Generația asocială

 

Există foarte multe voci care spun că dom’le, tineretul din ziua de azi nu mai știe să vorbească. Stau tot timpul cu nasul în ecranele lor de diferite mărimi și nu mai știu să interacționeze unii cu alții ca oamenii. Habar n-au să facă o conversație cu un străin. Păi, pe vremuri, când mergeai cu trenul, cunoșteai oameni, vorbeai cu ei de una alta, formai niște legături sociale. Acuma butonează ca niște autiști ridicând nasul din gadgetul propriu doar când se împiedică stingheri unii de alții, ca să își ceară scuze.

Și eu aud chestia asta și știți ce zic? Zic că e foarte bine.

Trebuie să privim interacțiunea socială de proximitate și discuțiile mici ca pe niște bunuri într-o economie de piață. Dacă nu le folosește nimeni, înseamnă că altele oferă mai mult. Poate că vorbitul cu oameni nu a fost niciodată așa de fain. Poate că oamenii tot timpul au fost super plictisitori, dar nu aveai cu ce să îi înlocuiești. Acum ai cu ce. Și dispare cererea de vorbit cu oameni cum a dispărut cererea de pagere, patefoane și alte produse învechite.

Oamenii sunt super plictisitori.  Când e ultima oară când ai vorbit cu un străin? Nu te-a superplictisit cu tâmpenii despre vreme și fotbal și observații mici și pozitive despre căcaturi din jur? De ce să vorbești cu oameni în public acum când ai lucruri mai bune de făcut? De ce să auzi părerea unui probabil idiot când poți să găsești pe internet părerea unui probabil idiot pe care îl respecți și să o citești pe aia? E mult mai plăcut.

 

 

Există foarte multe voci care spun că tinerii din ziua de azi nu mai apreciază natura și mișcarea. Că stau doar în ecranele lor. Nu mai privesc cerul. Nu mai privesc nuielele de salcie cum se bălăngăne lent pe apa unduită de trecerea unui cârd de rațe.

Și eu aud chestia asta și știți ce zic? Zic că e foarte bine.

Haideți să nu ne căcăm pe noi, că natura nu e atât de mișto cum ne prefacem toți că e. Și ca orice chestie, arată mai bine în poze.

tunelu

Uitați-vă la rahatul ăsta. Voi chiar credeți că rahatul ăsta arată așa de bine în realitate? E la fel de mult photoshop aici ca și la curul lui Kim Kardashian. Dacă te duci acolo, probabil sunt niște copaci beliți și o șină coclită, furată pe alocuri de țigani. Verdele ăsta nici nu există în realitate, în pula mea. Credeți-mă pe cuvânt că cunosc verdele.

 

 

Există foarte multe voci care spun că copiii din ziua de azi nu mai știu să se joace. Nu mai ies afară să bată o minge, să se fugărească, să facă un șotron. Stau toată ziua în casă și se joacă pe calculator.

Și eu aud vocile astea mâhnite și știți ce zic? Foarte bine!

Jucatul în fața blocului e mult mai plictisitor decât îți aduci tu aminte că era. Eu îmi aduc aminte bine că fiind un pesimist, n-am prostul obicei să țin minte doar părțile frumoase din trecut și să mă cac pe mine în nostalgii. Aveam unu’ în bloc. Sile. De-o seamă cu mine. Mă rog, fiind Galați se pronunța Sâli. Și Sâli în fiecare seară când ne puneam să jucăm ascunselea încerca să hackeze jocul și să forțeze reguli neclarificate dar de bun simț. Spre exemplu se punea în spatele lu ăla care mijea și când ăla se întorcea de la mijit, încă buimac, Sâli sărea din spatele lui și se scuipa. Haha, v-ați prins? Se ascundea în spatele lui, în pula mea. Las-o în pula mea Sâli că nu e nici amuzant nici isteț ce faci. Doar fuți jocu la 7 oameni.  Trebuie acuma să începem iar de la început să ascultăm un analfabet cum numără din zece în zece cu mâna la ochi.

La jocurile bune pe calculator nu poți să trișezi. Nu trebuie să vezi oameni cum o fac pe interesanții. Păi când am descoperit Heroes of Might and Magic 2 (da, îs așa bătrân), m-am căcat pe mine de uimire. Păi cum să am de ales între jucat asta și bătut mingea cu Sâli și să o aleg pe cea din urmă, ești tâmpit? Gândește bă, în plm, înainte să spui asta.

 

Nu s-a stricat nimeni. Doar activitățile sociale au fost depășite de vremuri. La fel ca și coafura lu’ maică-ta.

