IV. Mai Mult Verde V.S. Mai Puţină Slobozia

primul

al doilea

Al treilea

Bun. Am vorbit de Bucurenci, de miturile reciclării, care-i mai mult sistem religios decât ştiinţă sau necesitate. Evident zeloţii mi-au sărit în cap cu argumente de genul „dacă nu există Dumnezeu, atunci cum îţi explici mareele?”. Coae. Sunteţi idioţi. Nu am zic că ecologia nu e bună. Plantatul copacilor e frumos. Strânsul gunoaielor e frumos. Dusul lor la groapa de gunoi e frumos. Ce nu e frumos e ca nişte maniaci să păcălească poporul că ar salva lumea prin topirea bidoanelor de coca cola şi făcutul de periuţe de dinţi din plasticul rezultat, când are loc lejer la groapa de gunoi şi e mai puţin poluant acolo decît în procesul chimic de reciclare.

Şi acum iar o să vină idioţii care n-au înţeles nimic şi o să spună : „ adică cum? tu vrei să trăieşti printre gunoaie?”.

Nu, nu vreau. Sunteţi voi idioţi. Mai citiţi paragraful anterior până vă prindeţi de ce. Abia acum ajungem la problema serioasă. La motivul pentru care vă fut la cap că-s împotriva reciclării şi voi ca idioţii înţelegeţi că sunt acelaşi lucru. Sunt chestii diferite.

Hai totuşi să vedem ce fac mai exact ecologiştii  de la noi din ţară, şi de ce e greşit.

O chestie pe care o înveţi de la orice doctor care se pricepe e că, la orice problemă, întâi tratezi CAUZA şi dup-aia EFECTELE. Bun. Avem o ţară plină de mârlani care aruncă căcaturi pe jos. Am stabilit că facem curat pur din simţ estetic, nu că ar fi nevoie de aşa ceva. Încălzirea globală e discutabil mit, ca şi 80% din efectele negative ale poluării. Ne-am hotărât să nu ne mai minţim şi ne punem să ne punem pe estetizat. Nu salvat planeta, că se salvează singură. CAUZA, în cazul ăsta sunt mârlanii. Dacă strângi după ei, o să creadă că e ok să facă mizerie, că ori cum vine mai mult prostul să îl şteargă la cur. L-ai văzut, l-ai prins şi l-ai caftit. E la mintea cocoşului în pula mea. La mine în casă e dezastru.  Într-un final, când văd că e groasă o sa iau aspiratoru’ şi nişte saci de gunoi şi o să fac locul respirabil. Dar dacă vine cineva să facă chestia asta în locul meu, N-O SĂ O FAC NICIODATĂ! O să las prostu’ să facă curat în locul meu.  Deci, spre diferenţă de “mai mult verde”. fundaţia mea “mai puţină Slobozia” o să facă grupuleţe mici, cu bâte mari, care să spargă capetele oamenilor care scuipă gumă pe jos.

Să trecem la problema adevărată. Adevăratul motiv pentru care stau de 3 ore să scriu despre şobolanii ăştia de “mai mult verde”. De ce îmi pierd eu timpul. De ce îi urăsc profund şi merită împuşcaţi în gât:

Ei acuma fac campanie pentru RECICLAREA SELECTIVĂ. Ei vor să convingă statul să bage căcaturi de-ălea cu plastic/hârtie/sticlă prin toată ţara, PE BANII NOŞTRI! Chestiile ălea de care am scris în postul anterior că nu ajută cu nimic pe nimeni, pentru că (ştiu, mă repet), reciclarea poluează iar spaţiul de depozitare al gunoiului este fals prezentat ca fiind pe terminate şi că ocupă extrem de mult loc. Nu este aşa. Dacă strângi tot gunoiul din lume, la momentul actual, ar încăpea pe raza Bucureştiului. Ştiu, ca pentru un om mic pare mult. Dar gândiţi-vă ce incomensurabil de imensă este planeta. E un spaţiu nesemnificativ de mic. Şi dacă ar fi să fie sacrificat iar de banii pierduţi reciclare strâns gunoiul din alte părţi şi plantat copăcei and shit AR FI BINE. Ar fi sănătos şi mult mai bun.

Ei din banii noştri vor să facă troiţe ale religiei reciclării. Maniacii ăştia vor să-şi facă troiţe din banii mei. Pentru ce, bă, să îmi consumaţi mie banii ca să ce? Ca să reciclaţi? Să poluaţi, să futeţi bani, timp şi resurse pentru că sunteţi voi prost informaţi şi aveţi impresia că AJUTAŢI NATURA?

NU O AJUTAŢI BĂ, RECICLAREA HÎRTIEI POLUEAZĂ. Din plastic reciclat se fac căcaturi scumpe şi inutile. Cu o groapă de gunoi de 50 pe 50 de km are loc tot continentul să-şi pună gunoaiele timp de 1000 de ani! Mă fut pe religia voastră de hipsteri odioşi!

Vă invit să studiaţi site-ul lor. www.maimultverde.ro . Nu explica nimic de “beneficiile” colectării selective. Doar că “trebuie” făcută. Păi normal că nu explică. PENTRU CĂ NU SUNT! Dar te îmbie să trimiţi o scrisoare primarului tău să-l pui să-ţi aducă eco-troiţe lângă bloc, să te simţi bine cu ele că repari lumea.

Chit că nu fac nimic. Nu ajută la nimic.

Hai veniţi să-mi sugeţi şi mie pula. Nu am nicio justificare pentru care ar trebui voi să faceţi asta. Dar TREBUIE.

În schimb campania mea chiar ajută. Nu e o religie. Salvează europa de deşeuri. Cum am tot menţionat, se cheamă “Mai puţină Slobozia”. Şi e cam aşa. Judeţul Ialomiţa e un loc de căcat. Sincer. Nimeni nu vrea să trăiască acolo. Acuma nişte ialomiţeni o să se atace puţin şi o să zică că-s nesimţit.Uitaţi-vă în sufletul vostru. E un judeţ de căcat. Ştiţi şi voi asta. Primim bani europeni, plecaţi toţi de acolo şi îl folosim ca depozit de gunoaie. Pentru 1000 de ani. Toată lumea e fericită şi natura e curată. Europa ne umple de bani că îi scăpăm de gunoaie. Renunţăm doar la judeţul Ialomiţa, care oricum deja e un gunoi.

Toate funcţionează, au justificare, logică şi nu sunt un consum inutil de bani publici. E un plan, nu o religie pentru hipsteri.

Muie “mai mult verde”

TRĂIASCĂ “Mai Puţină Slobozia”

***

Comentarii (154)

  • :) spune:

    Sloboz .. daca s-ar face o groapa din aia ar trebui sa fie intr-o zona nepopulata , coaie.. Nu iti dai seama ca iti pica parul din nas daca te apropii la cativa kilometrii de groapa asta de 50 x 50 km ? :)

  • ovidz spune:

    la naiba…n’am reusit..poate maine

  • Logic spune:

    genial! (cica ii prea scurt comentariu)

  • Sorin spune:

    mda…si unde mai pui ca exista cele trei pubele plastic/hartie/sticla dar nu exista decat O SINGURA masina de gunoi care incarca amestecat. si gunoiul este apoi sortat manual.

  • Hurricane spune:

    Sustin „mai putina slobozia ” . Reciclarea e o gaura neagra in care se duc bani . Asa , sa se oftice hipstarii . btw , propun sa nu se mai foloseasca cuvantu asta pt a descrie jegurile din ziua de azi , ca asa ii injuram pe aia care ascultau jazz in anii 40 de la care hipstarii au luat numele si palariile .

  • simi spune:

    @radu, sorin: ROFL

  • PAVAL DENIS spune:

    Mda, judetul Ialomita e un cur cu hemoroizi, manjit de cacat cu smegma de la alte judete care si-au bagat pula, iar toti ialomitenii sunt niste tarani bashitzi inculti si hidrofori. Am avut de-a face un un slobozean get-beget, George. Se stie el, comenteaza des aici. O sa te acoperim cu gunoi, bah partzare!!

    Unde ne inscriem in programul „Mai putina Slobozia”?

    P.S. Ce s-o fi intamplat cu Alina. Nu a mai comentat prima, oare azi a fost prima la pula? Alterneaza? Alina, vrem sa stim! Poop!

  • pufulete spune:

    bun,ti`ai facut numarul cu ecologia pizdii,acum poti sa revii la chestii serioase?

  • Seb spune:

    Oo esti prost cu spume. E ok sa te iei de odiosi si de hipsteri da’ taci in pula mea cand nu stii despre ce vorbesti. Ii prostesti pe astia mici care te idolatrizeaza si o sa ajunga la 30 de ani sa trebuiasca sa fumeze ca sa poata inspira dintr-un tub de oxigen curat. Deci in cazul in care nu esti vreo eminenta in biologie sau incetezi sa dezinformezi lumea pulifriceste continua. Daca nu rezuma-te la disfunctii erectile si futut pizde ofilite. Hai spor.

