Proteste prostești

Iar au ieșit oameni în stradă pentru că bla bla amnistie și bla bla subiect serios în care nu vreau să intru pentru că nu e relevant cât de serios e la ce încerc să zic.

Și Alina Mungiu-P.Diddy, o persoană care arată ca și cum a încercat să înghită o roată de tractor și i-a rămas blocată în gât, a avut o părere foarte importantă despre asta ieri.

alina-mungiu1-465x390

Părerea ei, pe scurt, e că Serviciile au scos oameni în stradă. Pentru că nu au organizator cunoscut. Și pentru că „Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă”.

În al doilea rând, e proastă. Pentru că în primul rând tot timpul o să fie urâtă. Serviciile nu își bagă coada la protestele astea, pentru că nu au de ce. Pentru că

PROTESTUL PAȘNIC ÎN ROMÂNIA ESTE ȘI A FOST TOT TIMPUL COMPLET INUTIL.

„Meeeeeh!” o să țipe în gât niște hipsterițe cu breton de maxim 1.60 înălțime: „Protestele au făcut multe chestii. Gen au oprit chestia aia cu Roșia Montană!”

Nu. Nu au oprit-o. Niște ONG-uri care s-au mișcat cum trebuie au oprit-o. Să zici că proiectul Roșia Montană s-a oprit de la proteste e ca și cum ai zice că echipa ta preferată a câștigat pentru că te-ai uitat tu la meci și ai aplaudat foarte tare.

Dar „Meeeh!”, o să țipe niște uscați cu barbă care se cred intelectuali doar pentru că ascultă radio Gherila, „Din cauza protestelor de la Colectiv a picat guvenul Ponta!”.

Nu. Stai jos. Ăla nu a fost motivul, a fost doar un prilej. Dragnea deja avea în gând să-l scoată pe Ponta de la butoane. Aștepta ocazia. E ca în cazul ăla cu soțul alcoolist care așteaptă să se întoarcă acasă să-și bată nevasta. E clar că o să o bată. Că o să fie că nu i-a pus berea la rece, că a spart o farfurie sau că a pus prea multă sare în mâncare, aia tot se culcă cu capul umflat. E, aici guvernul Ponta era exact nevasta. Oricum ar fi dat-o, tot pica. Poate cu o lună, două mai târziu, dar tot se găsea o scuză. Dacă Dragnea îl susținea pe Ponta, rămânea prim ministru oricât s-ar fi plimbat niște oameni între Unirii și Universitate, făloși că sunt activi social.

a4b

 

Nimic nu e mai inutil decât obiceiul ăsta scârbos din ultimul deceniu al românului de a protesta prin plimbărică și a pleca acasă mulțumit că a făcut ceva.

Da’ ce am eu, totuși, cu protestele astea, de-s așa de pornit pe ele? Păi

Sunt organizate de imbecili

Alina Mungiu-P.Diddy și-a zburlit șoricul pentru că nu știe cine organizează protestele. Vaca nu știe cum funcționează internetul. Uite, spre exemplu, protestul de duminică e organizat de Bădiță, cel mai șomer om din lume.  Genul ăla de imbecil care are impresia că soluția la orice problemă e să aduni niște oameni și să te scălâmbăi. Pentru că aduni „ăuernăs” și „ăuernăsu” e o chestie reală care ajută. Printre ale evenimente de mare amploare organizate de el e si ziua fără pantaloni la metrou. Da. Boul ăla care a mers în chiloți cu metroul și i s-a părut că face ceva util societății organizează marele protest de duminică.

Repet. Asta nu înseamnă că cauza nu e bună. Da, chestia cu amnistia e nasoală. Doar că protestul pașnic nu e o soluție. Uite, argumentul suprem. Mecla lui Bădiță.

15726564_10210777089719454_546599145589859913_n

Ar trebui să îți spună bunul simț că dacă mutantul ăsta oligofren crede că ceva e o soluție la o problemă, probabil chestia aia nu e deloc o soluție la o problemă.

E o tagmă de-asta de protestatari de meserie. Pentru ei, protestul e o religie.  Cred în utilitatea lui, în ciuda dovezilor că astea nu există. Se cred martiri. Deținători ai adevărului. Ca boul cu portavoce, care e prezent la orice protest, să se certe cu jandarmii, ca să îl ridice pe sus și să țipe că e abuzat, după care să se culce liniștit că a fost dus cu duba pentru binele țării.

Ăștia sunt organizatorii, la orice protest. Genul ăsta de cretini. Nu sunt goarne ale serviciilor, sau ai oricărei alte entități cu scopuri perfide. Doar idioți foarte convinși că religia lor schimbă lumea. Cum se târăște baba în genunchi în jurul bisericii pentru binele neamului, așa își târăște și Bădiță hoitul de la Unirii la Romană.

Apoi vine tagma de protestatari-casual.  Mai se plimbă puțin, se întâlnesc cu prietenii, țipă chestii, mai agață o gagică. Mulți au intenții bune. Au înțeles că problema e reală și trebuie găsită o soluțiile. Doar că goarnele cu religia protestului i-au păcălit că plimbărica aia e o soluție.

Și de aia protestul pașnic e o problemă

Fiecare om are simțul lui civic. O cantitate de energie pe care vrea să o depună pentru binele societății, după care să se culce liniștit și să-și vadă de chestiile lui personale.