***

Comentarii (71)

  • Morrissey spune:

    Radem, glumim, centaure, da’ am vazut rahatul ala verde si chiar arata asa de bine. Ca in mai multe cazuri, e chestie de perspectiva. Daca esti in mijlocul trebusoarei si te uiti 10 metri in jurul tau, da, tot ce vezi sunt niste boscheti si niste sine aproape ruginite. Dar daca te departezi, efectul e cel din poze. Ca verdele e verde doar cateva saptamani din mai, e deja chestie de nuanta.
    La fel pot sa zic si despre Tour Eiffel. Ca e romantec si erect si alea alea, cand il vezi in poze. Dar daca te duci sub el primu instinct e sa intrebi care dracu a lucrat pe-acolo si n-a strans schelele.

    Cat despre analogia cu economia de piata, mi se pare corect. Tetrisu’ ala de-l jucam pe aparatele alea cu 9999 de jocuri, mizeria aia, era mai putin retarda decat „ratele si vanatorii”.

    • sindi_cat spune:

      O, Tetris, ce vremuri… M-am certat cu maica-mea rau cand mi-am luat primul Tetris din banii de alocatie.

      • If0014 spune:

        Am repetat 2 ani de facultate din cauza de Heroes of Might and Magic 2. Da’ a meritat!

        • top kek spune:

          Da ma si cat timp voi repetati doi ani de facultate din cauza lui heroes eu o repetam pe ma-ta si ma angajam din anul I pe 30 de milioane.

          • shotaie spune:

            ^bravo boss, fara numar. Spania sau Italia?

          • If0014 spune:

            Cam gerontofil, bag de seama. N-am inteles-o niciodata pe aia cu „s-o fut pe ma-ta”, probabil e o chestie care prinde la prosti. Aia destepti fut bunacini, nu babe.

  • ik spune:

    Io zic ca mai bine sa fie bine decat sa fie rau.

  • ik spune:

    Nu stiu daca este adevarat dar cica pe vremuri oamenii care nu voiau sa faca socializare d’an pulea puteau sa citeasca un fel de foi tiparite si capsate toate la un loc, carti cred ca le zice!

  • Bucifal spune:

    Eu mameleam fete prin scara blocului,astia de acum fac laba pe net.Jucam fotbal toata vara si beam apa de la cismea,astia de acu se indoapa cu Cola si „joaca FIFA 2013”.Muie cu cacat pt vremurile astea „,moderne”

    • adrian gura-oblica spune:

      măcar ăştia nu traumatizează fete care nu au chef să fie mamelite de toţi puţoii hidoşi.

    • lars spune:

      subscriu, bucifale

    • Flat spune:

      „nu au chef” riiiight

  • Teodor Marin spune:

    Da, dar ești totuși subiectiv. Problema e că am inceput să ne vedem din ce în ce mai rar cu prietenii(oamenii de pe facebook care ne plac, îi respectăm, or shit). Iar atunci când ne vedem nu mai avem ce discuta pentru că știm cam tot unii despre alții. Și parcă uneori îți vine să mai ieși să la o bere și să auzi lucruri noi de la oameni. Cel puțin așa sunt eu.

    • sindi_cat spune:

      Pai da, noi, astia de 30+ facem asta. Si o sa facem asta pan-om muri. Astia micii o sa faca altceva. De ce sa le impunem lor chestiile care sunt fun pentru noi? Lasa-i sa faca cum ii taie capul. Carlin spunea: Cand mai are timp copilul sa stea in fata casei cu un bat in mana? Eu zic: niciodata, ca acum are alternative mai amuzante.

      • Teodor Marin spune:

        Sunt o excepție, am 25 și-mi trăiesc propria contradicție. Încep să detest social media pentru tonele de content pe care le primesc, multe din ele le consider utile ce-i drept + și eu generez destul conent. Dar în același timp am senzația că nu putem să trăim lipiți de un display toată viața. Nu știu câtă împlinire aduce asta.

        Văd oameni care sunt trecuți de 40 și stau toată ziua pe Facebook. Încă nu sunt atât de înrăiți datorită celor două mâini stângi pe care le posedă atunci când folosesc un PC. Dar maică-mea stă pe Facebook la greu, taică-miu la fel, alte cunoștințe… etc.

        • bebe_rebe spune:

          Baga-mi-as pula-n ea de exprimare!!!

        • shotaie spune:

          Era inevitabil comentariul de la un pulete „dar stati asa, eu sunt o exceptie, unikat de unikat”

          • jack spune:

            ba shotaie, ai tu ceva date statistice de vorbesti pe tonul asta de stapanul sfincterelor?
            De unde ma-ta mare ai dedus tu ca ala este o exceptie?

