acel bagaj de cunostinte necesar sa te exprimi pentru oameni destepti si mai putin destepti sau chiar prosti, redusi mintal, idioti si dobitoci.

    Atunci cand eu cedez un loc unui batran sau unei doamne sau chiar copil, eu nu empatizez cu el, nu il cercetez si nu ii cer fisa medicala in prealabil.

    Proprietarul Bemveului are o mare lipsa de respect fata de mine cand parcheaza pe trecere, sau nu imi da prioritate, pentru el nu e un mare avantaj ca parcheaza acolo, avantaj e ca nu ii zice nimeni nimic, ca toti tac si inghit, avantaj e ca daca primeste amenda are cu ce sa plateasca, in schimb nu ma respecta e mine, se baga in fata mea, vine de pe drum secundar si se baga direct, nu are avantaj ci nu ma respecta.

    Ai facut desen artistic, plansa tehnica sau schita?

    • loko spune:

      Nu, gresesti! Te face dobitoc pentru ca el are logica si tu n-ai. Tu in schimb ai multe norme forjate in tine de anturajul tau. Unele sunt bune altele sunt proaste dar ce te face pe tine dobitoc este ca nu intelegi de ce sunt asa cum sunt.

      EMPATÍE (‹ fr.) s. f. Intuiție simpatetică, identificare afectivă, transpunere. În psihologie, desemnează un proces complex (perceptiv, intelectual, afectiv) constând în identificarea subiectului cu obiectul cunoașterii (îndeosebi o persoană) și în proiectarea stărilor proprii asupra acesteia din urmă, subiectul trăind în sine viața altuia. În estetică, se aplică unui proces complex (perceptiv, intelectual, afectiv) de raportare la obiectul artistic. A cunoscut o largă circulație în estetica romantismului (Novalis, R.H. Lotze, Th. Lipps).
      Sursa: DE (1993-2009)

  • sushimade spune:

    Stai asa, deci tu nu esti deloc vanitos? Toate textele astea sunt dorinta sincera si arzatoare de a educa prostii care mai au o sansa sa se destepte (un pic)? Meriti un premiu. Sincer.

    PS. Te rog, acum ia-ma la pula un pic, pentru ca merit.

    • Radu Post author spune:

      sunt un om foarte vanitos, dar vanitatea mea e in comparatie eu cu mine. incerc sa fac lucruri de care ma cred in stare dar pe care nu sunt sigur ca le pot face. si sunt foarte mandru de mine cand imi reusesc. imi place sa fiu apreciat. dar doar de oameni pe care ii respect si care conteaza pentru mine.

      restul sunt irelevanti. laudele unui om pe care nu-l cunosc ma lasa rece. nu am de unde sa stiu cum a ajuns la concluzia ca sunt super tare asa ca nu am cum sa ma simt bine ca el crede asta. la fel si insultele unui necunoscut, daca nu-s foarte bine argumentate.

      sunt un om foarte vanitos, dar nu, nu imi gadila orgoliul miile de cititori necunoscuti. e doar un loc unde-mi ordonez gandurile. si da, daca eu cred ca o idee e buna si utila oamenilor o spun de-aia, nu ca sa se uite spre mine.

      si da, sunt niste oameni pe care ii admir si cand imi spune unul dintre ei ca ii place ce fac imi gadila foarte mult orgoliul. dar daca imi spui tu, am sa spun doar multumesc si atat. nu o sa ma gadile cu nimic.

  • closcutz spune:

    Eu respect femeile cu tzate mari.Imi creaza un confort psihic

  • Alex spune:

    Totusi, nu ti se pare o binecuvantare faptul ca 99% dintre oameni sunt prosti? Sau, ca sa reformulez, ca 99% dintre oameni sunt traditionalisti care accepta tot felul de tampenii fara nicio judecata? Cunoscandu-i pe acei 99% (ca sunt pe strada peste tot in jurul nostru), nu te infiori putin gandindu-te ce ar putea produce creierul lor lasat singur in libertate? Nu, omenirea e dusa mai departe de o mana de oameni cu idei originale (nu neaparat bune) care se propaga in jos in societate in foarte mult timp. Si, la un moment dat, ideea aia originala devine o prostie aplicata mecanic de unul care nu intelege nimic. Freud scria la un moment dat ca ateismul/agnosticismul nu sunt pentru toata lumea si ca e foarte bine ca exista o majoritate credincioasa. Pentru ca daca le iei traditia se apuca sa umple locul ramas gol cu ceea ce produce creierul lor. And here be monsters…