Protestele ăstea de tip plimbărică doar risipesc energia aia aiurea. Dresează oamenii să se plimbe prin frig în loc să caute soluții reale pentru problemele lor. Să își consume energia ca hamsterii pe roată.

În loc să lăsăm energia aia să se adune, să erupă în ceva frumos și drastic, care chiar să schimbe mizeria din jur, o fâsâim prin plimbărici de protest. Protestul pașnic face populația docilă. E un placebo al mișcărilor sociale.

MĂCAR ĂIA FAC CEVA! TU STAI ȘI HATEREȘTI PE INTERNET!

Nu e deloc adevărat. Tocmai am tras o bășină. Toate dovezile arată că bășina mea a făcut la fel de multe pentru societate ca și protestele pașnice din ultimii 10 ani.

Păi și atunci ce e de făcut?

Simplu. Pregătești molotoavele și cuțitele. Scoți pușca lu tataie din pod, aia pe care a ascuns-o după război. Vorbești cu prietenii tăi. Ne antrenăm cu toții în grupuri mici, după care ne organizăm. Ajungem la o masă critică și intrăm peste ei. Le spânzurăm soțiile și le dăm foc la copii în fața lor, până spun tot ce au făcut și au ascuns banii. După care îi belim de piele și facem curse cu ei, care aleargă cel mai departe până moare. Nu ne lăsăm. Pieptănăm țara și omorâm orice ticălos, corupt și hoț. După care ne adunăm toți ăștia care am făcut fapta, ne îmbătăm crunt, și ne luăm gâtul cu mândrie. Și lăsăm generația următoare să pornească o societate curată, fără hoți și ucigași.

A, scuze. Am ințeles prost întrebarea.

Păi și atunci ce e de făcut LEGAL?

Bleh. Legal. Hai să ne opunem unui om respectând regulile impuse de el. Nu are sens, dar hai, bine, sunteți niște fătălăi. Legal e mai mult de muncă, și o să dureze mai multe generații.

1. Te implici în politică, îți dedici viața meseriei și o faci corect și cinstit, până la capăt, fără compromisuri.

2. Identifici problemele mici, locale, de administrație publică, pe care le poți rezolva singur sau cu grupul tău.

Lasă-te de dat jos guverne.Caută prima groapă din asfalt și vezi cine trebuia să o repare și de ce nu a făcut-o.

3. Te implici în informarea corectă a cetățenilor.

Și asta nu prin statusuri pe facebook și proteste alături de oameni care deja sunt de acord cu tine.  Aia e doar labă în cerc pentru aprobare reciprocă.  Caută rude, colegi și vecini care nu înțeleg chestii și explică-le lor. Ajută-ți aproapele dezinformat să fie informat corect. Nu ajută pe nimeni să te întâlnești cu unul la fel de informat ca tine și să v-o ciufuliți reciproc că, mamă ce deștepți sunteți amândoi. Și nici să țipi la un străin pe internet. Că nu o să-l convingi de nimic. Caută cunoscuți care te respectă ca om dar au opinii greșite. Pe ăia trebuie să îi convingi, nu să te cerți cu anonimi în comentarii.

Dar cel mai important:

4. Dacă vezi problema în societate și te enervează, orice ai face, te rog eu, nu te duce să te plimbi prin frig până îți trece pentru că chiar nu ajută pe nimeni cu nimic.

 

 

Acum zeloții protestelor o să zică că de fapt sunt plătit să discreditez mișcarea. Că de fapt protestatul lor super funcționează și tocmai de-aia scriu unii ca mine că nu funcționează. Ca să punem bețe în roate mecanismului perfect. Dacă crezi asta, mna. N-am cum să discut cu oameni cu credințe. N-ai cum să bați credințe cu argumente. Pot doar să îți zic un călduros „ce proastă-i mă-ta!”

 

***

Comentarii (100)

  • Gigel spune:

    Primul suge pula

    • Mihai spune:

      pofta buna

    • Cili-O-San 7 Dani spune:

      :)))))))) ce prost !

    • Chopper spune:

      Asa vrei sa ne anunti ca esti gay?

  • vasea spune:

    1. boss, protestele pasnice au adus tehnocratii pulii la guvernare, deci taiem de pe lista aia cu „protestele pasnice nu au rezolvat nimic”
    2. FIX, dar FIX aceleasi pancarde quality, acelasi font la la protestele Colectiv. Ma sa-mi bag pula, un carnat de coincidente, stim

    • Radu Post author spune:

      tocmai am explicat in text ca nu. tu esti genul de prost care a comentat inainte sa citeasca textul.

      • bravo spune:

        Te crezi mai destept decat esti…

      • vasea spune:

        fix ca tine, care n-ai mai avut rabdare sa ajungi la pnctul 2.

    • unu spune:

      Acelasi font??? Sa-mi bag pula, e clar! Doar SRI-ul isi permite licente de Arial!!!

    • STFB spune:

      Bă dragă, omu a precizat in text ca Dragnea ,nu protestele ; aveau majoritate ,puteau guverna pana li se acrea . Dar un an contează la amnezia pulimii votante , rezultatul il știi .
      *Căpitanul a zburat la curve ! *

  • chris spune:

    mai simplu e sa emigrezi undeva unde s-au rezolvat deja problemele astea sau macar faci legal usor destui bani ca sa nu iti pese

    • Pitong spune:

      Exact – de ce să-mi sacrific eu viața pentru „binele națiunii”?