  • kOoDoO spune:

    Bine documentat si la obiect. Extremist, pe placul meu. Cand pornim?

  • celmarerau spune:

    @ boului retard cu primul coment: TU CE MORŢII MĂTII CAUŢI, MĂ, BOULE, PE LÂNGĂ GROAPA DE GUNOI DE 50X50? CA SĂ CE? CA SĂ TE MINUNEZI DE CÂT DE MULT GUNOI ESTE? SĂ-ŢI RECICLEZI PREZERVATIVUL ARUNCAT DIN GREŞEALĂ LA GUNOI? Vai, pula lu hector, multă idiot este acela aflător în treabă, cîcatul!

  • Alin spune:

    Da’ ar fi mai bine sa nu anuntam populatia, in afara de mine, bineinteles, oricum sunt numai tigani si cocalari. Aruncam gunoaiele aici din avioane, etc.

    Deci, unde semnez ca sa ma inscriu.

  • Eu spune:

    Eu regret că pe Pelea îl mai chema şi Amza. Uită-te la gunoiul ăsta. A scăpat din pubela prezrevative uazte şi acu’ face pe educatorul la grupa pulime neştiutoare.

    Radule, aştept macetele alea promise mai demult. Am făcut lista cu participanţii la acţiunea de ecologizare. Să dai semnalul de începere.

  • lucy in the sky with diamonds spune:

    Faci spume degeaba, astea nu-s argumente. Numai ca nu poti tu sa-l suferi pe Bucurenci n-ajunge. Restul sunt biti si bytes risipiti degeaba.
    Esti cu mult mai simpatic când esti numai vulgar.

  • wooly bully spune:

    Singurul motiv pentru care nimeni nu a adus in discutie minorul aspect al nevoii de a TRANSPORTA NAIBII TRILIARDELE DE TONE DE DESEURI DIN CURUL MOLDOVEI, de unde scriu eu, si TOCMAI PANA IN SLOBOZIA- precum si 1. banii publici astfel cheltuiti si 2.poluarea care ar rezulta de pe urma transportului- ziceam, singurul motiv pentru care nu s-a vorbit despre asta este faptul ca nimeni nu ia in serios planul lui Radu. Planul asta e o gluma, site-ul e o gluma pe care o gusti sau nu, Radu e o gluma. Si e de prost gust sa incerci sa dezbati glumele. Dar e macar la fel de imbecil sa zici „bine documentat si la obiect”. Iar cel mai imbecil ar fi ca, in contextul atator glume, Radu sa dea semne ca se ia in serios.

  • Alex Khan spune:

    Auleu cat esti de prost domnule Amza. Sa nu-mi spui ca tu ai cuaie sa bei apa de la robinet. Romania nu are nici macar o statie de epurare a apei moderna, dar tu indraznesti sa faci apel la bautul apei din buda. Mare diferenta nu e. Decat sa va futa grija unde puneti PET-urile mai bine trimiteti scrisori pe la primari sa epureze apa aia cum trebuie.
    Nu ti se pare de prost gust.. ca in loc sa explici partile pozitive ale reciclarii tu faci aluzie la igiena personala? De ce schimbi subiectul? Prostule.

    Exemple concrete:
    1 Mai la Busteni anul asta. Multi multi voluntari de prin Cluj culegeau gunoaie de prin boscheti. Isi rupeau gatul la propriu pe acolo, faceau parghii umane ca sa ajunga la un pet, etc. Intr-adevar merita felicitati pentru esteticul padurii dar atat.
    Insa trebuie sa-i dam dreptate lui Radu din pricina a doi melteni pe care i-am auzit accidental:
    Meltean 1 arunca o hartie fix in fata voluntarului. Ala ii zice ca nu e frumos. Melteanul raspunde: „Pai daca eu nu arunc voi ce ocupatie mai aveti?”
    Melteanca 2. Toampa din aia pe tocuri pe carare striga foarte indignata: „acuma v-ati gasit si voi sa faceti curat, cand vine toata luuumea”.

    Concluzie: Planetei ii e bine, meltenii trebuiesc extirpati.

  • ScrotuS spune:

    MEN noi avem alte probleme decat reciclarea in cacatu asta de tara
    stransul gunoaielor de pe jos, reciclarea si chestiile de estetica ar trebui sa fie pe ultimu loc cand in sate oameni isi iau GIB de la urshi
    noi ne credem ecologi si europeni pe cand in moldova bosorogi fut copii pe ciocolata ( true fucking story, google it cu tagurile „moldova sat minori dulciuri sex ademeneire”)

    just my 5 cents

  • punKreas spune:

    Vezi ca exista un loc mai potrivit pt o groapa de gunoi decat Ialomita. E prin zona Galati-Braila …

  • al gore spune:

    Vorbesti ca sa nu taci. In alte tari precum Japonia, tarile scandinave care sunt cu ani lumina inaintea noastra reciclarea functioneaza si nu ar fi tampiti sa produca plastic din plastic reciclat daca nu ar fi mai eficient decat sa il produca direct din materie prima. Mai informeaza-te nu-ti mai da cu parerea fara sa stii

    • Radu Post author spune:

      ^
      „SI DACA DUMNEZEU NU EXISTA, CUM ITI EXPLICI CA ASA MULTI OAMENI CRED CA EXISTA?
      il fac din cauza opiniei publice. nu din cauza ca ar fi mai eficient.

      mai documenteaza-te tu. google first, opinii mai tarziu.

  • Pishtifutz spune:

    Shefu’ vad ca iti place Maddox wwww.thebestpageintheuniverse.com

  • roger spune:

    ecologistii sunt niste muisti de stanga, care, ca toti muistii de stanga, stiu doar sa futa baii altora si ai statului din motive doar de ei stiute, dar foarte inaltatoare
    niste parazitii, niste tenii in plm
    mai prosti ca ecologistii sunt doar muistii care se uita in gura lor si pun botu

  • :) spune:

    @celmarerau : Coaie.. in primul rand invata in pula mea sa scrii ! Te-as lua pe puncte dar imi e sa nu intelegi altceva si sa te pui cu curu in fata mea. Apoi ,daca nu iti covine , du-te dracu sa dai o laba si dupaia vii sa comentezi . Nu-ti convine , treci la urmatorul comment ca doar asta faci toata ziua , pe langa vizionarea de filme porno ! Nu ma lua pe mine cu „mortii matii” ca ai auzit si tu „baetii” cum vorbesc si vii sa vomiti pe aici asa ceva .

    @radu : Lasa , ca pana in 2010 iesim din criza daca o tinem tot asa ! :)

  • mda spune:

    tu nu esti normal

  • Urzica spune:

    Hai ca sunteti idioti :))) Ialomita ii un judet foarte ok. Ma rog, de parca parerile voastre m-ar interesa cu ceva, dar sugeti pula, in frunte cu Radu.

  • Khazgoroth spune:

    I sense butthurt in your words, Urzica…

  • TriplaSclava spune:

    O miiica completare, ca tare simpatic esti cand incerci sa fii semiserios! Mai exista tehnologia. Chestia aia care l-a scos pe om din pestera si l-a pus in fata calculatorului sa scrie pe blog. Acush ea nu-i inca perfecta ca sa faca reciclatul sa mearga pe plus in toate cazurile. In unele situatii functioneaza si in restul evolueaza. Despre alea se afla din surse serioase si nu de la a paishpea regurgitare internautica la care pun botu aia cu conspiratii in sistem. Nu mi-as face griji oricum. Evolutiv suntem cu multi ani inaintea reciclatului, putin inainte de societatea post-industriala. Restul sunt curente de kool. Partzuri pe care le amusini cinci secunde si apoi dispar in stratul de ozon. Flatulenta este o nevoie fireasca.

    Revenind, ma inmoaie la caldurica bucilor ca te-ai luat de Slobozia! Locul ala e uberpenal, mediu propice pentru orice fel de gunoaie, plastice sau cuvantatoare. Asa ca daca ai vreodata nevoie, aduc mah pimpin’ eighteen-wheeler pentru solutia, erm, cauza finala.

  • 10 spune:

    Pentru o revolutie sa dam curvele din parlament jos nu ar milita nimeni,ca doar deacolo porneste totul…

  • Urzica spune:

    Da, cum spui tu, khazgoroth :)

  • Alina spune:

    „Ei vor să convingă statul să bage căcaturi de-ălea cu plastic/hârtie/sticlă prin toată ţara, PE BANII NOŞTRI!”

    partea amuzanta stii care e? de exemplu la metrou unde sunt cosurile alea de gunoi pt plastic/hartie/sticla sa zicem ca lumea arunca plastic la plastic, hartie la hartie si sticla la sticla. dar dupa, vine aia care strange gunoiul si ia toate alea si le pune in aceeasi punga. tare nu?