          • Teodor Marin spune:

            Te grăbești să arunci cu căcat fără să gândești. Era un răspuns la sindi_cat care a spus „ăștia de 30+”. Încearcă să gândești înainte să mănânci căcat, o să te aujute mult.

        • marinteodor spune:

          fute-ne-am in exprimarea ta.

      • Lexx spune:

        Eu zic ca tocmai „alternativele mai amuzante” sunt problema. Mai exact, faptul ca ne stau mereu la dispozitie si pot fi abuzate foarte usor. Toata societatea actuala e bazata pe dorinta omului de a-si satisface anumite nevoi primare (mancare, sex, confort, distractie). In schimb, s-a constatat ca nu exista o limita pana la care acesti stimuli (numiti stimuli supernormali) sa functioneze, dupa care sa omul sa zica brusc „gata, ajunge cu statul pe FB/labareala/indopatul/jucatul de WOW”. Dimpotriva, cu cat accentuezi mai mult stimulii, cu atat se vor imbulzi oamenii. Uite aici o explicatie simplificata a fenomenului: http://imgur.com/a/ibMUn

  • IepureleCuRabie spune:

    Uau, heroes 2. Eram prin clasa a 7-a si stateam cu taica-miu pana pe la 3-4 noaptea si jucam hot seat. Dap, chiar era f tare jocul

  • salamcuceapa spune:

    De-acord cu tine centaure. Generația asta de adolescenți, la fel ca și mine, sunt retardați mintal. Sunt atât de proști încât mai bine bagi o labă tristă decât să stai să bei o bere cu ei. Prefer să mă uit toată ziua la seriale și să joc fifa decât să-mi poluez urechile cu ideile lor moderne. Ieșiț acasă bă. Au trecut vremurile când se juca fotbal juma’ de zi fără pauză și mergeai să furi struguri de la vecini.

  • verde spune:

    „Credeți-mă pe cuvânt că cunosc verdele.”
    Hehe…

    • SWIM spune:

      lol! biobizz much??:))

  • rtsr spune:

    Cand vrei sa te bagi in seama cu cineva ca pe urma sa profiti de pe seama lui cum faci daca tu toata viata ai stat cu botu in ecranu ala mic? Sau grupu ala al tau mic de prieteni cum il faci daca tu stai cu botu in ecran in casa toata ziua?

  • jiji spune:

    Bă ce-mi place cum prezența lui Dante transcende postările tale de atâta timp, și el nici nu cred că știe… Serios, nota 10.

  • JoeySmallchange spune:

    Ca poza e fotoshopata… Da, normal ca e „prea” verde. Dar de existat locul exista in Ucraina si si in Romania. In Romania e in judetul Salaj, pe linia care leaga localitatea Sarmasag de Sacueni. Ori e intre Jibou si Sarmasag. In fine, trenul circula pe acolo. Inca…

    • gigiduru spune:

      Un loc care exista in doua locuri deodata. Foarte tare frate! Ai fumat ceva verde?

  • marius sacalos spune:

    Ideea referitoare la o “generatie asociala” este interesanta si merita aprofundata. Una dintre cauze ar putea fi si utilizarea unui limbaj codat/prescurtat pe facebook. Aceasta metoda economiseste timp si face comunicarea mai rapida, mai eficace. In acelasi timp, insa abuzeaza limba romana. Sa luam un exemplu din postarea dvs.

    “Există foarte multe voci care spun că dom’le, tineretul din ziua de azi nu mai știe să vorbească. Stau tot timpul cu nasul în ecranele lor …”

    S-ar putea ca tineretul din ziua de azi sa nu mai stie sa vorbeasca, insa tineretul nu “stau” tot timpul cu nasul in ecranele lor ci tineretul “sta” tot timpul cu….

    Eu cred ca generatia asociala care sta cu nasul in ecran foloseste clisee de felul: “super plictisitor”. Aceasta nu inseamna ca si dvs. trebuie sa le folositi. Va spun cinstit, mie mi se par foarte plictisitoare aceste clisee. Imi aminteste de lupta din comertul romanesc de dupa ’89. La inceput s-au infiintat minimarketuri, au urmat supermarketurile iar, mai apoi hypermarketurile. Inca nu am auzit de gigamarketuri. Sper sa nu aud si expresia “giga plictisitor”.

    Printre altele mai scrieti: “Păi, pe vremuri, când mergeai cu trenul, cunoșteai oameni, vorbeai cu ei de una alta, formai niște legături sociale. Acuma butonează ca niște autiști….”. Eu nu cred ca este cel mai fericit termen de comparatie. O simpla cautare pe DEX online va poate edifica despre faptul ca autismul “este o stare patologica manifestata prin ruperea legaturilor psihica cu lumea exterioara si intensa traire a vietii interioare..”. Chiar si daca ati fi medic de specialitate, nu ati avea dreptul sa dati un diagnostic fara acceptul pacientului.

