Jurnal de carantină și război 2027

Am intrat în al șaptelea an de carantină și pot să zic sincer că încă nu mă plictisesc și nu m-am scurs într-o rutină neplăcută. Asta în principal datorită faptului că avem o carantină extrem de variată. În unele luni n-avem voie să ieșim deloc și trebuie să fierbem pachetele de rație de soia cu tot cu ambalaj, pentru dezinfectare, în fața ușii înainte de a le băga în casă. În altele chiar ai ocazia să te saluți cu vecinii, la coada de la termometrul rectal comun de la intrare în supermarket.

Ziua de astăzi a început cu o veste foarte gravă. Virusul a intrat într-o fază foarte perfidă și insidioasă. O nouă variantă, valul 22, proaspăt apărut, nu produce nici un simptom. Ba mai rău, nici nu poate fi detectată de teste rapide, teste de sânge, PCR sau astrologie. Practic nu ai nici măcar cum să știi dacă o ai.

Deci virusul s-ar putea ascunde oriunde. Amenințarea este la cote maxime. Tocmai mi-am dat seama că aș putea fi infectat în momentul ăsta și m-a luat cu panică, leșin și tremurat. Chiar e o zi care a început cum nu se putea mai rău.

Super. Fix ce aveam nevoie. Toate sursele serioase de știri globale au anunțat acum că al treilea război mondial reîncepe cu un nou val și ostilitățile vor fi reluate negreșit peste cinci zile. Vestea se pare că a luat toate guvernele mondiale prin surprindere. Niciunul nu era pregătit de război și acum se agită toți să mobilizeze armată la granițe și să decidă pe cine să atace. Știu că mulți români speră la Ungaria, dar eu, personal, aș prefera să invadăm Bulgaria. Așa sunt eu, mai nonconformist.

În sfârșit o veste bună! Sectoristul repartizat scării noastre de bloc a venit să împartă asociației căști textile de protecție împotriva potențialelor bombardamente. Mă bucur că statul se gândește și la noi, cetățenii de rând.

Știu că există multe voci conspiraționiste care susțin că o cască textilă n-are cum să te protejeze de bombardamente, dar mi se pare absurd. Citiți naibii cutia! Scrie clar și răspicat pe ea că te protejează de bombardamente! Puteți fi precauți, ca mine, și să vă puneți două una peste alta, dacă aveți impresia că una nu este de ajuns!

Să ne amintim totuși că nu există nici un experiment științific oficial și omologat care să sugereze că o cască textilă n-ar fi suficientă. Nu sunt absurd, îmi dau seama că n-are cum casca asta să te protejeze de orice cucui, dar sunt sigur că te ferește de spitalizare gravă.

Am auzit că americanii lucrează la un tratament revoluționar. Niște gloanțe foarte foarte mici, cu care dacă te împuști singur, dezvolți ușor-ușor rezistență și chiar imunitate la gloanțele mari. Sper să ajungă pe piață înainte să ne invadeze rușii, totuși. Nu știu cum am reușit, dar la ultimele trei invazii de anul trecut am fost împușcat în exact același picior. Ar fi drăguț să nu o pățesc și a patra oară.

L-am văzut pe detestabilul vecin de la P2 et.4. Mătura pe balcon cu casca textilă ținută nereglementar, doar peste o ureche. Treaba lui. Dar ce-o să mai râd de el dacă pică o bombă atomică la noi în cartier și îl prinde cu casca doar pe o ureche. Chiar ar merita, idiotul.

celelalte episoade –

***

Comentarii (6)

 • Carmen spune:

  Ești genial! Te iubesc❤❤❤❤

 • Cristi spune:

  lol xd

 • Cazma spune:

  You see Ivan, when have of many mask you never run out of air.

 • Nebotezatul spune:

  Singurul lucru bun in viitor e termometrul ala rectal, sper ca e gros si lung, iar temperatura trebuie luată de minim 50 de ori!

 • oana spune:

  Scroafa din cotețul MApN

  Baby Shiny se numea,
  Combinezoane crea
  Și din Aleea Botorani, nr 6 zbura.

Adaugă un comentariu