    • Radu Post author spune:

      da, dar nu. pentru ca prostul alege o idee dupa cat de frumos suna, nu dupa cat de adevarata e. si repet. homeopatie ai alte idei care traiesc doar din cauza ca oamenii sunt foarte prosti. in teorie ar fi bine sa fie 99% prosti care accepta ideile celorlalti. doar ca ei promoveaza ca formatori de opinie prosti la fel de prosti ca ei. si iese un cerc vicios de idei proaste.

      • Alex spune:

        Te-ai luat si tu tocmai de homeopatie… Uite, ca sa fiu misogin, sa analizam o tipa care se omoara dupa homeopatie. Chestia asta nu-i face niciun rau ei, se distreaza cu niste bilute mici pe care le baga in gura si le inghite. Retractez, s-ar putea sa fie chiar si un folos pe undeva pe aici. Asa, dar ea in timpul asta face si alte lucruri: se fute, consuma, in fine, lucruri inofensive si din care, din cand in cand, mai beneficiaza si ceilalti. Mi-ar placea si mie o lume in care ai putea discuta lucruri inteligente cu toti oamenii dar, cu tot regretul, fata aia, daca n-ar fi obsedata de homeopatie ar crede in suprematia dacilor, in bentite tricolore la scoala sau in reptilieni sau in Mircea Badea sau in alta tampenie cu potential distructiv mult mai mare. Stiu, agresivitatea cu care sustine o tampenie e profund deranjanta dar agresivitatea aia ii apartine nu e aferenta tampeniei. Si daca o pune in slujba unei chestii mai naspa e mult mai rau.

  • El matador spune:

    Si mie imi plac femeile cu tate mari.
    Sa urmaresti femei cu dorinta de a le viola, dar sa nu o faci niciodata e ca si cum ai fute o prostituata dar n-ai lovi-o cu pula peste fata.

  • Jerome spune:

    Daca si la scoala gramatica s-ar fi invatat in stilul in care se comenteaza aici, astazi toti eram beton la materia asta.

  • gigi_balcon spune:

    Cuaie eu ti-am zis sa nu te iei de actorasi si de galeriile de fotbal. Acum te-ai luat de idiotii care se cred superiori pentru ca gramatica. 90% din rromania o sa te futa-n cur pentru asta.

  • caca fonie spune:

    si uite asa am inceput o fraza cu „si”. si uite asa cu ajutorul prostului de rand suntem de doua ori castigati, o data prin faptul ca reusim sa trecem de rahaturile astea care ti mananca timp aiurea fara un castig real ca multe altele (reguli idioate ce nu se aplica decat rar). si al doilea prin faptul ca centaurul interstelar a mai bagat un text de hahaiala dar frumos argumentat si logic :)

  • ton spune:

    „Prostul nu se întreabă de ce crede ce crede. Nici nu i-a trecut prin cap că adevărurile lui, pe care le va da mai departe următoarei generații de proști pur și simplu au venit de la generația anterioară de proști și el le-a acceptat așa cum sunt. ”

    ….si de aia avem inca religie in cacatul nostru de tara. muie jesus. muie multa.

    • Mitel spune:

      Cois, zi-mi si mie de unde ti-ai cumparat fedora.