    Mai jos, afirmati: “De ce să auzi părerea unui probabil idiot când poți să găsești pe internet părerea unui probabil idiot pe care îl respecți și să o citești pe aia? E mult mai plăcut.”. Placearea dvs. mi se pare exagerata daca verificam iarasi DEX-ul. “Idiotie – debilitate congenitala maxima, caracterizata prin incapacitatea insusirii vorbirii si a deprinderilor elementare, nivelul intelectual neatingand pe cel al unui copil normal de 2 ani…”. Cu ce v-au deranjat acele persoane care au avut nesansa sa se nasca cu aceasta problema congenitala?

    Nu v-ati putut abtine sa nu faceti comentarii si pe tema posteriorului numitei Kim Kardashian. Ma rog, chestie de preferinte. Eu nu indraznesc sa comentez pe aceasta tema cacima tem de blesteme. Insa dvs. sunteti mai curajos si continuati: “Dacă te duci acolo, probabil sunt niște copaci beliți și o șină coclită, furată pe alocuri de țigani. Verdele ăsta nici nu există în realitate, în pula mea. Credeți-mă pe cuvânt că cunosc verdele.”. Inteleg ca aveti ceva cu idiotii si autistii. Dar nici pe tigani nu ii iertati. Este posibi sa fi furat si ei o sina coclita si daca au facut-o, nu este bine. Dar in vitejia dvs. ma asteptam sa loviti in cei care au devalizat banci sau ah furat miliarde din bani publici, la oamenii politici patati si la rudeniile lor, etc. Sigur, e mai simplu sa folosim iarasi un cliseu: tiganii sunt de vina pentru furaciuni.

    In concluzie, daca n-ar exista idioti, autisti si tigani, n-ar exista nici “generatia asociala”. In consecinta, n-ati mai avea despre ce sa scrieti!

    Pam – pam.

    • Victor spune:

      Am citit eu pentru voi,e logică de cartof și argumente tangențiale.Continuați să dați in jos.

      • ik spune:

        Oricum nu citeam atat de mult cat a scris si daca era Freud or shit, dar mersi oricum pt intentie!

    • Marinus spune:

      usor maaaa scriitoru-le

  • Rumburak spune:

    South park did it! South park did it!

  • ik spune:

    Ba da astia din Galati erau cam fraieri daca un prost ca Sile ii facea din vorbe. Ala care numara trebuia sa zica la final: „Nu aveti voie sa va ascundeti in spatele meu, etc, etc”. Si Sile o lua prin gura direct, simple as that.

    • Radu Post author spune:

      da ma, si se certau juma de ora ca nu e regula specificata clar.

      • Jane Făe spune:

        Centaure, nu-i doare nici în căcat pe ăia care zic textele că ăia tineri fac lucrurile alea.
        Pe cine pula mea interesează asta?!

        Ce vor ei să zică prin textele alea de cocalari nespălați e următoarea chestie:
        „haha ce prosti ie astia tinerii sami bagpula auzi se joaca in casa si nu stau la o samanta la scarablocului cu picioarele pe banca si curu pe spatarulbancii si sa dea flegme pe trotual pana se face balta de iti vomiti matele daca esti netroglodit si o vezi ha ha ha si ce amuzant e sa te sutez cu mingea data plin baltadescuipat daca stai in poarta hahahaha pulamea ce ma mai distram in fatablocului mai ales cand era frig si tremuram ore intregi spargand samanta si tragandumi mucii ca sai inghit in pula mea hahaha pula mea ce tare sunt eu fata de pulifricii astia care nu o sa stie niciodata sasi ia o minge cu flegma in muie asa cum stiu eu ce ratati distrusi e fraierii ahahahap pula mea”

        99% din ăia pe care i-am văzut amintindu-și cu memoria lor de căcat și povestind cu gura lor povestitoare de căcat despre cât de distruși și retardați sunt ăștia din noua generație de retardați sunt niște troglodiți analfabeți pe care omenirea nu dă două flegme.
        Și fix 50% dintre ei sunt mai proști decât media de prostie pe țară. Dar ei nu văd asta. Și nici n-are avea cum, că n-ar înțelege ce înseamnă asta, deși „pe vremea lor se făcea școală, nu ca acum”.
        Ei văd că ăștia noi fac căcaturi pe cre ei nu le înțeleg, că sunt prea imbecili să le poată înțelege, și văd că ăștia noi nu fac și nici nu înțeleg căcaturile pe care le făceau ei când erau tineri și se ștergeau cu ziare la cur după ce se căcau în spatele școlii și trag concluzia logică pentru niște cretini ca ei: ăștia noi sunt clar proști, și ei sunt niște deștepți care merită să curgă bani pe ei, dar nu au avut noroc în viață.