      Mai aud pe unu altu’ care atunci când pomenesc de plecat mi-o bagă pe aia cu „Păi dacă noi plecăm cine repară țara asta?” Răspunsul e – mă doare-n pix. Nu-mi fut eu viața pentru o țară de căcat.

    • Dave spune:

      ba astia care o luati asa cu emigratu’… ba sa-mi bag pula.

      auzi, cand la tine in casa se face mizerie si se strange gunoiul si trebuie dus, tu ce faci? faci curat? duci gunoiul? aerisesti?

      sau te muti la vecinul care e baiat gospodar, face de mancare, face curat, spala pe jos, duce gunoiul, isi plateste facturile la timp, si pe urma incepi sa mananci cacat ca ce baiat de treaba e el si la tine acasa ce jeg e ca plm… asa e la tine acasa si de aia nu mai suporti si trebuie sa pleci undeva unde altii au muncit generatii sa faca treaba si vii si tu hop! te asezi pe acolo dupa care trimiti acasa poze misto cu tine prin centrul orasului sa moara vecinii de ciuda.

      • Marius spune:

        Degeaba te apuci tu de strans mizeria cand mai sunt cateva milionane care-ti murdaresc casa, si oricat ai strange, chiar si macar intr-un colt in care sa stai tu, tot o sa te omoare mirosul de la mizeria celorlalti :P

      • Suleyman Magnificul sub Domnia Iubirii spune:

        ai scris gresit „sunt o pizda fricoasa si lenesa si sunt prea cacat pe mine sa imi incerc norocu in strainatate asa ca o bag pe aia cu patriotismul sau pe aialalta cu datoria de a schimba lucrurile la mine in tara”

      • Andrei spune:

        Comparatia e complet gresita. Mai corect ar fi:
        Daca esti un baiat gospodar care face mancare, face curat, spala pe jos, dar colegii de apartament se caca in mijlocul sufrageriei, ce faci? Cureti dupa ei? Sau te muti in alta casa, cu niste alti baieti gospodari, care fac curat, fac de mancare, spala pe jos?

      • Cornel spune:

        Când în casa e mizerie, faci curat. Dar când casa e plina de termite, șobolani, mucegai și stă să cadă pe tine, ori îi dai foc și faci alta, ori pleci în alta casă unde e doar mizerie și poți face curat. În România nu mai poți face curat și nici nu ai masa critică să îi dai foc și să faci alta.
        Pe lângă asta, din punctul meu de vedere, protestele ăstea sunt de doi lei. Chiar dacă adună 30000, tot e foarte puțin, aproximativ 1% din ăia care a votat PSD. Deci PSD-ul pot sa scoată jandarmii să-i bată pe protestatari și nu o sa poată sa le facă nimeni, nimic.
        Asa ca mai bine îl ajut pe Gheorghe sa facă ordine în curtea lui.

  • Lucianoo spune:

    Acum a aparut alt protestatar de profesie – Claudiu Craciun – tanara speranta, noua stanga, podemos, omul cu portavocea care le spune cretinilor sa ridice pumnul strans si sa strige li-ber-ta-te – care ne explica cum ei au salvat tot si acum e clar ca a intervenit forta violet ca sa iasa lumea pe strada.

    https://www.facebook.com/claudiu.craciun/posts/10154447262004107

    • Ilie Pandemie spune:

      Dude, Claudiu Craciun era in voga ca-si lua pulane pe spinare la Pungesti de hat ani.

    • Dave spune:

      ba, imi pare rau sa-ti zic da’ Claudiu Craciun e protestatar de meserie inca din 2012 cel putin. si atunci a ajuns sa vb si prin Parlementul UE for some fucking reason. discurs lacrimogen plm…

  • psychedeliic spune:

    şi la baia mare organizează proteste imbecile, un handicapat cu nickname zmenta :)))))

  • IepureleCuRabie spune:

    Boss ai si n-ai dreptate. Da, trebuie sa ne ocupam in primul rand de groapa de langa noi ca asta e un obiectiv realist si palpabil.

    Insa pe de alta parte, in ziua de azi, intr-o democratie, a nu reactiona in nici un fel in fata unor abuzuri te face complice la ele. Nu suntem un regim totalitar, nu o sa puna nimeni armata pe nimeni, un protest de amploare care sa dureze mai mult o sa aiba rezultate ( de exemplu se implica americanii si ue cat pot sa mentina dnaul puternic dar daca n-au cu cine, populatia nu isi arata aderenta).

    Asta e, omul se gandeste numai la ce pune pe masa, spirit civic ioc, nici pt gasit vinovatul pt groapa din cartier nici pt a protesta.

    PS: colegul de mai sus are dreptate, n-o fi meritul colectiv ca a cazut guvernul ponta, este insa meritul lui ca guvernul urmator a fost unul tehnocrat

    • Bogdan spune:

      Da, aici ai dreptate numai ca asta a fost in avantajul PSD-ului. Si ei au vrutguvern tehnocrat inainte de alegeri. Orice, numai sa nu fie ei pentru ca se stia ca vor pierde alegerile.

      Deci pentru un an cu tehnocratii suportam acum 4 cu Livache.

      Radu are dreptate, insa singura problema sunt numerele. De la 50000 de oameni in sus apare imprevizibilul. Cam pe acolo au fost la protestele Colectiv. Acolo a fost la sentiment, au iesit pana si cei mai lenesi si blazati oameni. La naiba, cred ca si Radu a fost dar nu recunoaste. A fost pana Esca, deci despre ce vorbim?