  • Alina spune:

    @ PAVAL DENIS uite ca am venit si pe aici:)

  • Costel spune:

    Dar ce zici de urmatorul mass? Bleah.

    În România există o singură centrală nucleară, la Cernavodă, care are 2 reactoare (Cernavodă 1 şi 2) şi este amplasată într-o zonă cu risc seismic. Guvernul României intenţionează să construiască încă 2 reactoare nucleare (Cernavodă 3 şi 4) şi o nouă centrală nucleară, a cărei locaţie nu a fost făcută publică (în presă au fost menţionate mai multe localităţi din Transilvania).

    Printre riscurile centralelor nucleare se numără: riscul unor accidente majore (de genul celui de la Cernobîl), scurgeri de substanţe radioactive care pot afecta atât mediul înconjurător cât şi sănătatea oamenilor din zonă, depozitarea deşeurilor radioactive rezultate în urma exploatării, proliferarea armelor nucleare ( în reactoarele care folosesc uraniu natural drept combustibil, aşa cum este şi cel de la Cernavodă, se poate produce plutoniu, folosit la fabricarea armelor nucleare, aşa cum s-a întâmplat în India, în 1974 şi ulterior) s.a.

    Greenpeace militează pentru promovarea energiei regenerabile ca alternativă la energia nucleară deoarece ţara noastră are un potenţial foarte mare în acest domeniu, acest tip de energie nu prezintă riscuri faţă de mediul înconjurător sau faţă de sănătatea oamenilor şi necesită investiţii semnificativ mai mici decât energia nucleară.

    Pentru a semna petitia impotriva reactoarelor nucleare, fa un click aici (http://www.greenpeace.org/romania/campaigns/nucleare/nu-vrem-nucleare2)

  • Mishu05 spune:

    Ba tata, esti destept. Da, e foarte corect ceea ce spui tu. Cu banii folositi tampeste pentru colectarea asta selectiva faci groapa de gunoi, acoperi cu straturi de pamant, lasi la dospit, plantezi pini pe deasupra, totul e OK. Astia nu au activitate ma, de aia si-au gasit chestia asta, sa iasa in evidenta cu ceva. Dar..ar fi o treaba sa fie lumea mai curata, chiar s-ar simti oamenii mai bine daca nu ar fi atata gunoi aruncat aiurea. Pentru asta ar trebui sa militeze, daca chiar au simt civic. Mai e o treaba: astia cu reciclarea ( centrele, uzinele mari de topire sau ce cacat fac ei acolo) nu cumva au subventii de la guvern/UE ? Nu cumva in loc sa plateasca tiganii sa adune pet-uri, aluminiu/metal, sticla, hartie e mai eficient sa faci pubele din alea enorme in toate orasele astfel incat bizonul prost sa puna singur pe categorii gunoiul? Astfel ai mii de tone de materie prima, lucrezi, iei banu, subventia, mama masii.
    Deci..daca e asa..si suna foarte plauzibil..e normal sa se agite oamenii ca doar iese banu, nu? :)
    Oricum..repet: esti destept ma. pula-pizda dar uite ca si la logica esti sus. Tine-o tot asa !

  • xyz spune:

    De fapt centralele nucleare sunt cele mai nepoluante si mai eficiente, dar nu… sa semnam petitii ca doar is mai bune termocentralele ca nu aia de semneaza se baga la dracu in praznic pe sub pamant ca sa scoata carbuni.

    si astia de la Orange sunt ecologisti mai nou :D

    Poti alege sa primesti factura Orange in format tiparit dupa 24 de ore de la acest acord. Odata ce ai beneficiat de bonusul pentru factura electronica, poti alege sa revii la factura tiparita platind 5,95 euro (TVA inclus). Suma incasata, fara TVA, va fi donata unei organizatii non-profit ce are ca scop protejarea mediului inconjurator.

  • Czar spune:

    @AL Gore, cu anii lumina masori distanta nu timpul idiotule.

  • Buha Neagra spune:

    Frumos scris, argumentele se tin lant, is cucerit. Atit ca daca mai insisti mult, risti sa dai nastere si tu unei religii noi. Aia cu Slobozi(re)a.

  • cap de stiuca spune:

    ba cacarezule , eu propun sa se faca groapa europulii de 50km pe 50 km in drumu’ taberei , abia mai scapam de un cartier odios si putin din centru’ capipulii bu.cur.esti.

  • anton spune:

    blana normal

    subscriu la mai putina slobozia

  • cap de stiuca spune:

    mai propun sa vina doi elefanti si o balena sa manance tot gunoiul lumii!

  • cos spune:

    @costel, asa cum poate banuiesti si tu, centrala de la cernavoda nu e facuta dupa modelul rusesc de la cernobil, ci dupa modelul candian candu, foarte sigur. are 3 sisteme independente de siguranta care opresc reactia in caz de pericol, iti spun din proprie experienta ca nu poti intra in zona de control daca ai parul prea electrizat. singurul mod in care poate poate aparea un accident, este bomba atomica data direct pe reactor, nicidecum un simplu cutremur, iar depozitarea deseurilor radioactive se face in niste cuve imense din beton,mult mai bine izolate decat uraniul natural aflat sub pamant. uraniul este deja mult mai putin radioactiv decat cel natural dupa consumarea lui in reactie, in plus nu se foloseste uraniu imbogatit. desi pare greu de crezut centrala aia de la cernavoda e printre putinele lucruri care functioneaza cum trebuie in romania, iar daca am mai avea inca 2 reactoare si o centrala noua, ar fi foarte bine pt noi si am depinde mai putin energetic de rusi. in franta, germania care au aproape 100% energie nucleara nu mai folosesc incalzire cu gaze sau aragaz, totul e electric

  • cap de stiuca spune:

    sunt beat si m-am cacat pe tastatura ,vad ca a disparut cacatul inseamna ca e la tine . Du-l la elefant sa-l haleasca . Piticii aia gratis ce stiu sa faca ??

  • Mihaela spune:

    Of, Radule… Revolta e buna, dar daca ai avea si cu cine… Inca mai regret ca nu am facut liceul militar, as fi avut acces la armament. 8->

  • cap de stiuca spune:

    moooaaa ce de ingineri p-aci…. bai dl @COS daca rusii sunt legati cu un contract pe 25 ani cu noi ? energia electrica se ramifica in eoliana si nucleara ,deci luand schema la patrat ar insemna sa producem un contract de 10 ani cel putin neavand legatura cu centrala nucleara de la cernavoda ,deci implicit suntem in posibilitatea de a produce energie urinica ceea ce ar fi de folos in toamna anului viitor precum pensiile mamut ale directorilor prevenind astfel proiectia formulei de a renunta la obligativitatea jignitoare de a folosi o noua grila de carbune neinventiv conform guvernului si binenteles prevazut cu o parghie de control de 45%.

  • liviu amza (nadie) spune:

    bravo mai @cos.ai dreptate.energia nucleara este mult mai curata decit altele.cea solara si eoliana e mai greu de folosit la noi.dar nu uita ca uraniu nu se gaseste tot la un loc.e raspindit in natura.atunci cind il aduni e periculos.oricum sint oameni pregatiti care lucreaza intr-o centrala nucleara.sint firme de conmstructii care ti-ar face o termocentrala nucleara fara probleme.avem si oameni pregatiti in constructii.blocurile astea pe casre lumea le numeste cutii de chibrit sa sti ca sint bine structurate.la citi bani s-au investit in ele au iesit prea bine.

  • PAVAL DENIS spune:

    @Alina – Ma bucur sa aud de tine, pisi. Ma speriasem cand nu te-am vazut. Te stiam fata sprintzară, mereu sareai prima ori la comentat, ori pe pula. Cnad am vazut ca nici la mine pe pula nu esti, nici prima nu ai comentat, crezusem ca ai patit ceva, dar acum mi s-a ridicat o piatra de pe inima. Poop.

    @Urzica – Ce fatza de slobozeancă ialomitzeancă redusă si lărgită la căcău ai! Sa-mi bag pula, m-am speriat cand ti-am vazut avatarul ala mic. Ia nu-l mai injura tu pe Răducu, că te bat la fund! Cu pula. Si ai un blog de cacat, de emo taiat la vena si cu curu spart de diverse matarangi. Mori in Slobozia ta de cacat.

    @Radu – Pai asa-i frumos, coae, nu-mi raspunzi la intrabari?
    https://www.piticigratis.com/2009/09/iii-dragos-bucurenci-patriarhul-ecologiei/#comment-22917
    Ia zi, eu te-am inspirat, nu? Eu sunt cel mai important si stiu ca sunt muza ta. Poop.