        Și căcaturile astea, care ies din căcatul lor de terci pe care îl au în țeastă, sunt spuse înainte să ajungă vorba la bacalaureat, pe care ei toți l-au trecut, de deștepți ce erau, nu că se copia pe rupte cum s-a copiat dintotdeauna. Mamă, și erau ei așa de deștepți de o să le vină pofta și o să îți povestească tot felul de căcaturi, de exemplu despre cum au luat ei mențiune în clasa a doua sau nota 10 la muzică, deși nu l-au văzut niciodată pe profesorul de muzică, pt că ăla era un bețiv notoriu și nu dădea pe la școală.
        Și, mamă, cât de tari erau ei și ce proști și distruși și agramați sunt proștii ăștia din generația asta ratată! Și, mamă, „ce de m-ai invat-au ei la șcuală”, nu ca proștii ăștia care „nu stie, frat-e, s-a vorbeste si s-a scriie o propozitie corectan pula mea”!

        De la tot felul de râcâitori de căcat care ar fi murit de foame, dacă nu-i arunca Ceaușescu prin uzine, să bage în pământ economia țării cu randament negativ de la dormit în fața strungului și de la ciordit echipamentul de protecție de prin jur, se aud amintiri dintr-astea glorioase. Dar „ei știe o meserie frate nu ca generatia asta de ratatii”.

        MUIE!

        Am văzut un bou care spunea că plouă și e și soare în același timp pentru că, pula mea, încălzire globală, poluare și alte alea, nu pt că soarele nu e după nor. Unul care, la fel ca râcâitorii de căcat și ca ratații care au luat „bacul” înainte să le-o tragă Funeriu, sunt mult mai buni ca proștii ăștia din generația asta nouă.
        Apropo, ratații ăștia nici nu știu că de la ce vine „bac” că nu au auzit și nu știu ce e ăla bacalaureat.
        Ăștia sunt căcații care emit teorii și evaluări ale „terminaților din generațiile astea noi”.

        Muie lor!

        • Kathy Bates spune:

          Nope. Omenirea dă câte două flegme pe troglodiții analfabeți, atunci când se râcâie căcatul.

          Adică o dată la fiecare 4 ani, când sunt alegeri.

      • oaki spune:

        La noi, inainte sa termine de numarat nefericitul in cauza lansa o laba in spate si o vantura in jurul lui ca sa vada daca e vreunu’ destept. Asta rezolva de obicei problema, dupa 3 scatoalce d-astea luate peste ochi ti se lua de hackereli.

  • asra'el spune:

    Da… e frumos interactionatu digital ca te fereste de ce nu poti „procesa” si iti da totul in rafala si editat ca filmuletele de pe iutub facute de retardati mari crainici pentru afectati de ADD dar emoticoanele s-au introdus in chaturi cu un rost totusi…

    Natura… ce poet… vorbeste si tu de femei ca nu te sfiesti, nu?. Unora li se drapeleaza de la femei fotosopate… Perfectiunea place doar unora, altora nu. La mincare tot asa? La poze te uiti?

    Nu numa „tu” tre sa te joci mai nene… tre sa se joace si corpul ca dupa aia te minunezi ca nu poti stoarce o lamaie… ca nu „ai level”… si te duci la mamica ca e crafteritza in bucatarie. Da… corpul nu poate sa joace asa multe si minunate jocuri ca mintea in PC dar faza funny e ca alea pe care le joaca… ii plac. Naspa ca tie nu.

    • Jane Făe spune:

      Sugi pula!
      Ești atât de cretin că nici n-ai înțeles ce e cu cuvintele alea de pe ecran peste care ți-ai belit ochii.
      Dute-n pula mea și sinucide-te!
      Nu e aș că generațiile aatea noi sunt de căcat și generația ta era mult mai tare, dacă nu cea mai tare din istorie?
      Sugi pula, semidoct infect!

  • Gica spune:

    Coae te-ai fâsâit in ultima vreme.

    Scrii despre subiecte din ce in ce mai banale si mai neinteresante, si din ce in ce mai prost si mai lipsit de profunzime (da, aveai profunzime in analiza la un momenta dat).

    ( hai, sariti darlaii, hurr-durr, glume cu proFUND, si ANAliza, bagati, simtiti-va bine).

    • Radu Post author spune:

      n-au cum sa fie toate selecte ba

    • icrievrtiem spune:

      https://www.piticigratis.com/2012/05/ce-mai-urasc-azi/

      Fynetzeh.