  • soco spune:

    nu prea reusesc sa ma prind despre ce-i cearta aici. e in natura umana ca fiecare sa se creada superior tuturor celor din jurul lui. dracu stie de ce. in incercarea de a-si valida superioritatea in primul rind in proprii ochi, oamenii incearca ca prime scheme chestiile cele mai simple si usoare – teoria minimului consum de energie.
    de aia daca in ochii mei e suficient sa te darim si sa te invalidez in mod simplu invocind regiunea din care provii (esti moldovean, esti ardelean, esti turc), sau daca imi sare fara efort in ochi o greseala garmaticala, sau alte chestii simple, le invoc, am cistigat, bingo, sint mai tare pemoment in ochii mei!
    ramas fara riposta povestea se incheie aici, am altii,destul de multi de invalidat astazi. vine o riposta incep sa ridic miza, trebuie sa-mi treaca prin cap o chestie un pic mai complicata de invalidare si de linistire a egoului, si tot asa.

    ergo poti sa-i faci viata cite unui prost ceva mai grea citeodata cind esti in toane, dar nu poti schimba natura umana, ca e atita de splendid de naturala…

  • ciox spune:

    nicusor ftw

  • oarecare spune:

    Sa stii ca te apreciez, chit ca n-am fost intotdeauna de acord chiar cu toate lucrurile pe care le-ai spus, altele mi-au oferit o perspectiva noua si multe au fost despre chestii normale, be bun simt. Insa modul in care iti expui ideile este si cel mai misto posibil – n-am vazut pe nimeni, dar nimeni, care sa poata provoca atata rasul, precum tu si sa reusesti totusi o abordare foarte logica. Sunt cu gura pana la urechi, chiar daca atingi subiecte care altfel m-ar enerva. Chiar poti face ziua multora mai misto, cred ca de asta esti si asa apreciat.

  • creca spune:

    una dintre cele mai bune postari citite in ultimul timp..mie imi place sa scriu si sa citesc corect gramatical, insa atunci cind cineva nu vrea sa faca asta chiar si numai de dragul de-a nu sta la pula regulilor impuse, e perfect…bravo pitici!

  • Gabrian spune:

    Bă.apăi nu ştiu ce să zic. La şcoală la limba română aveam media 8,cerşit de note, tocit pentru un 10,chestii trestii,pula mea. Is un coptil de 16 ani şi normal,fac greşeli. Da aici nu-i de vină cum scri(nu-s sigur dacă aşa se scrie corect) Radule. Hiba îi că blogul ăsta îi plin de grammar nazis. Te citesc de ceva(cred că de prin 2012) vreme,şi naaa am comentat de vreo câteva ori mai demult şi toţi o „sărit” pe mine. Mi-am dat şi eu seama că nu controlez limba română,neşansa.nu trebe să fiu executat ştiu că-s prost faţă de ceilalţi cititori ai tăi. Asta-i problema,blog plin de SS-işti mai ceva ca Germania. HEIL HITLER! Mă scuzaţi, HEIL RADU!!!

  • vali spune:

    Una mai subtilă: În loc de „niște reguli de ale căror validitate nu s-a întrebat niciodată” eu aș fi zis … reguli de a căror validitate. Sper că nu aberez. Cu respect!

  • Paula spune:

    Nici macar nu mai am rabdare sa-ti citesc articolele pana la sfarsit. Aceleasi idei, exprimate cu aceleasi cuvinte si aceleasi exemple. Pacat ! Ma asteptam sa evoluezi frumos. Sper sa iti revii.

    • Pulamea spune:

      Ai observat cacomentariile noastre au aparut alaturate? Si ca nickname-ul meu seamana cu numele tau? E un semn ca trebuie sa-mi sugi pula.

  • Pulamea spune:

    Mie mi-a explicat odata una de la filologie (sic) ca se scrie „a fii”. De atunci ma simt doct.

  • aitzbergh spune:

    Ah, Radu, i-ai uitat pe aia pretiosii care nu numai ca „stiu” dar incearca sa iti si arate ce stiu si baga o „virgula” in speech ca sa vedem si noi, prostii, cum evita ei cacofoniile. Stii, specia cu doctorate ante universitas. Si ar mai fi de spus despre basinosii care, incapabili sa transmita regula, o modifica pe calapodul sfertodoctilor lasans sa apara barbarisme de genul „doctora”, „presedinta”, „inginera” s.a.m.d. Bafta!