  • Radu spune:

    daca aveai un tricou cu „mai putina slobozia”, l-as fi cumparat. il purtam prin casa. si de 6 luni de cand intru pe blogul tau, vad doar bani arsi. sper ca nu pricep eu nimic, si ca ai tu un plan mai bun..

  • Hudrea spune:

    Oare cum ar fi să facă cineva o emisiune la tv (despre ecologie) cu tu şi bucurenci invitaţi?

  • MenThal spune:

    Sunt impresionat, desi doar 10% din idei sunt acceptabile. Sper ca ai terminat cu ecologia si treci la ceva mai neserios. Ii fain cand o arzi didactic, da’ nu pe tema asta. Hai noroc.

  • Sascha spune:

    radule, de acum cand vreau sa duc gunoiul, o sa conduc pana in ialomita si o sa las punga acolo…ma si plimb, te si ajut:>:>

  • liviu amza (nadie) spune:

    auzi mai radule nici un judet nu-i de kkt.asa-l fac oamenii sa fie.un loc unde-s ciulini si gunopaie nu stau decit sobolanii.poate sa fie in cea mai atractiva si exclusivista zona de pe glob.un teren unde ai pomi verdeatza si curatenie…..este raiul pe pamint.poate sa fie la cimpie nu la munte sau la mare.cred ca te-am lamurit.imi cer scuze pentru limbaj dar nu-mi place cind se arunca pe jos tot.curatenia nu-i pur si simplu de estetic.te ajuta sa nu te imbolnavesti de ciuma holera si alte boli.m-ai inteles?OMUL FACE UN LOC FRUMOS SA FIE DE KKT.O ZI BUNA.

  • Eu spune:

    ^ Marș la căcat !

  • luk spune:

    ba, pentru unii slobozia este centrum mundi. hai sa punem gunoiul intre galati si braila, sa unim doua gunoaie. podul de gunoaie.
    si bucurenci nu e prost, el e ecologist cu un scop: sa futa dudui care se cred complexe, ma’ntelegi.

  • Mesia spune:

    Bai pula, dar de resurse limitate ai auzit?
    Mare majoritate din produse de plastic sunt produse din petrol, iar dupa cate stim acesta e pe terminate ca imputiiti de marlani au motoare de 5L .
    Deci….tb sa reciclam…de ce? Ca trebuie!

  • Eu spune:

    Uau ! Mesia chiar are argumente !

  • miticigratis spune:

    @mesia, si vocabularu tau ii pe terminate si inca mai abuzezi de el.

  • Mishu05 spune:

    Auzi ma, sa-mi bag pula in el de petrol, dar lasa-l in sloboz sa se termine ! Daca se termina, ce? Trecem la epoca post-post-prost industriala, fara petrol, si ce daca? Da-o in mortii ei de civilizatie traim cu petrol de 120-130 ani maxim inainte nu se traia?

  • Porcusorul Radioactiv spune:

    Cand vrei sa infiintezi prima birgada din aia ecologista cu bate? Pe mine violenta nejustificata ma intereseaza, nu cacat de acologie&stuff.

  • stan spune:

    bai radule esti bun.
    m/am pisat pe astia de la „mai multe verde” de râs

  • Dan C spune:

    Propune sa se dea si cei 2% catre „Mai Putina Slobozia” sa aveti si bani de „civilizare” a marlanilor. Si cu lista de penalitati. Tot. Ceva bine gandit si pus pe hartie , sa stie omul la ce subscrie :)).

    Pet de 2 litri aruncat pe jos => 2 picioare in gat
    Doza 0.33 aruncata => bata peste tibie
    Pachet de tigari => 1 picior in OO
    Guma pe jos => calcat pe ochi

  • Monthu spune:

    Tare. Totusi, nu sunt de acord cu tine cu o chestie: cand reciclezi aluminiu’ si sticla (nu PET de cola!), procesul nu este la fel de poluant si toxic ca la hartie si plastic. Oricum ecologistii astia daca intr-adevar vor sa faca ceva atunci ar trebui sa faca cheta sa dezvolte nanotehnologia pt a dezintegra plasticu’ la nivel molecular fara a elimina reziduuri.

  • Om spune:

    „Dacă strângi tot gunoiul din lume, la momentul actual, ar încăpea pe raza Bucureştiului. ”

    :)))

    Poate daca groapa ar avea 10 km adancime.

    Hai sa emitem estimari, ca-s gratis…

    Daca as conglomera toate bilutele facute de Radu din nasuc in ultimul an, mi-ar mai trebui o racheta de tenis si o invitatie la Romanian Open.

  • Eu spune:

    @Monthu

    Și aluminiul ăla se topește singur nu ? Bănuiesc că lăsat la soare, sau încălzit cu lupa.

    De sitclă nu mai zic, că aia se topește pe la 1.600 de grade. Dar na, iei fo’ două starlete porno și le încingi până topești sticla cu ele și ai rezolvat-o ecologic.

  • eva spune:

    manca-l-ar mama, cum imbina el utilul cu placutul, respectiv ecologia cu scula
    dupa posturile astea nu stiu daca s-o las naibii de reciclare sau sa fac sex cu radu

  • juice spune:

    Dom’le, nu cred că neagă nimeni că reciclarea hârtiei şi a plasticului ar polua, într-o oarecare măsură. O intrebare pe care o am, şi la care nu ai reuşit să răspunzi, este… Dacă aruncăm la gunoi tone de hârtie în fiecare zi (nu ai idee câtă hârtie se consumă zilnic într-o singură sucursală de bancă), şi tone de sticle de plastic, de unde vom avea resurse pentru a produce altele? E vorba de a face economie, cred eu. Mai bine poluez reciclând plastic decât să folosesc materiale noi şi să poluez oricum în procesul de fabricaţie al plasticului.

    În plus, ca să faci hârtie căcălău şi să nu fuţi ecosistemul, ar trebui plantaţi mult mai mulţi copaci decât pot planta ecologiştii. Aşa că mai bine te ştergi la cur cu o hârtie reciclată, decât să plantezi un pom pt fiecare căcare.

    BTW, faza cu o groapă de gunoi de 10 km pătraţi în care să încapă toate deşeurile lumii e o mare tâmpenie pe care ai băgat-o la înaintare pt credibilitate.

    • Radu Post author spune:

      hartia nu se face din taiat copaci din padurea amazoniana. se face din ferme de copaci. cresti copacu’ faci hartie, pui alt copac in locu’ ala. cam ca la rosii si castraveti.

      si resursele pe terminate sunt un mit. nu se termina niciun petrol.

  • SilviuB spune:

    Radu, te duci la Leonard Cohen?

  • pupila spune:

    pocaieste-te intru credinta selectiva!

  • slim_fit spune:

    ^Alex Khan nu stiu in ce oras stai dar cred ca bei apa de canalizare in loc de cea de la robinet (epurarea se face la apa de canalizare ).
    in romania sunt mai multe statii de epurare la standarde europene
    mai lasa refreshul de la mozzila si iesi din casa

  • nu e necesar numele spune:

    nu poti topi plasticul si apoi sa obti tot plastic. poti cel mult sa-l toci marunt si fulgii aia sa-i adaugi la altceva. procesul de tocare nu e deloc toxic si nu elibereaza nimic in atmosfera. asa ca nu mai manca kkt ca se polueaza atmosfera cu reciclarea plasticului.

    Stiai ca fulgii obtinuti din tocarea plasticului pot fi adaugati la asfalt?

  • keloo21 spune:

    Eu zic sa iti faci cont la baietii astia de la „mai mult verde” si sa devii si voluntar sa le crapi la cei din consiliul director testele. Uita-te la baiatul ala de la „fund”raising, e gay de tot. Sunt de apreciat ca aduna gunoaiele dupa toti retardatii dar ar fi bine sa-i colecteze si pe cei care arunca gunoiele pe strada si sa-i duca la o groapa de gunoi dupa ce in prealabil au fost transati.

  • cristean spune:

    mda, ialomita merge, e si mai dreptunghiular, asa. george carlin avea un plan din asta, cu ingradit niste state din astea mai regulate geometric si aruncat in ele gunoaie. gunoaie ale societatii. da’ planul lui era mai misto, arunca acolo si arme si droguri si ii filma p-aia cand vroiau sa se cunoasca mai bine intre ei si dadea la televizor. bani, tata.

    aici sufera planul tau. pula mia, la noi ar fura astia si banii pentru gunoi de la europa. eu stiu niste lume care-ar propune sa se mute si niste minoritati tot in ialomita. si sa-i filmeze, eventual. „gipsies in the wild”, gen. dar nu cred c-ar strange suficiente semnaturi pentru asa ceva.

  • Mesia spune:

    Mama…ferme de pomi :)) (Am ras de m-am prapadit)
    Tu din afara de sf Gheroghe ai mai fost pe undeva?