      Cand am trecut pe langa Parlament m-am gandit ca o solutie ar fi ocuparea lui de 50 000 de oameni, dar na era prea mare gloata, n-am avut cu cine :))

      • Ilie Pandemie spune:

        Ba eu n-am iesit nici la Colectiv. La Colectiv trebuia sa iesiti toti si sa va dati foc, ca e o vina comuna. La Colectiv a fost mana micii coruptii, aia de acelasi nivel cu datu’ spaga la politist sa nu-ti ia carnetul sau la medic sa isi faca treaba cum trebuie si sa nu te lase schilod. Mica coruptie e ceva endemic la romani, nu afecteaza doar clasa politica, ba chiar – si o sa-ti zgudui lumea cand o sa constientizezi asta, coaie – pentru clasa politica, „marea coruptie” e tot mica coruptie la nivelul lor. Adica ce mi-e ca esti sarac si primesti 50 lei spaga ce mi-e ca esti groh si primesti 5000 lei spaga, e acelasi lucru doar la un alt nivel. Mica coruptie e in sangele romanilor, este rasiala de roman, +dodge la autoritati la care se adauga pasiva de comunism, cu pile si relatii.

        Vreti sa stiti ce ati facut, de fapt, la Colectiv? Vreti sa stiti ce oi manipulate ati fost? Pai Ponta era deja cu trei prajine-n cur, fiind urmarit penal. I-ati dat ocazia sa abdice tacticos, onorabil si empatic, ca nu era vina lui ca TOTI romanii iau si dau spaga.

    • therex spune:

      esti prost cat un iepure. americanii tin dna-ul puternic pentru a controla piata politica, a influenta managementul dupa cum vor ei, a mentine o stabilitate care ajuta intereselor lor, reale, palpabile. ca de exemplu sa se raspunda bine la contractele lor sau sa latram la rusi cand e nevoie. atat. pentru ei e foarte aiurea sa existe vreun partid puternic, necontrolabil. asta e ratiunea sustinerii dna, nu de dragul binelui comun la care visezi tu in chiloti si mai tragi si o laba anticorupta

      • IepureleCuRabie spune:

        Evident ca oamenii astia au interese in zona cum au si rusii. Evident ca nu lupta pt interesele noastre ci pt ale lor. Insa se intampla ca situatia din Ucraina a fost facilitata printre altele si de coruptie la nivel inalt. De aia sprijina SUA dnaul ca sa nu ajungem noi ca Ucraina, ca nu le-ar conveni.

        Si uite ca se intampla ca lupta anticoruptie- ca sa vezi – e buna si pt noi.

        Asa ca nu, nu am zis ca americanii ajuta din bunavointa. Insa cum ma-ta te-a facut doar pentru alocatie, tu nu prea intelegi mare lucru

      • omulbun spune:

        pai da, dar stabilitate vrea si românul. Tocma o dovedit în decembrie, nu? Vrea stabilitate si o minoritate vrea stabilitate + anticoruptie. E bine sa ai stabilitate.

  • LOKO spune:

    Ma tie ti-e frica ca prinde Badita un post de deputat inaintea ta! ART. Da stiu cacofonii si chestii, nu-mi pasa.

  • dsudsnfhdffh spune:

    badita presendinte. inaintea lu radu! dupa o sa-l votati pe radu ca pe un vadim modern. el o sa faca misto dar cand o sa vada ca mistoul prinde… o sa inceapa si el sa creada ca face chestii utile social.

  • Ed spune:

    Coaie, pai logica voastra e complet pe dos. Daca protestele sint organizate de „servicii”, abia atunci ar trebui sa mergem cu totii. Inseamna ca, undeva, in niste birouri pline de strategi secreti, sint niste oameni care au o solutie pentru whatever vor protestatarii sa obtina. Si din punctul lor de vedere iesitul in strada e parte din solutie.
    Ce ma doare pe mine acum cine le organizeaza? Scopul meu, momentul asta, e sa obtin ceva cu amnistia sau whatever vreau eu sa obtin. Pentru moment toti cei care vor acelasi lucru sint aliatii mei.
    Asa ca, daca suspectati ca protestele sint organizate de servicii…mergeti si voi.
    Pe de alta parte parte, daca sint organizate de vreun grup de pe facebook al unor corporatisti plictisiti…

  • florin spune:

    pana sa spuneti ca protestel sunt imbecile si sa folositi limbaj de autobaza, mai informativa, prin anul intai de politehnica ni sa bagat o materie optionala pe gat numita politologie, unde profa a zis clar si raspicat din ce imi mai aduc aminte, sunt doua clase cea care conduce si fraieri, asupra clasei conducatoare se poate exercita presiune numai prin doua metode: vot si iesit in strada.

    • Radu Post author spune:

      iesit in strad CU BATELE COAIE CU BATELE NU PASNIC

      • Ilie Pandemie spune:

        Mi se pare ca cineva le-a extirpat oamenilor din cap faptul ca practic sunt mult, mult mai numerosi decat politrucii care-i fut si cu minimul de sfortare violenta, comparabila ca efort cu plimbatul si urlatul ca boul prin frig, i-ar rastigni cu capu-n jos pe al de PSD, intru temporara socare si cumintire a clasei politice. Pana la urmatoatea umflare in pene, cand scoatem din nou ghilotina.