  • E. Cioran spune:

    Frate, da’ va place gramatica si analiza morfo-sintactica, nu gluma. Homeless-ul si parerea lui…

    Ca cand aud ca canta corul,
    Ca cam asa-i cantarea lui!
    Ca tu, ca eu, ca el, ca voi,
    Ca care e mai tare dintre noi?

  • plm spune:

    „Desigur, e clar că dacă un om pune i-urile aiurea la conjugatul lui „a ști” și ”a fi” e un analfabet care n-a citit o carte la viața lui. Sunt reguli care îți vin nativ. Îți spune bunul simț și vorbitul cu voce tare cum se scriu verbele astea.”

    sa nu uitam ca si tie ti-a luat ceva pana ai inteles regulile astea. si nu e nicio diferenta fonetica intre „fii cuminte” si „nu fi nesimtit” – e o regula pe care o inveti, nu-ti „vine nativ”

    • Radu Post author spune:

      ba e , lol

  • ion spune:

    from Ancient Greek κακοφωνία (kakophonia), from κακός (kakos, “bad”) + φωνή (phonē, “sound”), nu doar dacă sună a căcat.

    altfel caterincă

    • Radu Post author spune:

      stiu. n-am zis nicaieri ca cacofonia e doar cand suna a cacat.

      ai comentat si tu ca sa te simti interesant.

      altfel degeaa.

  • Paul spune:

    As vrea sa fiu dezabonat de la comentariile de aici, de-asemenea pot fi sterse si comentariile mele, care nu au nici o legatura cu realitatea, cu ceea ce se discuta aici, sau cu personajele care lasa restul comentariilor. Consider ca m-am avanturat pe un taram al prostiei supreme, unde din pacat nu pot face nimic pentru a le deschide ochii celorlalti, asa ca imi rezerv dreptul de a renunta. Restul sunt doar vorbe in vant.

    • Jane Făe spune:

      Eu aș vrea un teleportor.
      Diferența între noi doi e că eu vreau ceva mișto care încă nu se poate construi, iar tu ești o bășină fițoasă suficient de proastă încât să se aboneze la căcaturi care nu-i plac, prin metode care nu-i garantează o metodă simplă de dezabonare doar pentru a se gâdila singur la orgoliu civilizând hoardele de sălbatici de pe pitici.

      O, tu, deschizătorule de ochi,
      Miluiește-ne pre noi!
      Amuie!

      • Paul spune:

        Inca o vorba in vant, doar ca basina ti-a iesit pe gura, taci si inghite!

    • Radu Post author spune:

      si eu as vrea un unicorn, dar nu rezolv nimic spunand asta pe internet.

  • le spune:

    trancalaule, bine faci ce faci . prost sa fi, noroc ca esti

  • Jane Făe spune:

    1. Centauru’ e infinit si omniscient, pentru că de-aia e intergalactic, și, în mod ciudat, în perioada asta pare dispus să răspundă tuturor retardaților.
    2. Oltenii mănâncă praz.
    3. {aceiași, aceeași, însuși, însăși, etc} = muie
    4. De ce pula mea e atâta discuție pe tema asta de căcat?!

    • Jane Făe spune:

      „și, în mod ciudat, în perioada asta pare dispus să răspundă tuturor retardaților.”
      Am avut o revelație. Centauru’ e beat.

  • ano spune:

    tu traiesti intr-o lume gri radule, poate colorata din cand in cand de cate o betie.

  • Marius spune:

    Ba, sunteti prosti cu totii. Nu este vorba de stil, de gramatica ori de ma-sa cuiva.
    Ideea este foarte simpla, citeste ba-i boule textul, zi daca-ti place (ideea lui) si in rest PA.
    Adica daca-ti place, te bucuri, daca NU, te stergi la cur cu textul si nu-ti mai ocupa mintea.

  • ion spune:

    Si deci ce cacat? In pula mea. Nu verbez. Ete nu voi.

  • krakilla spune:

    Nu sunt de acord! Cateodata chiar te abtii sa dai o basina, fiind singur in camera!