    Du-te matale si informeaza-te cat de mult s-a defrisat in tara asta (sa nu vb de restu ca nu ne intereseaza) si apoi sa tragi o concluzie: proasta recolta asta de pomi. Nu renteaza de loc =))

  • iarvoi? spune:

    Radule, e o idee super buna….dar pornind de la ideea ta ca trebuie eradicata cauza si nu efectul, ma gandeam ca am putea sa-i izolam pe toti marlanii si cocalarii care fac gunoi pe strazi in Ialomita, decat sa depozitam gunoiul facut de ei acolo. Ce zici?

  • ILUZIA spune:

    n-ai ma ce sa faci cu astia! daca i-ai scos din subiectul pula-muie-cacat n-ai ce discuta cu ei. Daca nu iese treaba cu zlobozia da un bip, ca masi am si io cateva idei.

  • liviu amza (nadie) spune:

    @Eu mai mai usor topesti direct sticla decit sa te apuci sa o produci din nisip de cuart.pierzi mai multa energie.si fierul aluminiul nu-l gasesti asa un cub imens din care rupi cite o bucata.
    Radule petrolul se termina.iar din el se obtin multe produse.

  • B spune:

    corect bai. Ai dreptate. Sunt de acord. Chiar ca troite, pe bune… nu m-am gandit asa la treaba asta.
    Simteam eu in adancul meu ca oricum e aiurea reciclarea asta selectiva, dar nu stiam de ce. Go planet, acum am argument!!!

  • andi spune:

    Auzi Radule, imi zice un prieten care te stie ca cica mata-i din Slobozia? Asa-i?

  • silvia spune:

    eu zic sa te apuci de crescut copaci sa vezi in cat timp regenerezi o ferma dupa ce ai taiat-o sa produci niste baloti de hartie

  • un idiot spune:

    imi dau cu parerea…

    Degeaba .. tot valul de oameni „verde” pentru ca majoritatea sunt „acolo” pentru o preocupare [la moda], pentru bani si precum a sugerat Radu , pentru mantuirea suprema de la toate cacaturile facute toata viata.

    Cel mult modelul de lupta impotriva poluarii e creat astfel incat sa inghita bani si timp si sa deturneze cativa oameni capabili sa chiar schimbe lucruri catre ceva fara rost.

    Mie mi se pare ca noul val mondial de ecologie.. este indreptat impotriva omului de rand. Iar valul este creat de oamenii din varf, pe masura ce impactul acelor oameni asupra mediului devine tot mai evident. Conform „religiei eco”.. omul de rand e vinovat pentru plasticul greu degradabil, pentru toate produsele derivate din petrol aruncate la gunoi, pentru copacii defrisati pentru a face hartie, mobilier/alte aplicatii, pentru dioxidul de carbon [vai vai cat de mult CO2 producem fiecare in parte zilnic].

    Oamenii de rand sunt vinovati, nu cei care alimenteaza si perpetueaza sistemul, nu cei care ne-nvata ca e ok sa-ti arunci la gunoi totul ca sa-ti iei lucruri noi, nu cei care au industrializat absolut orice aspect legat de productivitatea umana, creind uneori intradevar dezastre naturale. si tot asa…

    Si de ce sunt oamenii de rand vinovati? in primul rand.. ca sunt multi. Dar sunt multi pentru ca a fost nevoie sa fie multi, pentru accelerarea procesului de industrializare – forta de munca si bani care se intorc la „stapani”
    mancare bio [care e cea naturala (nici macar) / scumpa], becuri eco [cu mercur care in cantitati mari la reciclare.. ar ucide juma de tara], pungi reciclate, taxe de poluare … orice e nevoie ca sistemul sa se perpetueze la fel de toxic si la fel de mercantil …

    as pune mana pe bata si-mpotriva cretinilor care nu-si constientizeaza existenta/conditia .. dar mai ales impotriva celor care de dragul bogatiei creaza situatia asta in care noi, cei de rand.. suntem vinovati de toate cele

  • jisco spune:

    am sarit peste toate commenturile…

    dezavantaje

    1. o groapa de gunoi cum zice radu creeaza mutanti
    2. resturile din groapa de gunoi ajung in panza freatica facand apa de pe o raza de ~zeci,sute km nepotabila
    3. miros de nedescris
    …..

    avantaje

    1. loc de joaca pentru cercetatori (cu siguranta se vor crea noi compusi – in timp)
    2. macar vor face o autostrada pana la groapa de gunoi (de nevoie)

    hai ca mi-e somn

  • Victor spune:

    Daca nu erai tu, nici nu stiam cine pula mea e metrosexualu ala de bucurenci…uite asa ajung toti parlitii vedete.

    de acum inainte, incearca sa le ascunzi identitatea, pune o poza cu michael jackson si denumestel generic „Ion”

  • Victor spune:

    @ Futezătoru0,07 – da ba, exista ferme de copaci, la noi in romania sunt ferme de brazi, sunt crescuti pana ating o anumita marime (la care se pot „descurca” singuri) si apoi sunt plantati unde le este locu: in codrii, in orase, etc

  • Eu spune:

    Ferma ta se cheamă pepinieră.

    Futezătoru o suge lamentabil fără să fi citit mai sus ce s-a scris despre fermele de copaci. Caracteristic comentatorului care nu are nimic de spus.

  • killer barbie spune:

    La un moment dat anul asta facultatea ne imbia sa demaram un proiect ecologic in bucuresti.Ne-am apucat de treaba,si ne-am gandit noi ca ideea mareata a campaniei nostre(foarte prost finantata de o firma imensa producatoare de pet-uri)ar trebui sa fie de responsabilizare a marlanului.Cu alte cuvinte sa convingem tot ghiolbanul sa-si stranga cacaturile ,in loc sa mergem noi sa curatam dupa curu’ lui.La momentul X,ne intalnim cu finantatorul,compania producatoare de apa dulce colorata si-i explicam cum de 1000 de euro pe care ni-i dau ei o sa facem obrazul gros al picnicarului sa crape de rusine.Faza la care ei baga placa cu „bine,dar colectare selectiva?”.Ne-am apucat sa cercetam care-i treaba cu colectarea seleciva si ghiciti ce am aflat?Camionele care strang gunoiul de la „eco-troite”,cum le numeste radu,nu sunt echipate sa-l colecteze separat.Cu alte cuvinte,puneti voi hartia la hartie si plasticul la plastic ca le amestecam noi in camion de nu se vad.Si atunci,care e rostul???Aia de la „mai mult verde” daca vor sa creada cineva in religia lor,sa cumpere ei in mortii ma-sii camioane speciale,si dupa aia sa ma futa la icre!

  • lolita spune:

    bine bine lasa astea.ia zi te futi?!

  • goathammer spune:

    nu e buna ideea cu Ialomita, ca e in drum spre mare

  • Eu spune:

    Futezătoru o arde vulgar în speranța că mă atinge la oo. A reușit, cu limba.

    @Goathammer

    Dar cine se mai duce la mare, la noi ? Oricum ăia care ajung acolo nu sunt deranjați de gunoaie. Persistă să mănânce semințe pe plajă, să facă baie printre pungi și pahare și să se cace-n mare.

  • Luli spune:

    Vazand ca inca esti nehotarat pe cat si cui sa-ti vinzi virginitatea, am zis ca, nah, sa ajung la inima (sau p*** ?) ta, pe cai mai ocolite, cu ecologia.
    Problema e ca n-am retinut din tot ce-ai scris decat p-aia, ca „TREBUIE sa sugem nu stiu ce la Slobozia, ca s-ajutam ecologia”. Pam-pam!(remarci ca e-n versuri)
    Sa fiu oare obsedata? Mai scrie ceva ca sa ma lamuresc. Eventual pe mess-ul meu.

  • nu sant eu spune:

    sa nu mai acuzam statul ca recicleaza pe lovelele noastre, eu propun sa ne ducem fiecare deseurile, mucii si alte expectoratii singuri, cu manutza noastra la slobozia.astfel eliminam firmele capusa, intermediarii si o sa vedeti ce mult economiseste statul, probabil o sa-i ramana si bani de pensii etc

  • Mda spune:

    Bai plm m-am trezit azi destept si vreau sa va zic cum e prin alte parti pe urma tragem si o concluzie:
    Ma plimbam eu printr-o alta tara de tembel bucuros ca e petrecere… oamenii veseli si cu bautura in trompa, dupa ceva timp oamenii au ajuns pe jos in propria voma si cu o gramada de sticle in tot orasul. In parcuri nici macar nu aveai unde sa te asezi de cata mizerie era (tara e considerata ca ar fi una dintre cele mai civilizate). A doua zi de dimineata nici urma nici de betivi nici de sticle.
    Ideea e cam asa ba stii ceva ma doare in cur unde arunc eu sau ce fac da sa vina in mortii lor rahatii aia de la salubrizare sa stranga ca d-aia ii platim ca si pe aia ii platim, asta e singura diferenta! (betivi au fost dusi acasa de politie). BR Mda

  • Eu spune:

    ^ Mi se pare mie sau ăn subiect era vorba de RECICLARE ?