  • bezmetique spune:

    Cu ce sunt afectati politicienii ca 10-20-50 sau chiar 100000 de oameni protesteaza pasnic intr-o piata publica, care oricum nu are nici o alta utilitate? Cat poate dura un protest de genul asta? Iarna, de ex, pana vine vremea urata si racelile incep sa tina acasa tot mai multi protestatari, iar vara pana in perioada concediilor.
    Ca sa conteze, un protest trebuie sa produca disconfort celui impotriva caruia protestezi altfel nu esti decat motiv de amuzament. Vezi de ex. protestele din tarile civilizate: Franta, Germania, Italia, care atunci cand nu au fost violente, macar au blocat partial tara.

  • fitziu spune:

    Faptul ca la protestele de la Colectiv au fost infiltrati securisti sa disperseze multimea spune ca protestele nu sunt chiar degeaba.

    Oricum, ca sa adunam oameni si sa punem in aplicare planul ala cu belirea politicienilor corupti, trebuie sa trecem prin pasi intermediari.

    • Ilie Pandemie spune:

      O sa te informez ca exista tehnici avansate de a te face sa crezi tot felul de tampenii. Gen iti bag in cap ca daca-i fum apai e clar foc si apoi o sa fac niste semnale cu fum si tu o sa crezi ca-i foc. Cam asa si cu „securistii infiltrati” pe care-i durea la maciuca ca iesisera prostii-n strada sa dea vina pe Xulescu ca Romania e corupta tat-tat-tat. Atata neuron aveti.

  • Meh spune:

    Hai sa iti zic de ce e degeaba textul asta.
    Interpretat ca o fictiune absurda, nu e nici interesant, nici amuzat.
    Interpretat ca un comentariu social, argumentele tale sunt invalide
    1. Discreditezi bicicleta pt ca te-ai gandit tu la teleportor (inlocuieste bicicleta cu protestele si teleportorul cu grupul tau violent imaginar)
    2. O masa mare de oameni e convingatoare si vizibila; mult mai mult decat tu agasandu-ti vecinii cu comentarii politice. Vecinii pt ca pe restul bulei tale oricum stie deja despre ce e vorba. Chiar nu inteleg logica ta.

    • Ilie Pandemie spune:

      Mi s-au sterpezit dintii de prost ce esti. Protestele violente nu sunt SF, boule.

  • Gica spune:

    The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist.

    Asa si cu serviciile. Cand oameni ca tine gandesc asa, serviciile au castigat. manipuleaza tot din umbra fara macar ca noi sa ne dam seama ca ele exista.
    Sansa mare e ca si idiotii astia care i-ai dat tu exemple sa fie de fapt manipulati de servicii fara ca ei sa stie macar.

    • Ilie Pandemie spune:

      Wake up, sheeple!

  • matamare spune:

    Cam toate protestele incep pasnic. Dar din cand in cand, mai iese de-un maidan. Ar fi fost cool prin 89 sa te duci sa le explici alora sa lase prostiile si sa caute gropi prin asfalt, imi place imaginea. „Tu, ala din spate, cauta gropi mai cu spor, ca poate dai de ma-ta”

    • Gica spune:

      tu inca mai crezi ca alea la revolutie au fost niste proteste simple organizate de niste oameni simpli fara nici o agenda ascunsa si care au degenerat fiindca comunistii au tras in popor ?

      • matamare spune:

        Ce relevanta are asta in context? Au iesit fraierii din casa cu batele si macetele?

        A fost suficient ca au iesit multi, prea multi pentru a fi mitraliati, suficient de multi pentru a-l convinge pe Ceausescu sa se urce-n elicopter, prea multi pentru a da Milea ordinul sa se traga.

        E irelevant cine i-a manipulat si cum si de ce. Ce e relevant e ca multumita iesirii respective, acum poti scrie chestii pe internet. Fara, pasteai iarba ca-n Coreea de Nord si credeai ca internetul este o pasare.

        Nu conteaza daca a fost revolutie, lovitura de stat, manipulare sau altceva, ci efectele. Iar eu ma bucur de efecte. 5000 de prosti colectivi pot fi manipulati. 100000…mai greu.

        Singura problema e ca nu ies 100000. Citesc pe internet ca nu are rost, ca sunt doar hipsteri.

    • Ilie Pandemie spune:

      Boule, aia in 89 fusesera adusi cu arcanu’ in piata, sa le vorbeasca Tovarashu. Nu era niciun protest pasnic. Apoi au stat ca vitele cat timp vaca aia manipulatoare le spunea la megafon ce sa behaie, cat timp au pus casete cu „teroristi” care „trageau in populatie”. Apoi romanii s-au impuscat intre ei ca prostii. Revolutie 101 pt. belitii care s-au nascut ieri si n-au fost acolo, dar STIU EI CUM A FOST!

  • TOTULEMINCIUNA spune:

    Am intrat pe acest site de internet pentru sa demasc ipocrizia din tara.
    Radu Alexandru, explica-ne ce faceai pe 22 februarie 2011 cu George Soros. Ce ati vorbit voi impreuna in intuneric.

    Radu Alexandru, am dovezi ca lucrezi impreuna cu puterile straine la distrugerea tarii si te voi demasca pentru ca toata tara sa vada ca esti un agent de influenta al agetiilor straine de informatii NDA din Bratislava.