      Sunt unele articole din 2011-2012 la care ma tavaleam la propriu pe jos de ras, incontrolabil, cu saliva curgand din gura. Pula mea, ia blogu’ de la inceput si pune bookmark la alea smechere, iar cand trece Radu printr-o pasa mai proasta, te uiti pe ele, gandeste bha in plm.

    • Dan spune:

      Merge subjectu.
      S-a ridicat stacheta pt socializarea clasica. Nu te mai baga nimeni in seama doar pt ca te-ai nimerit cu el in acelasi vagon sau pe acelasi maidan intre blocuri.
      Sile din Galati tb sa invete sa joace fotbal cum trebuie si sa vorbeasca altceva decat banalitati sau tampenii.

  • Oana spune:

    Lasa vrajeala, cu credeti-ma si elogiul adus pc-ului, pana la rang de totem, ca nu se scuza nimeni.
    Da ca toate aberatiile mele sa intre sub incidenta legilor din Franta e de neacceptat. Server in Franta? vezi ma cum subminezi economia nationala!?

  • Cristina spune:

    Confirm si eu precum Morrissey ca rahatu’ ala arata la fel ca in poze. De cele mai multe ori imi place ce scrii, dar de data asta cred ca puteai mai bine.

  • nobine spune:

    „La jocurile bune pe calculator nu poți să trișezi.” nu-s de acord, deci la jocurile misto mereu se hackereste, la lol maphack, la cs go wall si alte cacaturi, la wow cheatengine.etc. si partea buna era ca pe vremea aia daca cineva iti hackerea jocul in viata reala puteai sa-l pocnesti

    • Jane Făe spune:

      Ideea e că nu se pierde timp cu discuții inutile cu proștii care fut jocul.
      Dar tu ești prea prost să înțelegi că nu toată lumea preferă să se scuipe cu Sâle și tu vezi posibilitatea de a da cu flegme pe ăla ca pe un avantaj.

      • jack spune:

        Scoate-ti glandul piticului din clont! Pe Sile nu-l primeati in joc si daca isi forta intratul ii dadeati falanga la mandibula. Ramane cum s-a stabilit: esti o vita cu pretentii!

  • Gogu al II-lea spune:

    Rahat. Toţi cu jocurile copilăriei. Noi eram într-un grup de şapte inşi şi-o fată mai băieţoasă. În era pre PC ne străngeam la o masă rotundă la mine în curte sub bolta viei. Jucam poker, remi, şah şi Monopoly toată ziua. Şi beam bere Azuga până ne făceam muci. Când mi-am luat primul Pentium II, nu nu aveam nici internet şi nici unitatea CD ROM. Umblam între noi cu 30 de dischete pentru un căcat de joc flash de câţiva mb. VIaţa de oraş mic.

  • oklawnmuiefafndtqmca spune:

    Cica natura nu e asa de misto … Pai daca stai pe internet o mare parte din lucrurile interesante pe care le gasesti acolo sunt cu, despre sau inspirate din natura. Si desi jocurile pe comp/tableta/telefon devin din ce in ce mai interesante, oamenii tot au nevoie si de soare, miscare, aer curat etc. Daca jocurile pe comp nu ar fi aparut ai fi trait linistit ca si pana acum, fara sa le simti lipsa, pentru ca nu sunt necesare. Si da, exista situatii când statul cu ochii in telefon sau tableta poate fi mai util decat vorbitul cu un idiot necunoscut. Dar totul depinde de ce faci pe telefon/tableta si de cat de interesanta e persoana cu acre poti conversa. Oricum o conversatie iti solicita creierul mai mult decat sa te uiti pe 9gag sau Facebook in telefon. Dar unii sunt prea comozi sa gandeasca.

    • Jane Făe spune:

      Ești atât de prost că, cel mai probabil, nici nu înțelegi jocurile de cuvinte de pe 9gag.
      Dar tu ești dintre ratații ăia care au luat „bacul” copiind și ai impresia că, pentru că nu te vedeai pe tine și pe cretinii tăi de tovarăși scriind ca niște analfabeți ce sunteți, sunteți mai buni.
      Coaie, și tu și ai tăi sunteți fix la fel de proști ca ăia de pe feisbuc de care te iei tu. Măcar ăia nu emit pretenții de mari bășini ca tine.

      Și, ca să știi și tu, jocurile pe PC au apărut fix ca să nu fie lumea nevoită să îți vadă ție mutra antipatică și să fie nevoiți să îți asculte imbecilitățile. Decât să mori de plictiseală, sau de greață de la textele tale, e infinit mai bine să bagi un joc pe PC.
      Sugi pula!