  • nahlashit spune:

    o su(p)ta! Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

  • Luli spune:

    In afara de Radu, lumea p’aici este lipsita de umor si de dor de caterinca sau doar mi se pare?

  • Phalus spune:

    Am citit toate comment-urile. Idei desprinse:
    1. Unii habar n-au de caterinca
    2. Multi’s prosti gramada
    3. Apar pseudoinginerii care dau explicatii de cacat, fara sa stie ce vorbesc, fara sa aiba un tzar de bun simt tehnic, din auzite, da’ o fac cu sarg, chiar crezand ca-i baga cineva-n seama.
    4. Multi agramati dau lectii altora, carora nici nu le pasa macar cum scriu (te stii tu, pula, cel care pui virgulele dupa spatiu)
    tz.Unele stiu ce vor, si tot insista, „coae” le ignora
    tz-spe. Cred cu tarie ca-s mai bune subiectele „clasice”

  • alter ego spune:

    @ radu
    deci nene, am vorbit cu neste oameni, si suntem dispusi sa`ti punem la dispozitie 100 de tricouri cu logo`ul campaniei publicitare.
    asteptam idei de sigla.
    primele 10 tricouri le vom da (cu obladuirea ta) tuturor mancatorilor de cacat de mai sus (sper sa ne ajunga numai 10).

  • Cristi spune:

    de acord cu tot, inclusiv cu Slobozia. doar ca o sa fie greu sa convingem hipterii ca e suficient judetzul Ialomitza pentru tot gunoiul din lume. daca transformam tot sudul tzarii’n groapa de gunoi, o sa ne creada ca incape, si rezolvam infinit de multe probleme. ca’n fond, trebuie sa admitem, oricum e o mare groapa de gunoi toata

  • Thinker, mamicigratis, taticigratis, colicigratis, bunicigratis, pizdicigratis spune:

    Bai frate, sa mor eu dak inteleg de ce naiba mai pui comentarii ca sa le stergi dupa aia? Ma rog, dak te injura unul urat rau de tot, sa zicem, dar daca doar isi spune pararea, ce naiba ai de le stergi? Sunt si eu curios, Radule, ce naiba ai de spus la asta? Justifica-te! De ce sa te justifici? Ptr ca asa te roaga un cititor de-al tau! Poti sa ma injuri, dar nu esti deloc fair-play!

    • Radu Post author spune:

      se cheama spamat ce faceai tu acolo thinkere. s-o spamez pe ma-ta.

  • Thinker spune:

    @Foatezathoru
    Un sfat: nu mai posta atat de mult, s-ar putea sa se enerveze Radu, sa creada ca nu meriti atatea comentarii si sa ti le taie. Ca vad ca asa se procedeaza pe aciulea: nu-ti convine, tai. Da, e blogu’ lui, face ce vrea pe el, e interesant, o sa il citesc in continuare, o sa mai si comentez, dar pararea nu mi-o schimb: face si lucruri de fatada; pe langa multele lucruri reale pe care le sustine, libertatea cuvantului nu apare.

  • LAE spune:

    THINKER, daca e adevarat ce spui, inseamna ca in ciuda eforturilor sale de a face lumea mai curata si mai uscata, autorul site-ului ramane un moldovean de cacat. dar admite si tu ca e funny si ne amuza.

  • Bagpulafacfabrica spune:

    E clar, imi fac o mega-fabrica de reciclare, fix in cartieru titan ca sa puta si sa stie lumea ca se fac bani acolo, imi trag un Cadillac pe bani publici plin de tarfet clasa AAA cu consum redus de energie si imi pun scaunu de sofer in mijloc ca sa aiba toate tarfele acces la pula mea, din felurite unghiuri si pozitii. Apoi ma plimb pe Magheru cu pula scoasa la avortoni de imi fac astia Almanahul Libertatea editie speciala. Apoi stii ce fac ? Imi mai fac o fabrica de reciclare, si din banii aia imi cumpar romani ca sa ii fut. Si peste 30 de ani, cand o sa am cacalau de bani, imi iau o masina timpului ca sa fut toti romanii de la infiintarea statului roman (1918) si pana astazi, in diferite stadii de existenta. Pac, azi ii dau o muie lui Elena Ceausescu la 15 ani sub o masa de la un birt din Calarasi, maine troznesc pula la curu lui Brancusi. Iar apoi cand ma plictisesc, o sa schimb cursul istoriei si pun Romania pe harta in mijlocu Americii (vezi poza), si o sa extermin…ce dracu sa extermin….o sa extermin Rusia ca e plin de tarani prosti acolo, si o sa dau tot pamantu ala Kenyei, ca sa ma stric de ras cum fac negrii frigu dracului.

  • Eu spune:

    ^ Acum am înţeles de ce deşeurile radioactive sunt aruncate de la nemţi la noi.

  • Hehe spune:

    Interesant articolul. De fapt, interesante articolele.

    Mi se pare fascinant cum intentiile bune ajung in extreme, se transforma in ceva odios si apoi apare contra-argumentul, reactia, rezistena din partea celor care observa „nebunia” la care s-a ajuns.

    „Ecologismul” este, dupa cum spunea autorul articolului, o religie. Dar si „antiecologismul” poate ajunge. Ambele (si nu numai ele) fac parte dintr-o religie mai mare, aceea a teoriilor salvatoare.

    Get over it, nu exista teorii salvatoare.

    Eu am sa il invat pe copilul meu sa planteze copaci si sa iubeasca planeta ca sa nu ajunga un „marlan” care scuipa ciunga pe strada si pet-uri in Dambovita. Si asta pentru ca nu am ajuns (inca) la gradul acela de infatuare care sa ma faca sa cred ca trebuie sau pot salva planeta.

  • Name spune:

    O chestie interesanta cu cele 3 pubele de gunoi(pt hartie, plastic si cacat): intr-o zi am vazut masina de gunoi, si gunoaiele din cele 3 pubele ajungeau IN ACELASI LOC, erau amestecate iar. Foarte util ca noi le sortam(teoretic).

  • junky spune:

    Ba Radule, de ce ma urmaresti? wanna have intercourse? :> :>

  • junky spune:

    hehe, love you too man!

  • movapsebik spune:

    hai cu un căcat nou că ăsta e fermentat. merci pentru înțelegere

  • George spune:

    1. ala care posteaza cu numele paval denis e tarfa anosta si plictisitoare care iti paraziteaza situl. Iti spun asta pentru ca am vorbit cu el si nu mai posteaza aici. Sterge-l si da-i ban. Uita-te la IP daca vrei sa te convingi.

    2. @fakePAVALDENIS: am umplut-o eu pe ma-ta aia si de cacat si de sloboz. poti sa mergi acasa si sa dormi linistita stiind ca ai participat la reciclarea celor doua substante.

    3. inca o data, din nou, esti agramat. „că ori cum vine mai mult prostul să îl şteargă la cur”. Daca identifici greseala te las sa imi sugi pula in iad. Cand vom fi acolo.

    4. Ma amuza cate tarfe foarte usor impresionabile continua sa intre aici si sa creada ca tu CHIAR AI IDEI :)

  • Ben Dover spune:

    @George: Mama cat esti de inteligent si de cool. Uite, te apreciaza lumea si te baga in seama. ‘te-m-pula mea de sfertodoct (e corect gramatical?).

  • ianakis spune:

    foarte interesant modul în care pui problema… numai că omenirea se chinuie să trăiască şi prin, şi cu frumos, nu doar prin şi cu bani. deci până una alta (până ce ni s-or crăpa capetele la toţi cei care o să mai aducem aminte de orice altă categorie estetică, mai puţin grotescul) hai să strângem noi frumos că banii aia tot trebuie să fie cheltuiţi.
    şi în titlu ce caută punct după v-ul din prescurtarea pentru ”versus”? nu te mai grăbi şi dacă e să scrii, scrie şi patru ore că nu o să se prăpădească nimeni de dorul articolelor tale de pe site. cred.

  • ala mic si albastru spune:

    n-a terminat ma asta cu verzisorii?:D
    george, dar de la 12:01 e al tau?
    hm de fapt despre care george-i vorba?

  • Remi spune:

    Un post nou ceva? :-??

  • CapnJackSparrow spune:

    Salutare! Imi place „maxim de tine” si te-as ruga sa scrii si despre faptul ca daca se mai fac 2 reactoare la Cernavoda (in acest fel 40% din consumul de energie electrica din tara va fi acoperit numai de aceasta centrala) in atmosfera nu se vor mai elibera cantitati uriase de noxe de la termocentralele carora le-a fost luat locul de centrala nucleara! Eu tot incerc sa le explic, dar ei nu inteleg, poate reusesti tu!