    Radu Alexandru, am poze cu tine si cu Soros de la intalnirea voastra secreta pe care le voi trimite la Antena 3 si Realitatea TVR sa vada lumea cine esti tu in realitate: un spion trimis de imperialisti sa ne distruga mintile copiilor cu povesti nostime despre tate!

    Radu Alexandru, mai jos e o poza de la intalnirea voastra, incearca numai sa negi ca e falsificata in fotoshop si voi dovedi tuturor cine esti si cu ce te ocupi.

    http://oi64.tinypic.com/2a7sr2w.jpg

    PATRIA SI DREPTUL LOR!

    • omulbun spune:

      Foarte bun comentariu, lipsesc din astea pe aici. Mai trimiteti

    • gorunea spune:

      Gresit, Radu Alexandru e spita dacica, urmas direct al lui Coson si Tarabostes Gerula, e suflet pur si viteaz. Misiunea lui e totuna cu spiritul lupului dacic de pe Kogaion care alearga prin foc si mananca sufletele neromanilor, ii baga in coma spirituala. Zamolxe l-a binecuvantat si i-a dat coasa si grebla, armele secrete ale stramosilor. Vine si randul lui sioros, numa ca atunci cand o sa hotarasca Sfatul dacilor intelepti. Inca se mai folosesc de el. E prea devreme. Il mai lasa sa faca ceva miliarde de dolari.

  • Cili-O-San 7 Dani spune:

    Bun articol.

  • Vmo spune:

    Dacă am putea sa ne unim toți bășinile într-o singura direcție poate am putea sa mai mișcat puțin lucrurile în tara asta!

  • Catalin spune:

    piticigratis ca si rezistenta urbana sunt oficine pesediste acoperite, infiltrate in societatea civila care incearca demobilizarea din interior. premisele articolului sunt false, dar sunt invelite in mistocareala pentru a prinde la hipsteri ex: la Rosia Montana, daca nu existau presiunile si manifestarile publice, curajul acelor ONG-uri de a lupta era mult diminuat; similar azi, daca nu erau manifestarile publice impotriva gratierii, curajul unor procurori sau judecatori de a iesi public si a demasca mizeria era mult cenzurat! La fel in 1989, daca nu erau manifestarile de strada, probabil ca Stanculescu nu ar fi avut niciodata curajul sa dea lovitura de stat impotriva lui Ceausescu! sunt actiuni care se interconditioneaza reciproc, iar mizeria asta de articol este un bun exemplu de manipulare pornind de la premise false!

    • creca spune:

      de acord cu tine..pitici e oficina…pai bai pitici, cind lucrurile sunt alb-negru, tu ce pula mea te nuantezi atit?

    • Ilie Pandemie spune:

      Coae esti prost, e mai meta de-atat. Revolutia de la 89 a fost facatura 100%, romanii au cazut plasa unui teatru intern si s-au impuscat intre ei ca sa le faca scorul lui FSN sa nu para lovitura de stat. Rosia Montana a fost clar egata de despagubire in cazul ruperii contractului, ala a fost tot tunul; „Canadienii” de la Gabriel Resources sunt de fapt un roman, Frank Timis, care a pus la cale un tun cu alti romani care ghici ce, boule, s-a BAZAT pe faptul ca romanii o sa iasa in strada, de-aia a fost si asa de ofensator contractul. Te inteleg, e normal ca dupa ce ai cazut in una din cele mai proaste plase contemporane, ca protestul pasnic face ceva, plus ca acum mai nou ca prostul crezi ca la Colectiv a fost mana ta, nu Ponta care incerca sa iasa de la butoane onorabil (si i-ati si dat ocazia, de prosti ce sunteti), totul se leaga in mintea ta de prost. In acelasi timp stiu ca nu o sa patrunda nimic in scoica ta de prost, ca n-ai fi prost daca ar permea ceva. Motivul comentariului asta e sa-ti spun ca esti prost, prostule, si sa rad de tine de prost ce esti.

  • Mihai spune:

    Cred ca e fix diferenta dintre un meci jucat acasa sau in deplasare. Aia tot joaca acolo, dar cand sunt incurajati joaca uneori altfel decat ar fi jucat daca ar fi fost injurati.
    Si astia la fel. Fac o magarie si stiu ca o sa fie oamneni nemultumiti. Daca ii vad pe strada, poate se mai gandesc de doua ori la magarie. La fel, si opozitia masurilor poate are ocazia sa fie mai vocala, vazand ca nemultumii exista. De-asta am iesit si o sa ies mereu cand exista derapaje de tipul celui prezent. Sa joace adversarii in deplasare.

  • Malcom Xulescu spune:

    Radu Alexandru, tare esti tu curva penala. De ce nu scrii cacaturile astea pe pagina ta si scrii aici unde intra toate labele analfabete si iubitoare de panarama. Parca esti un cersetor care se da schizofrenic si cind ii spui ca l-ai vazut jucund la pacanele, iti spune ca era cealalta personalitate a lui.

    • Radu Post author spune:

      pai asta e pagina mea lol

      • fabian spune:

        hai ca a fost tare commentu’ :)))

  • Cosmin spune:

    Nu zic ca soluțiile enumerate de tine n-ar fi valide.
    Doar ca daca e s-o relativizam aiurea și despre blogul asta se poate spune ca e o laba în cerc.

    PS. Deși te-aș compara mai mult cu formația instrumental-vocala paraziții.

  • gazpefoc spune:

    asta-i pagina ta? pai si din ce faci bani? ca n-ai reclame.. clar sorosist.

    p.s. a, stai ca am adblocker activat..