      • fhdkjvgkjsgd spune:

        De ce cacat ai iesit din joc ca sa scrii asta?

  • mdngthweoi spune:

    Si e ok ca noua generatie sa faca toate cacaturile astea pentru ca si Radu Alexandru le face si asta le valideaza….

    • Jane Făe spune:

      Super! Nu mai văzusem hăt de ieri un gherțoi care are în vocabular expresia „noua generație”.
      Asta e emblema gherțoilor. Își bat pula de „noua generație”, deși nici n-ar ști să zică exact cum e definită „noua generație” și nici n-ar ști să zică de ce ăștia din „noua generație” sunt la fel de cretini ca și el.
      Ce dor mi-era de un gherțoi semidoct!
      Îți mulțumesc că exiști, căcat infect ce ești!

      • krantzro spune:

        @ Jane Făe: Băi nene, nu te cunosc, da’ pari atât de valoros că nu’ş ce cauţi prin mijlocul pulimii de rând. Prea le ştii pe toate. Ştii ce zic? Ia pune-ti tu o pereche de chiloţi peste pantaloni, ia-ţi un cearşaf roşu pe umeri şi du-te de-l cată pe Superman pe cer. Vezi poate-l convingi să ţi-o sugă şi el. Măcar aşa, în joacă…

        • jack spune:

          N-are vreme fiindca este ocupat sa i-o suga piticului.

        • Tricorn Magic spune:

          Am ras cu lacrimi. Mersi.

      • Kathy Bates spune:

        Gherţoii SUNT noua generaţie.

        Preşedinte Partidul Noua Generaţie: Gigi Becali.
        Vicepreşedinte Partidul Noua Generaţie: Alex Mihai Stoenescu.
        Alt vicepreşedinte de la Noua Generaţie: patronul de la „Lumea”, cea mai cretin-comunistă revistă de la chioşc.

  • dutzareputza spune:

    Adica cum generatia asociala…poate generatiile asociale,caci toti nenica sunt dusi,ce sa mai vorbesti si cu cine,cand sa te intalnesti si unde…doar la nunti,botezuri,priveghi si bineinteles pe pitici gratis, cand vin si pustii astia.Incet dar sigur ne indeptam spre instrainare,semanam din ce in ce mai mult cu vesticii care se mai intalnesc intre ei, dar doar ca oameni,la un protest,ceva.

  • Oaca spune:

    Centaure, nu vreau sa … da’ un subpamant, un FSCPT, ceva fin cam pe cand?

  • gigi otv spune:

    sper ca de craciun ne faci cadou ceva nou din varvara sau haiducii daci :))

  • CENACLUL FLACĂRA spune:

    Fute-o direct in pizda!

  • Pulamea spune:

    Mmm, da. Intimplarea face sa fi dat fix ieri… dar jur, exact ieri, peste un articol care discuta exact asta. Eu cred ca tu plagiezi fara sa-ti dai seama.
    Plus ca n-ai dreptate. Cind lache freaca la telefon, in cele mai multe cazuri spera sa fi primit un comentariu pe FB de la o strimba pe care spera s-o futa dar n-o s-o futa. Ceea ce e oricum mai lame decit orice conversatie lame pe care o are cu ceilalti lache de la masa.

  • Minos spune:

    Coita, esti prea mic ca sa fii capabil sa porti discutii despre generatii, trebuie sa fi trecut macar peste o generatie. Abia te apropii de 30, deci inca esti in twenties, daca socotim rotund generatiile la 10 ani, ca pe mucosii de 15 ani nu.i pun. Cand ai perspectiva a macar 2 generatii poti vorbi, adica cand o sa apara pustanii care posteaza pe spatio.tamp, cum spui tu, iar tu o sa te zgaiesti la feisbuc de pe aifon.
    Din pacate am sarit de 30 binisor, iar ce am trait ultimele zile coincide cu ce scrii matale aici. S.a nimerit sa imi dau curu jos din masina si sa merg mult cu metroul si cfr.ul, ca la 20 de ani. Si e trist.
    Odata pt ca intr.adevar, toti stam cu nasul in telefoane si tablete ca apucatii. Pai cum plm sa porti o discutie inteligenta cu ala de langa tine cand nu ai facut asta niciodata?! Ca sa ai ce vorbi cu vecinul de compartiment, si tu si el trebuie sa fi facut asta macar odata. Am vazut de multe ori folosit argumentul asta, ca necunoscutii din jur sunt niste legume fierte care habar nu au de fizica cuantica si metafizica suprarealului. Dincolo de autosuficienta celui care arunca argumentul asta (pe care garantat il fac din trei vorbe), reiterez, cum plm sa fii in stare sa vorbesti cu un om de pe strada, si de unde stii daca el e in stare sau nu, daca nu ai incercat asta niciodata?
    Nu ma intelege gresit, sunt parte din generatia yahoo messenger si mirc, starcraft si html 1.0, dar doar sfanta pula stie cate gagicute agatam in personalul de cta-galati! La nevoie erau suficiente si statiile de metrou dintre gara de nord si grozavesti. Zilele astea daca zambeam si deschideam gura se golea in jurul meu, m.ar fi dus aia si la muzeu sa ma studieze, cica un organism care stie limbajul articulat. La un moment dat o chioampa m.a calcat de doua ori pt ca nu era in stare sa se tina, avea mainile ocupate sa dea like pe feisbuc. I.am spus bancul cu bara de jos.
    Atunci aveam cu ce ne lauda, dar nu aveam unde, acum avem feisbuc si instagram sa ne laudam, da nu avem cu ce. Nu ma deranjeaza existenta supertelefoanelor, feisbucului, giganetului, ci faptul ca sunt goale de continut in marea lor majoritate.
    Prefer sa vorbesc cu prostii de pe strada decat cu prostii de pe feisbuc. Si hai, ma scutiti cu aerele astea de interesanti, trei sferturi din aia bagati cu nasul in telefon erau ori pe feisbuc, ori se uitau la filmulete retardate pe youtube. Dar te privesc de parca ar decoda genomul uman si i.ai intrerupt, cand ii intrebi ce metrou e.
    Despre jocurile copilariei, ce sa mai zic…babacu ma batea la cap ca el se juca cu cercul si cu mingea din carpe, io il bat la cap pe ala micu ca se joaca numai cu tableta, robotei sau cu dracii interactive…asta.i viata, o fi bine, o fi rau, nu conteaza, sa.si dea cu parerea altii mai destepti care iau bani pt asta.
    Cert este, si asta n.o zic eu, ci desteptii de mai sus, din care multi sunt chiar tineri; ne.am cam alienat din cauza tehnologiei comunicatiilor (am precizat comunicatii pt ca tehnologie inseamna si medicina moderna, de exemplu, care e de bine). Comunicam tot mai usor si tot mai putin. Am fosti colegi pe care nu i.am mai vazut de 20 de ani, dar despre care stiu aproape tot de pe feisbuc. Daca m.as intalni cu ei la bere am vorbi despre vreme, ca altceva n.am avea ce sa ne spunem nou, iar din amintiri din copilarie nu ajungi sa te imbeti.
    Cand am vazut prima data doom si dune pe un 286, si mai ales 286-le respectiv, imi curgeau balele. Acum fara i7 si 4k nu dau clic. Asta e circuitul generatiilor in natura, si asa o sa fie pana inventam nemurirea sau calatoria inapoi in timp. Amin

  • Minos spune:

    P.S. cam in aceeasi perioada, adica prin liceu, cand mai scapam in sticlele de vin jucam pac-pac pe strada (codat, ca sa nu ne facem de rusine) si dupa ce ne gonea garda si vecinii ne bagam la un brood.

  • Bogdan spune:

    am citit toate comentariile, iar singura concluzie logică, din toate astea, și din tot ce am citit vreodată, este că oamenii sunt proști în general indiferent că freacă pula pe net sau ca sunt ciobani in cartier, că sunt pe facebook și încearcă să agațe o pizda cu limbajul lor de agramati, fie că sunt în metrou și se bagă în seamă cu expresii grosolane. Eu sunt din generația facebook, dar eu l-am folosit exact în modul în care trebuie : am cunoscut zeci de pizde cu care am ieșit la cate o cafea și cu unele mi-am făcut treaba, iar de partea cealaltă, sunt în grupuride chestii inteligente care mă interesează de pildă de literatură, poezie, știință etc. Pe vremuri erai la fel de prost și pe facebook, modul în care îl folosești denotă ce fel de om ești:ddacă ești un agramat și postezi manele înainte de generația facebook ai fi scuipat seminte în fața blocului, ar fi fost mai bine ? Dar dacă ai fi fost ca mine ti-ai fi petrecut mai mult timp la bibliotecă, dar e mai util timpul mai scurt de pe net petrecut. Până la urmă facebook are părțile lui bune, într-un fel, depinde de om, nu facebook prostește omul, ci omul prost folosește facebookul

  • alin spune:

    Asta chiar e o problema, nu e de gluma. Va dau un singur exemplu : daca vi se pare ca toate fetele din generatia asta, pozandu-se pe net in pizda gala, nu comit nimic ciudat, nelalocul lui, atunci ce sa va zic…sedere placutala Balaceanca…

  • alin spune:

    goala*

Adaugă un comentariu