    PS: Pentru ala care zice ca plasticul reciclat e mai ieftin: Tati, din plastic reciclat se pot face atatea obiecte cate degete ai tu la maini (in principal paleti)! Asa ca ciocul mic si joc de glezne ca din PET-uri recilate nu se vor face niciodata alte PET-uri!

  • George spune:

    celelalte 2 erau ale mele dar le-a sters marlanu’ ca erau offtoppic. oricum…

  • pisicigratis spune:

    Dacă nu s-ar fi născut, băiatul ăsta ar fi ajuns deştept.

  • Pang spune:

    Desi parintii si bunicii si strabunicii mei is din Ialomita si primul instinct ar fi sa te fut in gura pentru cuvintele tale urate, in numele meu si-al tuturor ialomitenilor de treaba, o sa ma abtin si o sa le convertesc in ceva mai smart: felicitari pentru idee – in felul asta Ialomita o sa fie mai folositoare Romaniei decat milioanele de marlani idioti din celelalte judete care nu stiu decat s-arunce gunoiu’ pe jos.
    :)

  • mama lui radu spune:

    sa nu te mai prind prin mazepa

  • Radu Post author spune:

    bai. e mai mult spam din cauza ca nu zici nimic. esti un idiot care consuma pixeli aiurea. n-ai nici umor, nu zici nici lucruri inteligente, nici nimic.

    ai depasit norma de prostie. sunt simi care mor de foame in asia si n-au un pixel sa bage-n gura si tu ii consumi pe chestii neinteresante.

    ban pe ip si nume la urmatoarea.

  • Alex spune:

    Ideea ecologistilor e ca plasticul e facut din petrol si petrolul se termina. De aici vine tot cacatul asta cu reciclarea. Nu de la faptul ca polueaza mediul.

    • Radu Post author spune:

      petrolu’ nu se termina in curand. se tot gasesc zacaminte. se ieftineste. deci mai e mult.

  • MAMA LU RADU spune:

    Vezi ca ti-am lasat niste mamaliga cu prune uscate in frigider. Te rog sa mai bagi la ghiozdan ca sa nu mai rada copiii de tine ca esti anorexic.

  • un roacker spune:

    bah ce lenes esti bagami-as bocancu in fatza ta mai scrie ceva ca lumea beata vrea sa vada ceva interesant

  • Evil1 spune:

    Penn & Teller.

    HAHAHHAHAAHAH!!!
    Dar ai grija sa nu spui in direct vreunei cunostinte ca reciclatul e o aberatie, ca o sa aibe impresia ca ai schizofrenie sau ca esti drogat ceva… Eu una am ramas uimita cand am vazut ce reactii violente au unii oameni la afirmatia asta…

  • Evil1 spune:

    Ah si mi-a mai venit o idee ca tot s-a intamplat miracolul de a ma uita la TV ieri la cineva…
    Stiti stirea cu incendiul depozitului de cauciucuri?
    Cam acelasi gen de fum se elibereaza in atmosfera cand recicleaza aia plasticul… Evident in alta cantitate…
    Hahahahaha! Reciclati plastic si faceti cancer la plamani!!!!
    Ma duc sa fumez o tigara… E mai sanatos decat sa reciclez…

  • iarvoi? spune:

    sa-mi luati baiatu la tranta

  • ioi spune:

    bag pula in ecologia voastra. cata labareala pe un blog unde veneam sa rad. nu aveti decat s-o ardeti verde si anost.

  • Luli spune:

    De bine ca am descoperit si eu de curand site-ul asta, noroc rupt in tur ce am ca nu se mai intampla nimic pe el…

    Greu te mai lasi, pretiosule.
    Mai, Radu, mai, te-oi fi implicat prea mult in vreo investigatie de moravuri usoare pt Catavenci si te recuperezi, ori esti inca in concediu ?

  • Ragosh spune:

    Ma ce sa spun… frumoasa „triologia” asta de 4 episoadecu ecologia si uite parerea mea:
    1. Ecologia e OK atat timp cat nu se face o religie din ea, codusa de un hipster fotomodel
    2. Trebuie sa intelegi si tu ca sunt unele materiale care se produc greu si sunt epuizabile, un copac creste al dreaq de greu si sa-l transformi intr-un dulap nu ia decat o zi(or less..)
    3. Cat timp sunt oameni dum pe lumea asta n-o sa se faca mai nimic… dar in schimb e usor sa profiti de subiectu asta sa scrii un articol care sa prinda
    4. Scrie in plm articole d’ale tale.. stii tu originale..care cu adevarat ne captiveaza
    5. Da Slobozia nu e deja groapa de gunoi?!

  • Thinker spune:

    OK, deci am dreptate, nu rezisti comentariilor care te ataca. Eu sustin ca aia nu e spam, istetule, da’ ma rog, e site-ul tau. Nu stiu dak o sa citesti asta sau e sters automat, dar parerea mea tot o spun.

  • Thinker spune:

    Si vrei sa imi dau ban pe ip si nume? Ti le dau gratis, nu tre sa imi dai bani pe ele (asta asa, ca sa iti arat ca pot si nitel umor… Dar, evident, nu te pot egala. Sau PUT?…)

  • mama lu radu spune:

    Magaru dracului ce esti ! Ai ban pe privata ca iar n-ai tras apa !

  • Culturela spune:

    Sa ma pupi in pula.

  • Thinker spune:

    Ma scuzati, mama lu’ Radu, data aviatoare o sa trag apitza! Da’ ce, pute asa rau? Am toxine multe in corp, de, ce sa fac…

  • cucurucu spune:

    eh e baiat destept…are timp…mult timp

  • UnuCuAritmetica spune:

    Incontestabila argumentatia ta legata de felu` cum unii stiu sa se imbogateasca. Hai sa`ti fac un calcul artmetic simplu .. la deseuri, poate revizuiesti atitudinea cu groapa de la Slobozia.
    Plecam de la urmatoarele premize:
    1. populatia actuala conform http://en.wikipedia.org/wiki/World_population 6,707 miliarde.
    2. O galeata de gunoi căcată de 4 oameni /zi
    3. Gunoiu’ compactat la 25% din volumu` lui cand ajunge la groapă.
    Acum aritmetica:
    a. 6,707/4 =1,676 miliarde de găleti de căcat/zi
    3.14*0,15*0,15*0,25 = 0,0178 mc/găleată de căcat necompactat
    b. 0,0178/4 (sau *.25) = 0,0044 mc/găleată de căcat compactat
    Din a*b= 1,676 miliarde * 0,0044 = 7,404 milioane mc căcat compactat/zi
    Presupunem că o groapă de căcat are 4m adâncime:
    D-acilea rezultă că ne trebuie: radical(7,404 milioane / 4) = 1360,5 metri latura gropii de gunoi (1,36 km) –
    Acu înmultim asta cu 365 zile şi avem: 496,6 KM latura gropii de cacat/an
    Deci pana acum avem o groapa de cacat de 496,6km*496,6km*4m
    (Romania dupa suprafata…ar fi un patrat cu lungimea de 487km)
    Deci ne`ar trebui, teoretic, o Romanie pentru a depozita căcatu` in fiecare an. Cu erorile de calcul probabil o Romanie pentru căcat la fiecare 10 ani.

    PS: găleata mea are 30cm diametru şi înaltime de 25cm.

    Calculaciosu.

  • litovoi spune:

    da’te’n pula mea de futache…n’am avut rabdare sa ti citesc ineptiile…da’ unde pula mea traiesti ba in grota? cum adica tot gunoiu’ din lume ar incapea in bucuresti? esti prost de iti fug vecinii din bloc! boule. pa

  • toxyk spune:

    Totalmente de-acord cu tine. ai putea chiar salnasezi o campanie publica-fara-precedent „impotriva eco” (da ai grija dreaq sa nu te ia aia mascati pe sus ca instigi lumea sa puna bete in roate ordinii sociale). tot ce vedem si auzim, se imprima in cap pe baza irnegalabilului „cu cat mai des cu-atat mai plauzibil si mai firesc”. brainwashingu’ clasic,baza de marketing socialmente acceptat, care pare-se, tine de fiecare data
    . ii fii tu un labar frustrat si-un misogin, da pan’ la urma cine-s io sa critic…sunt doar o pseudo-muiere fatala ,fara pic de simt al umorului. da’ si asa, tot te citesc…esti howard stern’ul pe care il asteptam de-atata vreme. Abia astept sa vad ce zici tura viitoare

  • toxyk spune:

    ECOLOGÍE s.f. Știință care se ocupă cu studiul interacțiunii dintre organisme și mediul lor de viață. [Var.: oecologíe s.f.] – Din fr. écologie. filosofic vorbind…tot ce avem, vine din natura-inclusiv euri, combustibil, plastic, hartie..etc Mergand mai departe cu rationamentul…natura in sine, poate polua/afecta natura???