  • gazpefoc spune:

    revin, am dezactivat adblocku’ si tot nu ai reclame. ce draq, nu faci bani din blogu’ asta???

    iar acum la obiect, ai dreptate, nu se va schimba nimic cu proteste pasnice. insa nici nu poti iesi in strada nepregatit daca vrei haos. trebuie organizare, tactica, benzina, dero, cagule. nu poti fara niste 10-15 prieteni de aceeasi statura, imbracati la fel, fara niste gagici care sa plimbe cainele prin spate pe la tnb, pe unde parcheaza dubele cu jandarmi. ca sa te sune sa-ti zica cand intra scutierii in dispozitiv. pe urma sa zicem ca dai cu molotoave, vin astia si lasa masinile nepazite pe care le ataci surpriza asa, le incendiezi, si? ce faci pe urma? pleci acasa? intri peste ei in guvern, in palatul parlamentului? haha, succes. deci nu merge cu o mana de oameni, trebuie cel putin cateva mii, daca nu chiar mai mult. gasesti tu cateva mii? nu. asa ca, mai bine stau acasa, sparg o samanta, iau un serial de pe piratebay, trag o bășină..

    • Radu Post author spune:

      nope. nu cred in reclame.

  • Dan spune:

    Coae, nu batele si topoarele conteaza ci NUMERELE. Degeaba iesi cu bate si topoare daca sunteti 10 prosti care se agita. N-o sa rezolvati nimic cel mult sa va ia garda sa va duca la 9.

    Pasnic sau nepasnic, important e sa fie foarte multa lume ca altfel e degeaba.

  • ip spune:

    Foarte bun articolul.

  • Cili-O-San 7 Dani spune:

    florin badita are față de guşoi..in pula mea
    Nu credeam că există specia asta de om, decât in ficțiune

    • creca spune:

      adica nu exista…si-atunci de ce pizda ma-tii te-agiti atita?

      • Cili-O-San 7 Dani spune:

        Sunt pe alcaline și crecă mătaiproastă,da?

        • creca spune:

          ce vrei sa spui, ca muia-i alcalina?
          prostule!

          • Cili-O-San 7 Dani spune:

            Vacăimăta!

          • creca spune:

            soferu lu voicu presedinte

  • Gianii de la Costesti spune:

    Asta cu protest legal e ca plangerea adresata direct violatorului dupa ce ti-a rupt fasu in noroi.

    Da ma rog, pentru barba rasa pe picioare sa iesi in fata jandarmilor e dovada de curaj.

  • Ovidiu spune:

    O fi cum o fi dar mobilizarea nu e gratis. Ca eu am 10-15 sponsored pe zi in feed si cam la 400 de coco bucata la tariful Facebook ies ceva bani. Ma indoiesc ca badita ala are banii astia. E probablil aceeasi masina de fum de la prezidentiale si colectiv. E si scrisoarea studentei de afara, si lista penalilor psd, s.a.md.

  • Diana spune:

    Um, aplaudatul si prezenta pe stadion chiar ajuta meciul. Nu e un stimul principal dar e important. C’mon dar stii asta. Protestele sunt bune, cand se mai arunca un os de modificare sunt si mai bune, se obisnuiesc oamenii cu asta si isi fac curaj sa iasa si la macete. Armata e facultativa in romania si uram comunsimul pentru ca mancam banane doar de craciun. Asa ca de unde spirit revolutionar? Shanti, shanti.

    • Chopper spune:

      Mihai, ia du-te tu ca un baiat cuminte intr-un colt si sugi pula. Nu mai fa spam cu cacatul tau de blog.

  • xyz spune:

    Nimic despre prezenta mascariciului Chirila acolo?

  • Cornel spune:

    Iată cum nici 100 de mii de oameni nu au schimbat nimic, practic validând acest articol! Well done Romania, you played yourself!

    • xyz spune:

      Nici mai multi nu vor schimba, sa fim seriosi, nu-i o noutate. Am avut 27 de ani la dispozitie sa schimbam ceva si noi am supt-o fara s-o udam. Ne-am trezit acum ca proteste, chestii, trestii, hai sa dam laba cu laba, ce-am fumat, nene?

  • Alex spune:

    @Cornel
    Este de abia începutul.
    Vor ieși mai mulți de acum încolo.

  • Fabian spune:

    Ba. Trebuie să zici ceva de chestiile ce se întâmplă acum. Deja protestele au început să fie serioase. Fa și tu un anti-post la postul ăsta. Oricum nu există bun sau rău ci doar puncte de vedere.

    • xyz spune:

      Daca vine unu’ si-ti fute una in mecla din senin, ti-a facut un rau/face un rau sau doar are un punct de vedere?

      • fabian spune:

        Hai sa vedem. Primesc peste bot si tu esti observator. Poate i-am furat 50 lei omului din buzunar sau i-am futut nevasta. Tu nu stii. Tu vezi ca vine unu si imi fute una peste bot. Nu exista din senin desteptule. Poate m-am uitat urat la el? Poate fara sa vreau m-am uitat urat la el si vine si imi da trezirea. Poate ca m-a confundat cu ala care l-a futut in cur in timpul liceului si a scapat nepedepsit – caz in care totul este o neintelegere.

        Daca tu consideri ca enspemii de oameni in toata care incurca traficul nu reprezinta o chestie serioasa inseamna ca esti biciclist sau pieton. E punctul meu de vedere ca chestiile sunt serioase. Accepta asta si gata.