  • adi spune:

    Radule esti tare si ai dreptate in aproape toate , dar la faza cu homeopatia gresesti.Dupa mine ar fi bine sa o scoti din lista cu exemple de credinte idioate .Ba chiar ,[si aici observi ca supralicitez] iti recomand ca la prima problema de sanatate sa consulti un medic homeopat.Sper sa nu merit ceva de mama!?

    • Radu Post author spune:

      ba meriti. google homeopatie. daca ceva de acolo iti face sens, ca diluezi o chestie la 1/1000000000000000. molecula apei dintr-o piscina retine proprietatea celor 0,0000000000000000000000000000000000000000001 grame de ficat de gasca pe care le pui in ea si cumva apa aia chioara te vindeca de gripa.
      deci da, nu iti zic de mama. iti zic ca daca chestia asta ti se pare plauzibila, esti idiot. iar daca nu stiai ca asta e homeopatia esti genul de om care crede intr-o chestie fara sa stie ce e acea chestie, deci idiot.

      • adi spune:

        Nu fi idiot.Incearca.

        • Radu Post author spune:

          ce sa incerc ma, bilute de zahar? tu esti tampit? eu daca ti-as zice ca daca inghiti aer ti se mareste pula tu o sa incerci pentru ca n-ai nimic de pierdut? esti foarte, foarte, foarte foarte foarte prost. te rog sa nu mai intri la mine pe site in viata ta.

          • E. Cioran spune:

            Hai ma, ca sunt bune ma, sunt naturale. Ca si pizda tigancii si mai ales basina porcului!

  • XxX spune:

    La fel de amuzant articolul precum cretinitatile de emisiuni de la tv. salut:)

  • lemon spune:

    Woaw, ce amuzanti sunteti cu certele astea. Gen intrati pe google si faceti o tura pe pitici gratis un pic. Apoi cititi textu asta si nu va convine ceva si scriieti o replica in speranta de a fi injurati putin de Radu. El va injura pentru ca asta e partea lui si voi va agitati degeaba.

    Putin Zen oameni buni. Si bataie la aer curat, ca face bine.

  • Marsch spune:

    Bine, dar eu nu am inteles cum poate cineva intreg la cap sa spuna „virgula” cu voce tare si sa nu i se para aiurea, ba chiar sa o spuna cu o oarecare mandrie ca el cunoaste regulile. Chestia asta in sine mi se pare mult mai dizgratioasa decat orice cacofonie.

  • iobagul spune:

    Asta a fost cea mai completa imagine a ce traim acum si aici nu ma refer doar la noi romanii… si aici ma refer nu atat la initial, cat la comentarii! O mare parte nu pot face filosofie pe burta goala, iar arhisuficientii oricata cultura sau pseudointeligenta ar poseda tot se plafoneaza in pozitia lor deasupra altora. Iar a fi undeva intre cere un efort deosebit sa nu pici in vreo extrema.
    Unu mai complet decat noi ne-a impartit in imbecili-pe scurt idioti, stupizi-cu pretentii false de inteligenta si nebuni-ai care argumenteaza oricum si orice. Mult timp am vrut sa fiu original si sa gasesc si o alta categorie, dar se pare ca astea 3 contin si gradul de inteligenta, de cultivare, de experienta; si ca exista momente in care trecem prin fiecare stare, cu vreo combinatie a lor predominanta.
    Asa niste ganduri aruncate aiurea in panza asta de paianjen

  • Alex spune:

    Nu stiu despre ce tot vorbiti voi mai sus, doar vroiam sa vad cum imi sta cu hainele de serif intre atatia muritori de rand.

  • Alex spune:

    Poza inca nu-mi pun, ca atunci prea mi-ar sta bine in hainele de serifs stelar intre atatia muritori de rand.

    • Emil spune:

      Ha-ha-ha! Bine ca deocamdata sunteti putini la numar, la minte, la ce vreti voi. Totusi, ha-ha-ha!

  • Mihai spune:

    La şcoală suntem învăţaţi că trebuie să respectăm reguli. Şi ar trebui să învăţăm despre cât de şmerhceri au fost ăia care n-au respectat regulile şi au ajuns celebri într-un domeniu sau altul.
    Fuck logic!

Adaugă un comentariu