  • Bah, tata spune:

    Nu-ti zic ca esti dezinformat, ca oricum vad ca nu te intereseaza, da’ unu la mana nu se recicleaza doar pe bani publici, 90% din banii aia sunt ai companiilor PRIVATE care detin centrele si containerele si masinile de reciclat si ce mai vrei tu. E pura investitie intr-o afacere pentru ei. 10% e cat platesc primariile pentru ca strang aia gunoiu’ si stai tu linistit ca ii costa cateva masini, ca fondurile pentru mediu sunt blocate. Asa ca ori dai bani sa isi bage primariile in buzunare, bani care oricum nu ajung in spitale, strazi si tigani, ori dau bani sa recicleze unii „rahaturi”. Alegerea, din pacate pentru tine, nu e a ta.

    Doi la mana, pentru tine si pentru unu din primii dezinformati care au comentat aci, da, astia de la firmele de salubrizare golesc containerele de „colectare selectiva” in aceeasi masina/sac de plastic etc. si gunoaiele sunt sortate din nou la centru, da’ nu cu mana, ca am evoluat si noi, ce dracu, exista banda rulanta si magneti speciali, dar nu ca ati sti voi de asa ceva (poate unii dintre voi va gasiti asa de lucru, cine stie), ca nu aveti interesul asta. Dati un youtube si vedeti filmulete pentru copii despre ce se intampla la centrele alea de reciclare, ca asta v-ar trebui.

    Trei la mana, nu stiu cata fizica stii tu, Radule piticule, dar plasticul ESTE toxic.

    Si nu e problema ca nu avem unde sa depozitam gunoiul, da’ de ce pula mea sa stric un parc, o padure, o campie, o whatever doar ca sa iti depozitez tie gunoaiele? Daca mai punem la socoteala si faptul ca ne inmultim ca musculitele si avem nevoie de cartiere rezidentiale de kk, de blocuri gri si de mall-uri, clar ca intr-o mie de ani nu mai incapem unii de altii si de gropi de gunoaie.
    Chestia cu costurile este foarte discutabila si cred ca poate fi depasita ca problema.

    Si baaaaa! Gunoiul polueaza! In caz ca nu stiai, ceea ce cred ca e adevarat. Daca nu ai auzit de nori toxici de la gunoaiele in putrefactie/descompunere, nori care contin acid clorhidric, in mod sigur i-ai simtit cand i-ai tras in plamani.

    Dar ma rog, vad ca totusi te duce capul, ceea ce e foarte trist, era mai rau daca scria un oligofren randurile astea. Dar e nasol sa vezi ca lucrurile stau in loc din cauza unora ca tine. :|

    • Radu Post author spune:

      magneti de plastic. gg
      si hartie.

  • eu spune:

    ai dreptate…tot gunoiul din lume incape ontr-o groapa cat bucurestiul…cu o mica precizare:groapa sa fie pana in partea cealalata a globului…sa cada gunoiul undeva in pacific

  • gogu pe gaz spune:

    uite ca scriu si eu un comment ca si asa nu o sa-l citeasca nimeni dar vreau sa ma cac pe mine on-line si sa ma dau cu prputzu.
    am ajuns la concluzia ca sunt ecologist din varii motive, gen:
    am un sandero, si l-am luat cu motor mic ca e mai ieftin, si consuma putin si nu ii dau talpa pentru ca efectul si asa nu e senzational, dar macar consum mai putina benzina, nu fac cerculete cu masina, desi daca mi-as pune capul as putea dar nu vreau sa consum multa benzina si sa imi tocesc cauciucurile ca sunt rupt in cur si nu imi permit. Nu ma doare nici in cur nici pe canalul pulii de CO2 emis in atmosfera, ma doare buzunarul cand e sa cheltui prea mult pentru ca sunt un sfrijit ce castiga putin.
    am plantat copacei in curte ca vreau sa am in ce ma sui sa mananc ceva si sa nu cumpar de la piata ca sunt rupt in cur si castig putin si nu am bani.
    imi cultiv legumele mele in curte, alea 5 fire de rosii si firul ala de vanta si plantatia de patrunjel si capsuni, nu ca ar fi eco ca stiu eu sigur ca nu le pun decat cacanosan compactat la radacina, dar sunt proaspete si nu imi misc hoitul la piata sa imi cumpar. si apropo de cacatul compactat, cacandu-ma la radacina plantei nu consum apa sa o trag sa se duca pe canal si nici hartie ca ma frec cu curul de pamant, asadar nu ma acuzati ca din cauza mea se defriseaza padurile si ca se polueaza din cauza mea la reciclarea hartiei. evident motivul e ca sunt rupt in cur pt ca .. etc etc ce am zis mai sus.
    nu arunc plasticul la gunoi, ca tot ce e de unica folosinta merge de doua ori, mai bine imi umplu sticlele goale cu tzuica facuta din corcodusele de la corcodusu din curte.
    nu ma puteti acuza ca din cauza mea se defriseaza padurile tropicale sa se planteze copaci de cauciuc ca sa imi faca prezervative de latex. ca ma fut cu alte specii si nu sunt ingrijorat ca le las gravide, ca cromozomu meu stie ca nu tre sa se combine cu cel de vaca, sunt destui boi pe planeta.
    nu consum hartie pentru ca in general scriu pe calculator iar pentru material de laba nu imi cumpar pornoshaguri, le iau de pe net si imi dau laba in intimitate acasa fara sa stiti voi cand si cum mi-o frec pasional.
    vreau sa imi pun panouri solare pe casa cxa sa imi incalzesc apa nu pentru ca nu vreau sa produc codoi in atmosfera, nu vreau sa platesc mult la gaze. exista si un sistem in care iti fermentezi cacatul si scoti gaz metan din el si atunci cu cat te caci mai mult cu atat platesti mai putin. daca o sa ma manance flocii din cur o sa imi fac si din ala.
    sting becu cand ies din camera, chiar daca e economic si e cu mercur in el ca sa nu platesc mult la curent.
    nu arunc uleiul folosit si untura la canal, ca il colectez si o data pe an il fac sapun si ma spal la tarzaneii din cur.
    ideea e ca sunt foarte eco, si nu ma cac pe mine, ca sunt rupt in cur si cacatul cade pe jos.

    de adaugat ar mai fi faptul ca o am mica rau, si din capatul pulii in care ma aflu stau si cuget si nu inteleg de ce trebui salvate balenele.
    o fi din cauza ca sunt invidios ca o au de 2 tone iar eu mi-o acopar cu un deget?

  • maciuca magica spune:

    daca tot ai lansat campania cu mai putina Slobozie,eu zic sa faci si campania „mai putin Calarasi” ca tot e aproape,e pe cale de a deveni oricum groapa de gunoi si oamenii din el sunt niste cacati.deci,mai putin calarasi

  • Mikail spune:

    Frate nu te supara dar nu am avut rabdarea necesara sa citesc toate tampeniile de comenturi de la toti William Coilung astia care posteaza. O sa fiu scurt si la obiect. Imi place blogul tau , am citit mai multe chestii de pe aici, dar aici trebuie sa te contrazic…..rau de tot, adica in incercarea penibila de a scoate ceva nou te-ai futut rau de tot in cur. Mai rau imi pare si de oile care te urmeaza orbeste doar pt a fi cool si in trend cu miscarea blogului. Frate, zici ca nu-i buna reciclarea si ca tot gunoiul planetei ar incapea in Bucuresti nu? Iti dau un sfat: MAI LASA IN PULA MEA SCRISUL PE BLOG SI IESI IN LUME, E DESTUL DE MARE SA STII ( mai mare decat Regia, Bucurestiul sau Romania ) Dar se pare ca tie nu ti-a zis nimeni. Mai mult de atat, mai citeste si altceva decat wikipedia si alte bloguri, sursa voastra eterna de cultura. Vei afla chestii foarte interesante, cu alte cuvinte, foloseste-ti creierasul. Cum plm poti spune ca reciclarea face rau atunci cand refolosesti materia si stopezi necesitatea materiei prime noi, e ceva….nush cred ca LOGIC. Cum reusesti sa le speli creierele de un neuron ale cititorilor, e un mister ca si multe altele. Stiu ca o sa fiu injurat de toti putzanii care se dau jmecheri mancand shaorma in fata calculatorului dar nu am putut sa ma abtin

  • Mistreated spune:

    Mishu05 esti mishuzerocinci???
    ca dupa scris asa pare.
    daca da, baga si tu niste miere la baiatu asta eminescian :)

  • Mistreated spune:

    da radule, mishu care cred eu ca e mishu, e cititorul tau cel mai sanatos dintre toti :p
    da n-are timp sa stea pe blog ca astia micii.

Adaugă un comentariu