        In plus. Eu am cerut Radului sa mai scrie ceva pentru ca e amuzant. Omu face ce vrea. E ca si cum as fi un caine care baga un HAM sperand sa fiu luat in seama. Nimic mai mult.

    • xyz spune:

      Proteste serioase? In ce film?

      • creca spune:

        e un film cu pizda ma-tii..nu vezi ce-i afara, boule?

  • spaletti spune:

    Fapte pozitive ale multimii stranse sunt vizibilitatea media(mass-media aservita), expunerea pe canale de stiri(clasice sau digitale), reactii din europa si de peste ocean, determinate de argumentele de mai inainte. Si oile care conving alte oi prin trend, prin numar, printr-o anumita consecventa.
    La nivel de mase sunt irelevante cazurile izolate de sustinatori de profesie, dar pot ghida multimile destul de abil daca mentin linia sociala si economica pt care a fost facut initial protestul.
    Daca nu merge cu protest pasnic(in 90% e doar un factor fara mari sanse de sustinere al actiunilor), solutia e violenta! Asta atrage maxim de expunere, daca e facuta pe motiv social, de aderenta la grup, nu de galerii sportive, grupuri politice, astea dau turnura negativa si etichetari.
    Cu asta trebuia sa incep, esti un idiot care se expune cu blog, cu nume real si poate fi acuzat de instigare la violente! Stiu, ti se rupe pula, dar parca ti-as face un serviciu sa te denunt aiurea sa te ia astia un pic la intrebari; ai scapa cu niste declaratii si avertismente, infinit mai bine daca ai proroci niste morti si chiar s-ar intampla! Cu mare drag

  • S -hit spune:

    Protestul le arata politicienilor nemultumirea extrema a unor cetateni. Cum fiecare ok isi influenteaza
    propria bula
    un om
    foarte nemultumit de guvern are energia necesara sa convinga un procent semnificativ din bula sa voteze impotriva actualului guvern. Pe langa asta, separarea
    puterilor in stat ofera presedintelui puterea de a dizolva parlamentul , iar un protest masiv ofera acestuia legitimitatea politica de care are nevoie. Desi sunt de acord cu opinia de a intra peste ei in casa si a-i calca pe cap,
    pretul
    la
    nivel de societate este prea mare pentru ca distruge
    coeziunea legala a societatii. Ti-am dat like la
    articol pentru ca oferi perspective interesante , dar nihilismul tau e toxic si releva o neputinta intelectuala in ceea ce
    priveste schimbarile legale si
    incrementale pe care
    protestele le-ar
    putea genera. E clar ca iti lipsesc niste informatii fundamentale asa ca Iti recomand sa citesti niste carti de stiinta politica.

  • dangabriel spune:

    „Serviciile nu își bagă coada la protestele astea, pentru că nu au de ce.” =)) la cat de dibace te dai Radule pe atat est de naiv, avem cel mai numeros efectiv de securisti din Europa si crezi ca freaca pula ca tine acasa?

  • Dia spune:

    Astazi 02.02.2017, iesi la protest?

  • zealot spune:

    Ar fi totusi niste efecte ale protestelor, orice om politic care s-ar opune PSD-ului datorita protestelor, ar avea de castigat un numar semnificativ de voturi.( chiar sa-si faca un partid, al 15-lea partid al poporului)
    Protestele de amploare atrag atentia internationala, ducand la restrictii din partea UE.
    Nu cred ca protestele vor remedia in vreun fel societatea dar pot opri o anumita initiativa pentru o perioada de timp.( pentru astia de la PSD pare important sa se intample rapid, altfel ar fi facut-o mai discret, pe mai multe bucati).
    PS:Ordonanta in cauza are ca scop declarat scaderea populatiei inchisorilor, cerinta a Comisiei Europene, aceeasi comisie care critica Ordonanta.

    • zealot spune:

      Nu zic ca protestele sunt eficiente, daca toti oamenii din Piata VIctoriei ar pune 1-5 Leu fiecare , si ar angaja o echipa juridica capabila sa le sustina interesul in instanta ar fii fost mai simplu.

      • ionutangel spune:

        nu cred ca ar da lumea ,pentru ca le-ar fi frica ca cel care strange banii va fugi cu banii :))

  • Alin spune:

    Si iesi cu bata in strada?

  • Robo spune:

    tot prostesti sunt protestele, piticule gratis?

  • creca spune:

    hai sa-i futem pasnic pe x pe y pe z.

  • gorunea spune:

    Haide baaa, mai scrie si tu ceva…nu fi lenes. Da-i incolo de hateri prosti, sa mearga sa behaie la protest, tu scrie, nu te lasa intimidat.

  • blu spune:

    intra ba in politica fmm!

  • Ruie Madu spune:

    S-a abrogat, hai acasă

  • ionutangel spune:

    evident ,doar protestele pasnice nu rezolva mare lucru.
    insa protestele combinate cu alte actiuni pot modifica si bloca excesele politicienilor.
    pana la urma protestul ,alaturi de vot ,alaturi de grupuri de actiune,sunt arme ale democratiei.
    ar fi si ciudat daca nu ar iesi nimeni ,niciodata sa protesteze.
    prima grija a politrucilor e ca protestele sa nu devina violente,asa cum s-a intamplat in ucraina.

Adaugă un comentariu